TC Electronic Ditto Looper
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
TC Electronic Ditto Looper
Поседује ли неко овај лупер? Ако има таквих на форуму, да ли бисте поделили утиске?
Видим да хвале ову справу, и делује ми занимљиво што има само један прекидач, али истовремено сам и мало уздржан, јер минимализам није увек непобедиво практичан. Дакле, шта кажете?
Видим да хвале ову справу, и делује ми занимљиво што има само један прекидач, али истовремено сам и мало уздржан, јер минимализам није увек непобедиво практичан. Дакле, шта кажете?
Re: TC Electronic Ditto Looper
Немам педалу, али мислим да је пренахваљена. Овај лупер има само 5 минута простора за снимање и могућност меморисања само једне песме, а нема никакве могућности проширења меморије. Иако има јако квалитетан звук (32битно снимање) ја бих и даље пре узео Digitech Jamman solo ili Boss RC3 да тражим компактну лупер педалу. Иначе поседујем Line 6 JM, мени је сјајно решење јер подржава и микрофонски улаз за који има сасвим солидан преамп, али је по својим димензијама непогодна за педалборд и редовну употребу на пробама.Kristijan wrote:Поседује ли неко овај лупер? Ако има таквих на форуму, да ли бисте поделили утиске?
Не верујем да би ми представљало проблем то што има само 5 минута на располагању, за оно што мене занима то би радило сасвим како треба. Више се бринем за недостатак других опција које могу да се нађу на другим луперима.
- Midnight Rider
Ja sam cuo samo reci hvale za njega...procitao sam na nekom forumu da je prva izbacena i prodata serija imala neku malu gresku...navodno se pominje rec "glithcy" ali i pored toga sve je svima super.
Znam da do skora nije mogao da se kupi na PGS i Prymaxu al evo prosle nedelje su ponovo na stoku i verujem da su ljudi iz TC-ja otklonili sve moguce "sitne greske".
Zakljucio sam da se ne treba zaletati na svaku novu pedalu koliko god ona primamljivo izgledala.Prvo nek je drugi izdegustiraju,pronadju greske pa onda u sledecem izbacivanju proizvodjac najcesce ispravi sve sto su "prvi kupci" uocili.
Zato se jos ni ja ne usudjujem da uzmem Fat Fuzz Factory...strpljivo cekam
Znam da do skora nije mogao da se kupi na PGS i Prymaxu al evo prosle nedelje su ponovo na stoku i verujem da su ljudi iz TC-ja otklonili sve moguce "sitne greske".
Zakljucio sam da se ne treba zaletati na svaku novu pedalu koliko god ona primamljivo izgledala.Prvo nek je drugi izdegustiraju,pronadju greske pa onda u sledecem izbacivanju proizvodjac najcesce ispravi sve sto su "prvi kupci" uocili.
Zato se jos ni ja ne usudjujem da uzmem Fat Fuzz Factory...strpljivo cekam

I ja sam se bacio u trazenje odgovarajuceg looper-a ali iskreno ne znam ni koje mi funkcije trebaju. Ono sto zasigurno znam je da mi treba neki nacin nozne kontrole volumena snimljenog loop-a.
Ono sto bi takodje trebalo da ima je double time, i reverse, kao i half-time.
Zar nema Headrush onu mogucnost da snimis jedan loop pa onda u njegovom trajanju nasnimavas beskonacno bez potrebe da stompujes na Stop i posle na Rec ponovo itd itd?
Izvini Kris sto derail-ujem temu, ako smeta, otvoricu novu u maniru imam te i te pare dajte mi looper koji ima ove opcije.
Jedino sto mi se cini da ima sve ove opcije je valjda neka Line 6 M9 varijanta, ali za daleko vece novce. Ne znam, noob sam za loopere. Help. Ah, da - kvalitet snimljenog signala me ne zanima preterano...
Ono sto bi takodje trebalo da ima je double time, i reverse, kao i half-time.
Zar nema Headrush onu mogucnost da snimis jedan loop pa onda u njegovom trajanju nasnimavas beskonacno bez potrebe da stompujes na Stop i posle na Rec ponovo itd itd?
Izvini Kris sto derail-ujem temu, ako smeta, otvoricu novu u maniru imam te i te pare dajte mi looper koji ima ove opcije.
Jedino sto mi se cini da ima sve ove opcije je valjda neka Line 6 M9 varijanta, ali za daleko vece novce. Ne znam, noob sam za loopere. Help. Ah, da - kvalitet snimljenog signala me ne zanima preterano...
hah. ja sam, izgleda, najludji ovde. meni ni jedan looper ne odgovara skroz, pa cu da dizajniram od nule jedan za DIY. 24bit, 96khz + analogni dry + midi kontrola + nekolko prekidaca u hammond 1590bb. i onda cu i da ga prodajem i bice oko 150-200e. samo da zavrsim sa ovim midi switcherima i da napravim neke 2 serije pedala, to je u procesu...
Ко год да има било какве предлоге кад су лупери у питању - све капирам као корисно, и није никакво скретање са теме. Истина, мени не треба ништа посебно компликовано, понајвише ме занима да имам справу која ће да ми омогући да неке делове музике коју пишем проверавам екстра брзо а да не морам да седим поред компјутера, дакле да могу брзо да спојим различите гитарске деонице, посебно када имам неку запетљанцију од аранжмана. Сумњам да бих уживо користио справу, за сада ми не треба због тога, али ко зна...
Право да вам кажем, одавно сам мислио да узмем Jamman али сам онда читао свакојака чудна искуства корисника, жалили се људи и на квалитет и поузданост, а читам и да се многи жале на то да претерано утиче на сигнал. Е онда спазио овај Ditto, и још кад сам видео цену и прочитао неке техничке карактеристике - прилично сам се попалио, мада ме недостатак неких опција малкице брине у случају да справу ипак решим да користим и уживо.
Право да вам кажем, одавно сам мислио да узмем Jamman али сам онда читао свакојака чудна искуства корисника, жалили се људи и на квалитет и поузданост, а читам и да се многи жале на то да претерано утиче на сигнал. Е онда спазио овај Ditto, и још кад сам видео цену и прочитао неке техничке карактеристике - прилично сам се попалио, мада ме недостатак неких опција малкице брине у случају да справу ипак решим да користим и уживо.
ne verujem da bi ziva primena bila problem za ovakav uredjaj. ono sto mi se cini kao moguci problem je da mu fali memorisanje, pa ne mozes da snimas ideje ili ga koristis kao backtrack... sto je, meni, sasvim okej. al tebi mozda smeta.
- Midnight Rider
Jel neko moze da mi potvrdi da li se na Dittu moze izvesti prosta loop funkcija koja meni treba:
npr. snimim samo jedan riff u refrenu,zaustavim ga i nastavim sviranje i po ponavljanju refrena da ga samo ponovo ukljucim (da ne moram ponovo da snimam) ?? Posto je jedini lejer koji je snimljen moze li se to sa opcijom undo/reundo odraditi ili ima drugi nacin?
npr. snimim samo jedan riff u refrenu,zaustavim ga i nastavim sviranje i po ponavljanju refrena da ga samo ponovo ukljucim (da ne moram ponovo da snimam) ?? Posto je jedini lejer koji je snimljen moze li se to sa opcijom undo/reundo odraditi ili ima drugi nacin?
uzme se http://www.mitrosmusic.com/proizvod/662 ... slot--USB/ za istu cenu kao i taj ditto i kraj price... 

- Midnight Rider