Original kondezator za Marshall 5010....

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zokigajson

Original kondezator za Marshall 5010....

Post by zokigajson » 05 Sep 2013, 19:38

Drugari izvanjavam se što dupliram teme,ali ovako će neko pre da primeti moj problem.Treba mi neko ko ima Marshall MASTER LEAD 30 5010,jer na mome je ,kao što sam već u drugoj temi napisao,neko nešto modifikovao,a po mom skorašnjem saznanju u pitanju je kondezator na mestu C2,koji je u mom slučaju bio 22uf,ali na šemi jednoj jedinoj na netu kaže 0,1uf...to se ispostaviklo kao netačno,a i sama šema je nepouzdana jer se još neke stvari bitno ne poklapaju....Dakle treba mi neko ko ima isto ili slično pojačalo,da ga otvori i pogleda samo koje je vrednosti isti kond....ja sam probao neke druge vrednosti,i dobijao zanimljive promene,kao npr,što je vrednost manja-više nema onog odvratnog FUZZ-a,radi kao lep crunch,ali slabiji gain i volume,treba sredina neka..itd...veoma velike razlike u GAIN-u,kao i volumenu...Hvala i izvin'te molim vas,jako mi je stalo,jer mnogo volim ova pojačala,a i teško da ću u neko dogledno vreme moći da priuštim neki ok lampaš...!!

majtimika

Re: Original kondezator za Marshall 5010....

Post by majtimika » 05 Sep 2013, 20:16

brate iskuliraj, tesko da je neko nesto modifikovao, verovano tako treba da radi , ako ti se ne svidja ti ga modifikuj kako tebi odgovara i ne brini o tome da li je ta vrednost originalna ili ne, ako tebi odgovsra koga boli tuks da li je po semi ili ne

maksabass

Post by maksabass » 05 Sep 2013, 20:30

majtimika wrote:brate iskuliraj, tesko da je neko nesto modifikovao, verovano tako treba da radi , ako ti se ne svidja ti ga modifikuj kako tebi odgovara i ne brini o tome da li je ta vrednost originalna ili ne, ako tebi odgovsra koga boli tuks da li je po semi ili ne
:1:
eh da smo malo blize resili bi problem za par sati :ziveli:
Last edited by maksabass on 05 Sep 2013, 20:31, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Sep 2013, 20:31

to

zokigajson

Post by zokigajson » 05 Sep 2013, 21:29

Ok,izvin'te opet na smetnji,ali sam našao ipak grešku,i zamenio kond adekvatnijim,osetila se razlika u uvetu(sitnije zrno,CRUNCH teritorija itd..) i to bitna,sad je mnogo približniji zvuku sa YT klipova-gde se jasno vidi da svi primeri imaju isti karakter,a drugačiji od mog,znači nije bilo ORIGINAL...
Brate MAJTI nema iskuliravanja,zbog te reči i najebasmo kao narod...pusto tursko,iskuliraj ovo,iskuliraj ono,a posle kriva mala grupa političara i svetska zavera....Ja sam rešenje našao,samo fale finese,hvala ljudi i izvin'te,ovaj post je namenjen samo za ONE koji imaju ili su imali,ili bar ponekad svirali sličan model,Maksa takođe dolazi u obzir,ali nema potrebe da ga smaram,jer je problem upola rešen....stereotipi i predrasude nisu dobrodošli,ali se ne ljutimo,samo hoću da sprava bude oriđinale,nzm da li je to greh....Pozz!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Sep 2013, 23:55

Ono sto clanovima smeta je sto je rasprava besmislena. I sam si rekao da si probao razlicite vrednosti, neke ti leze vise neke manje i to je to. Nisu skupi kondenzatori, kupis 10 komada u tom nekom opsegu i igras se, nadjes sta ti odgovara i to je to. Mislim da nikom ovde nije jasno zasto juris originalnu vrednost kondenzatora, ako ti je vec zvuk bio previse fuzzy, kao sto si u prethodnoj temi govorio.
I da, za ovako nesto se ne otvara nova tema (jer si vec napravio temu o bas tom primerku pojacala i problemima vezanim za isto. Kao kad bi neko remontovao gitaru pa napravi jednu temu za bridz, jednu za civije, jednu za potenciometre....)

zokigajson

Post by zokigajson » 06 Sep 2013, 01:10

Ok,predajem se i odjavljujem...nisam mislio ništa loše,Izvi'nte na smetnji još jedared.....!

zokigajson

Post by zokigajson » 06 Sep 2013, 01:38

Trooper wrote:Ono sto clanovima smeta je sto je rasprava besmislena. I sam si rekao da si probao razlicite vrednosti, neke ti leze vise neke manje i to je to. Nisu skupi kondenzatori, kupis 10 komada u tom nekom opsegu i igras se, nadjes sta ti odgovara i to je to. Mislim da nikom ovde nije jasno zasto juris originalnu vrednost kondenzatora, ako ti je vec zvuk bio previse fuzzy, kao sto si u prethodnoj temi govorio.
I da, za ovako nesto se ne otvara nova tema (jer si vec napravio temu o bas tom primerku pojacala i problemima vezanim za isto. Kao kad bi neko remontovao gitaru pa napravi jednu temu za bridz, jednu za civije, jednu za potenciometre....)
Ono što meni smeta je što se ljudi mešaju u stvari,koje ih se ne tiču a hoće da ispadnu pametni.Jer da ih interesuju,obratili bi malo bolje pažnju na sadržaj teksta....Ne mora meni svako da pomogne,već sam rekao da se eventualno javi onaj ko ima sličnu spravu,jer je to konačni rezultat mog eksperimentisanja...pozdrav!

nesharm

Post by nesharm » 06 Sep 2013, 09:21

Kad si vec krenuo da experimentises, sto ne nastavis?

majtimika

Post by majtimika » 06 Sep 2013, 22:30

upravo to sam hteo reci eksperimentisi dok ne dobijes to sto zelis nista vise

zokigajson

Post by zokigajson » 07 Sep 2013, 00:53

Ok,ma nije problem,original(fabrički) mi se sviđa,zato sam i uzeo pojačalo na neviđeno-trampa,brza pošta,bez probe,slike samo itd...Drugar i ja smo ispitivali delove po šemi,probali,ustanovili da ni šema nije tačna posle nekoliko sati...za sada nešto stoji onako po dafault-u,nije loše ali....najlakše da ,ako čujete da neko ima sličnu mašinu,ga zamolimo da mise javi na PP,i da je otvori(jako jednostavno),i pogleda vrednosti 2-3 komponente oko opamp-a...Hvala drugari!

zokigajson

Post by zokigajson » 07 Sep 2013, 00:57

...Ili ako neko kuži neki sajt gde ima validna šema...i ako sam do sada sve živo pregledao...
Evo kako original treba da zvuči- http://www.youtube.com/watch?v=4RoO_jQEflc
Znači moj od prvog ukljičivanja nije bio ni blizu ovakvog zvuka....niti ja sviram lošije od ovog dečkonje :metal:

Post Reply