Fender Frontman 15r i pedalice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Fender Frontman 15r i pedalice
molim za savet da li vredi stavljati pedalu tipa klon OCD iOKKO DIABLO na klin kanal ovog malog pojacala.da li bi se dobio zvuk bez sustanja, i slabljenja signala...ili moram da menjam i pojacalo koje u sustini ne bih da menjam .klin mi se dopada ali drajv je katastrofa uvek zujkast....pored gore navedene dve pedale dopada mi se i zvuk BOSS BD2, i napominjem bila bi ispred samo jedna pedala.hvala
Re: Fender Frontman 15r i pedalice
Radilo bi fino. Sto kazes, pojacalo nije neko ali iz mog iskustva radi fino sa pedalama.
-
Cak i klon tih pedala je skuplji nego to :polovno: pojacalo.
Ne ulazi u pedale bez dobrog, ili bar pristojnog pojacala.
Amin.
Ne ulazi u pedale bez dobrog, ili bar pristojnog pojacala.
Amin.
- Reckoner78
Imam 212r , i Maxov OCD klon i nije baš ono što sam očekivao. Imao sam i BD-2, on je tek bio katastrofa,i ne pokušavaj sa njim! U principu, jedino mi sjajno radi SD-1 što se tiče prljavštine. I meni se svidja clean na njemu, a i odlično prima sve modulacione efekte, meni radi posao i mislim da malo preteruju svi što toliko pljuju po frontmenu 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
frontman su kul pojacalca ali su ti zvucnici u njima sranye. Ja sam imao ona 1x12 65w taj je razbijao...ali sa eminence red coat zvucnikomReckoner78 wrote:Imam 212r , i Maxov OCD klon i nije baš ono što sam očekivao. Imao sam i BD-2, on je tek bio katastrofa,i ne pokušavaj sa njim! U principu, jedino mi sjajno radi SD-1 što se tiče prljavštine. I meni se svidja clean na njemu, a i odlično prima sve modulacione efekte, meni radi posao i mislim da malo preteruju svi što toliko pljuju po frontmenu

212 са сток звучницима има неупотребљив драјв канал. На њему не ради лепо када покушаваш да га још мало намуњиш са драјв педалом. Не можеш грозан тон да поправиш тако што ћеш само да ставиш педалу испред. У ствари, има једна варијанта где је тај драјв канал радио колико толико употребљиво, кад сам користио слајд и окидао прстима то је звучало подношљиво. Ваљда је фора у томе што прсти не могу никад да имају онај оштри атак као трзалица, па је било пригушено оно иритантно прштање драјв канала. Изузев такве примене, искључиво сам драјв педале користио на клин каналу. Капирам зашто студији за тонске пробе узимају то појачало, прави много буке за релативно мало пара, али ја га уопште не волим. Јесте ту сасвим употребљив Фендеров клин, стакласт и продоран, али је зато све остало баш мњаааа... А да му стављаш нове звучнике... ма прескупа је та надоградња, за цену тог појачала и бољих звучника може да се нађе далеко употребљивије појачало. Са овом малецком петнаестицом немам баш много искуства, и не знам како сарађује са педалама.
meni fm ima jako upotrebljiv drajv kanal. ali kad je drajv na 2-3 onda je sasvim kul, sve preko toga je ocajno, to pojacalo sam imao u par navrata i svirao ga na svirkama, i u opste se ne slazem sa prethodnim tvrdnjama
ne znam da li to mislis za model 212 ili za mali frontman15r, ali otprilike tako je i sa njim. ako je drajv do 3 ,4... ima neki blues ton sasvim upotrebljiv uz moju baja telekaster gitaru ali mi je problem kad hocu masnije ...prelazi u neki zuuujkast fazon koji para usi...da li ima jos neko da je probao neku pedalu na 15r,do sada je samo funkomat rekao da je probao i da to moze da sljaka i da lici na nesto.da li je neko probao OCD?majtimika wrote:meni fm ima jako upotrebljiv drajv kanal. ali kad je drajv na 2-3 onda je sasvim kul, sve preko toga je ocajno, to pojacalo sam imao u par navrata i svirao ga na svirkama, i u opste se ne slazem sa prethodnim tvrdnjama
Matori, napravi ti svakako sebi ocd-a. Cak i ako sutra promenis pojacalo, ocd ce ti odlicno doci.
Ili jos bolje, prodaj frontmena i kupi jaceg lampasa sa 2x12 ali pretpostavljam da ne bi otvarao ovu temu da je to opcija. 

evo upravo videh na oglasima skoro novo pojacalo mustang 2 za 150 eura jos u garanciji. da li da kupujem Maksin klon OCDza mog frontmana ili je bolje prodati ga i uzeti modeling mustang 2. funkomat ti imas iskustva javi se....Funkomat wrote:Ili jos bolje, prodaj frontmena i kupi jaceg lampasa sa 2x12 ali pretpostavljam da ne bi otvarao ovu temu da je to opcija.
Mustang 2 je mnogo bolji od Frontmena, ali bas razlika. Ako si kucni svirac, modeling pojacalo meni je bolje resenje.
Velikonesharm wrote:Mustang 2 je mnogo bolji od Frontmena, ali bas razlika. Ako si kucni svirac, modeling pojacalo meni je bolje resenje.

Nisam imao vremena da istrazujem zvuke sa overdrajvovima i distorzijama, ali verujem da moze sve dosta solidno da se iskoristi.
VelikoBaba Slim wrote:nesharm wrote:Mustang 2 je mnogo bolji od Frontmena, ali bas razlika. Ako si kucni svirac, modeling pojacalo meni je bolje resenje.