Pojacalo do 150 EUR?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

eyeless

Pojacalo do 150 EUR?

Post by eyeless » 04 Aug 2013, 01:41

Caos drugari,

Da li biste mogli da mi preporucite neko pojacalo za elektricnu gitaru do 150 EUR? Dakle, nesto sto mogu da kupim u BGu negde (Mitros ili gde vec).

Ukoliko je bitno, sviram blues i rock. Pojacalo mi treba za kucnu upotrebu, ne za svirke i slicno. Da li moze da se kupi nesto kvalitetno za te pare uopste?

Hvala unapred.

eyeless

Re: Pojacalo do 150 EUR?

Post by eyeless » 04 Aug 2013, 15:30

Zahvaljujem. :)

chucktamo

Post by chucktamo » 04 Aug 2013, 18:54

Kada budes probao pojacala, preporucujem ti da probas pored vox-a i ovo.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/561 ... -baterije/ - ima dosta pristojnih efekata

http://www.mixmusic-company.com/shop/pr ... aney-lx35r -Ovo cak moze da ti posluzi i za neke probe i manje svirke i ima zvucnik 10-tku...

O.o

Post by O.o » 04 Aug 2013, 23:33

A Epiphone Valve Junior Combo? Samo nesto ne vidim da ih ima neko na stanju...

edit. mada super je i pathfinder za to sto tebi treba

eyeless

Post by eyeless » 05 Aug 2013, 23:47

Hvala svima. VOX Pathfinder mi deluje kao najbolje resenje. :) Hvala puno!

Wild Child

Post by Wild Child » 06 Aug 2013, 02:10

imam ja moj VOX pathfinder, sad se razmišljam...prodao bih ga možda.

Saverius

Post by Saverius » 06 Aug 2013, 21:48

Postovane kolege gitaristi,

Pridruzujem se ajlesovom pitanju uz manju modifikaciju, mene interesuje pojacalo do 400 evra . Svi ostali parametri su isti. Razmisljao sam o Epiphone Valve Junior kojeg nema kod nas i o Vox AC4TV/Vox AC4C1-BL. Svaki savet, preporuka i misljenje su dobrodosli,

Unapred zahvalan na odgovoru

coca

Post by coca » 06 Aug 2013, 21:50

Vox VT15,ili bilo koji iz VT serije!!!!,mislim da pokriva sve navedeno!!!!pozz.!!!Coca

Saverius

Post by Saverius » 06 Aug 2013, 22:07

Upravo sam pogledao seriju Voxova koju si mi preporucio, hvala na izdvojenom trudu. Na zalost meni su sva modeling pojacala neinteresantna. Voleo bih lapasko sa sto manje vati i sto boljim klinom. Nesto kao Fender Excelsior ali ni toga nema kod nas.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Aug 2013, 22:45

Vox AC4TV има неко од људи који су активни на форуму, само ми је сада стао мозак, не могу да се сетим ко је у питању. Кад се сетим, можеш да питаш човека за искуства.

Што се тиче што мањег појачала по питању снаге, и што лепшег клина... Не знам баш у длаку прецизно шта тражиш, али имам утисак да је то у ствари врло крупан захтев. Појачала мале снаге, у малом паковању, са мањим звучником... нису баш чувена по спектакуларном хедруму, и код њих је заправо за очекивати да ће са појачавањем релативно брзо да долази до изобличења, тако да ће брзо да улете у неке кранч воде. А опет, разни људи имају разне дефиниције чистог звука, тако да ту није једноставно дати савет.

Saverius

Post by Saverius » 06 Aug 2013, 23:05

Apsolutno mi je jasno da sa ovakvim zahtevima necu daleko stici niti da je to sto imam u glavi moguce bez ozbiljnije snage. Zato sam dugo razmisljao o atenuatoru dok sam imao staro pojacalo ali njega nisam mogao da nadjem. Nespojivost malog pojacala i klin zvuka mi je takodje znana. Nemam u dlaku jasan koncept i znam da je krupan zahtev spojiti za male pare klin sa kucnim uslovima ali me je interesovalo koja je od mogucih opcija na trzistu najmanje podlozna kranc/drajv/dist vodama (cena moze otici i stotinu evra vise). Pregledacu forum po pitanju Voxa, hvala na odgovoru

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 06 Aug 2013, 23:18

Da li ti strogo treba samo za sobu?

Ako je odgovor da - onda bilo koje pojacalo sa odvojenom Gain i Volume kontrolom. I mislim da ces relativno lako dobiti to sto ti treba. Ali ako onda hoces da sa svojih 5 w izadjes na svirku, pa makar i sa vecim boxom, onda to moze biti problem.

da sam na tvom mestu, i bas hocu citavih 400e da potrosim na to (sto je meni mozda malo mnogo, za te pare opusteno uzimas Blues Juniora kad ga ulovis na oglasima a to pokriva glasnu klupsku svirkuy opusteno), ja bih razmislio o ovoj opciji:

Hughes & Kettner Tubemeister 5 Glava koja je sada u Artistu na popustu -

http://www.kupujemprodajem.com/20-Hughe ... -oglas.htm

u kombinaciji sa ovim boxom, koji inace prodaje kolega sa foruma

http://www.kupujemprodajem.com/Lampas-5 ... d=22123964

A svakako bih probao i kako to malo Harley Benton 5w pojacalo zvuci na tom boxu 2x10''.

Saverius

Post by Saverius » 06 Aug 2013, 23:41

Strogo za sobu i snimanje na njemu (ako ta mogucnost postoji sa tisim pojacalima, procitah ovde ranije da ako se zeli dobro usnimljen zvuk mikrofon mora da uhvati otpanjen zvuk ali to je druga tema) i zelim svih 400/500 da spiskam :) Blues Junior mi je preglasan. Ova glavica mi je promakla u potrazi i cini mi se da moze da odradi posao, jedino sto sa ovom firmom nisam imao iskustva tj ne znam ka kom zanru/zvuku gravitiraju. Hvala na informacijama

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 06 Aug 2013, 23:48

Nema na cemu. Tubemeister je upravo tome namenjen - sobnom sviranju i snimanju, jer ima ugradjen Red Box (Cabinet Simulator), preko kojeg mozes da snimas bez ikakvog prikljucenog kabineta (silent recording).

Evo par dobrih demoa, ali najbolje bi bilo da odes do Artista i da ga probas licno. Ja kad sam probao TM18 verziju, kombo sa 10" odusevio sam se i klinom i drajv kanalom... I sto je bitno, ima odvojene gain i volume kontrole, dakle mozes i klin kanal da poteras u crunch ako ti je potrebno, i to bez panjenja odn. na maloj snazi...

Ili ako bas BAS hoces da das pare, pa da naknadno kupis neki kabinet, onda pogledaj obavezno i vecu verziju, Tubemeister 18 glavu, koja ima SVE ZIVO u sebi:
- 2 kanala + gain boost, mogucnost footswitchovanja kanala i boosta
- reverb
- FX loop
- atenuator
- Red Box Cab Sim DI out
I plus - sa ovom glavom kroz dobar kabinet mozes opusteno bilo kakvu svirku da odradjujes i to na visokom nivou.

http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... m#photoBig

Post Reply