Pozz drugari,
Imam jedno pitanje i upuceno je ljudima koji se bave elektronikom, naime, imam gitarski procesor GNX 3000, i problem je u tome sto nece da ukljuci Wax efekat pritiskom na pedalu bez obzira koliko jako pritisak izvrsio !!!! Kada se boje/zvukovi edit-uju, Wax efekat normalno funkcionise u zavisnosti kako su parametri podeseni, Po vasem misljenju, u cemu je problem,, dali postoji neki mikro prekidac koji je zaprljan i ne reaguje na pritisak, pa bi problem bio resen kontakt sprejem ili je mozda problem u necem drugom !!!??? Molio bih brzi odgovor, Pozz Aleksandar
GNX 3000 Pomoc prijatelja/majstora
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: GNX 3000 Pomoc prijatelja/majstora
ne znam da li ce se javiti neko sa konkretnim odgovorom, pa cu napisati kratko:
-imam digitech rp350, i sad, nisu isti procesori, ali ako su dovoljno slicni, onda da, postoji prekidac ispod pedale. Moguce je da je crkao, i mislim da ti kontakt sprej nece mnogo pomoci...
Ako hoces da koristis wah, samo sacuvaj dva ista preseta jedan do drugog, na jednom ukljucen, na drugom iskljucen wah, pa ih menjaj po potrebi
-imam digitech rp350, i sad, nisu isti procesori, ali ako su dovoljno slicni, onda da, postoji prekidac ispod pedale. Moguce je da je crkao, i mislim da ti kontakt sprej nece mnogo pomoci...
Ako hoces da koristis wah, samo sacuvaj dva ista preseta jedan do drugog, na jednom ukljucen, na drugom iskljucen wah, pa ih menjaj po potrebi
Hvala ti na komentaru, ali nisu isti, rp ima ispod pedale prekidac(pretpostavljam da je mehanicki), a GNX 2, GNX 3, GNX 4, GNX 3000 nemaju vidljiv prekidac vec radi na nekom sistemu koji je unutar kucista. E sad, dali je mikro prekidac ili neka druga varijanta, neznam, zato sam i pitao majstore sa foruma (mozda je neko imao slicna iskustva/problem). U svakom slucaju hvala, Aleksandar
Postavih ovo pitanje pre tri dana i nikog od majstora nema da da svoj komentar !!! Zamolio bih Rocket-a ili Svu ili....., posto sam video da su strucnjaci na polju elektronike, normalno ako imaju iskustva sa ovom problematikom, da daju svoj komentar/misljenje na moje pitanje !!!! Pozz Aleksandar
Ima ovde ljudi koji se razumeju, ali moras i ti svoj deo posla odraditi, uslikaj to kako treba, nije to toliko rasprostranjen procesor pa da svi napamet znamo gdestakako
Pozz,
Troperu, nisi pazljivo citao moj prvi post! Procesor nije otvoren i rasklopljen, da bih mogao da slikam el. elemente. Prosto kad pokusam da ukljucim Wax preko pedale, trebalo bi da reaguje na odredjeni pritisak i ukljuci efekat(Wax), medjutim to se ne desava, ma koliko jako pritisnuo pedalu. Pitanje je bilo, dali se efekat aktivira pomocu mikro prekidaca, koji je mozda zaprljan pa ne reaguje( ili je crkao) ili se efekat aktivira ,ne znam, mozda pomocu elektronike/softvera i nema nikakav mehanicki udeo u svemu tome?? Nebih da otvaram procesor jer nisam majstor, a i pitanje sta bih trebao da slikam !!?? Prosto mi treba savet iskusnih elektronicara koji su imali slican problem sa GNX procesorima, pa ako treba servis kod majstora to je to! Nadam se da sam sada bio jos jasniji ! Pozz Aleksandar
Troperu, nisi pazljivo citao moj prvi post! Procesor nije otvoren i rasklopljen, da bih mogao da slikam el. elemente. Prosto kad pokusam da ukljucim Wax preko pedale, trebalo bi da reaguje na odredjeni pritisak i ukljuci efekat(Wax), medjutim to se ne desava, ma koliko jako pritisnuo pedalu. Pitanje je bilo, dali se efekat aktivira pomocu mikro prekidaca, koji je mozda zaprljan pa ne reaguje( ili je crkao) ili se efekat aktivira ,ne znam, mozda pomocu elektronike/softvera i nema nikakav mehanicki udeo u svemu tome?? Nebih da otvaram procesor jer nisam majstor, a i pitanje sta bih trebao da slikam !!?? Prosto mi treba savet iskusnih elektronicara koji su imali slican problem sa GNX procesorima, pa ako treba servis kod majstora to je to! Nadam se da sam sada bio jos jasniji ! Pozz Aleksandar
Pozz, i dalje nikog sa bilo kakvim odgovorom na konkretna pitanja !? Javite se forumasi !! Pozz Aleksandar
Reseno, odlepio se mali gumeni jastucic i nije moglo da ukljuci mikro prekidac !!!