DYNACORD PM1600 1 PROBLEM
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
DYNACORD PM1600 1 PROBLEM
Pozz.Imam problem sa mxetom.Koristim 2 kutije EV 1202 i na maloj snazi mi mixeta pikuje na izlazima i pali mi LIMITER.Sve izlazi super nema problema ali mi zakiva u zuto na izlazima.Moze pomoc?
Re: DYNACORD PM1600 1 PROBLEM
prejak signal na kanalima ili masteru
majtimika wrote:prejak signal na kanalima ili masteru
Na nije brate jak signal.Na masteru je ispod sredine.A na kanalima je GAIN na 11-10h.I kananli su pojacani malo.
- sirac-šunka
- vragolan
Možda su kutije servisirane, pa su premotani zvučnici na manju omažu... A može tu da bude, npr. problem u lošim kablovima, možda ti u nekom delu neka licnica sa plus dodiruje licnicu sa minus. Možda je neki sličan kratak spoj u samim zvučnicima... Možda ja samo lupetam nešto, 'bemliga...
Sad kad pročitam ponovo, možda to i nije problem, ako sve izlazi dovoljno glasno i kako treba, što kažeš. I pritom limiter samo obara signal do nekog nivoa a ne gasi ceo izlaz...
Ako je miks non stop u žuto i ponekad ode u crveno, a pritom ništa ne zakrči, ne zaprdi i sl. i sve se čuje pristojno glasno za svoje potrebe, ja ne vidim šta bi tu bio problem...

Sad kad pročitam ponovo, možda to i nije problem, ako sve izlazi dovoljno glasno i kako treba, što kažeš. I pritom limiter samo obara signal do nekog nivoa a ne gasi ceo izlaz...
Ako je miks non stop u žuto i ponekad ode u crveno, a pritom ništa ne zakrči, ne zaprdi i sl. i sve se čuje pristojno glasno za svoje potrebe, ja ne vidim šta bi tu bio problem...

Brate moj fora je sto ne sme da pali limiter i ne sme da ulazi u crveno tj da pikuje na izlazima na maloj snazi...to su kutije 2x 250w a dynacord pm 1600 1 je 2x 500...fakticki mixeta bi trebala da oduva zvucnike....probao sam da iskljucim zvucnike i ostavim samo klavijaturu...ono i dalje isto....menhao kablove kutije sve...isto i dalje...pomagajsirac-šunka wrote:Možda su kutije servisirane, pa su premotani zvučnici na manju omažu... A može tu da bude, npr. problem u lošim kablovima, možda ti u nekom delu neka licnica sa plus dodiruje licnicu sa minus. Možda je neki sličan kratak spoj u samim zvučnicima... Možda ja samo lupetam nešto, 'bemliga...![]()

ma samo ugasi limiter i nemas problema, to su i onako nakupci izmislili da ti uzmu pare , ako nema dugme onda secice rade posao 

Videcu sta da radim....hvala puno na savetu