Alesis Multimix 8FX (bez usb priključka)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Alesis Multimix 8FX (bez usb priključka)
Poštovani prijatelji, da li bi mikseta Alesis Multimix 8FX (bez usb priključka) bila od pomoći tročlanom akustičnom bendu? Koristimo četiri mikrofona i dva line-in ulaza za gitare. Hvala.
Re: Alesis Multimix 8FX (bez usb priključka)
Po slici se cini da je to taman knap sa brojem potrebnih ulaza. 
Ako medjutim odlucite da dodate jos nesto, necete imati dovoljno ulaza, ali ako ne planirate nista dodatno, ovo vam je taman, plus ima i efekat koji mozete koristiti.

Ako medjutim odlucite da dodate jos nesto, necete imati dovoljno ulaza, ali ako ne planirate nista dodatno, ovo vam je taman, plus ima i efekat koji mozete koristiti.
Jeste, to je ta. Hvala na brzom odgovoru... E, znate li šta me malo muči: kako će raditi akustične gitare na ona dva stereo line-in ulaza koji nemaju mogućnost kontrole gaina? Da li će biti poteškoća? Mikrofonski ulazi bi bili zauzeti za tri pevačka mikrofona i mikrofon od kontrabasa. Ako se razumete, kao što mi se čini, možete li mi preporučiti i neko pojačalce koje bi moglo da gura našu akustičnu svirku a da paše uz ovaj mikser. HVALA!!Baba Slim wrote:Po slici se cini da je to taman knap sa brojem potrebnih ulaza.

Nova dilema: Alesis Multimix 8FX (bez usb-a) i Behringer Eurorack UB1222FX-PRO? Pomozite. HVALA!

Ja bi kontrabas ozvucio pikapom...mnogo lakse i mnogo konkretnije,Moz da se desi da kontrabas ozvucen mikrofonom pravi mnogo problema i rasipa zvuk.sto se tice preampova za recimo gitaru,mnoge koje imaju ozvuku,imaju u sebi i preamp koji ce da pogura signal,ukoliko nema ,ukoliko se ozvucuje magnetom ili pikapom ,preamp bi trebalo da bude pod obavezno,jer ce biti nedovoljno jak signal.Varijanta je i XLR ,convernor,ali to je ponovo aktivna sprava,jer bi pasivna ponovo redukovala signal.
sto se tice mikseta,obe bi zavrsile posao.ja sam uvek za nesto starije ,a da nije izrabljeno,jer su u vecini slucajeva kvalitetnije-zvucno kvalitetnije.
sto se tice mikseta,obe bi zavrsile posao.ja sam uvek za nesto starije ,a da nije izrabljeno,jer su u vecini slucajeva kvalitetnije-zvucno kvalitetnije.
Hvala na savetu. Gitare imaju dosta jak signal. Dovoljno je staviti potenciometar na 50% i već guraju pošteno. Što se basa tiče, da; mikrofon pravi probleme (mada ne uvek). Opcija pick-upa ugrađenog u kobilicu se trenutno razmatra. Imam još jedno pitanje: da li je lako rešivo pucketanje i krckanje reglera i dugmića na mikseti nastalo kao posledica stajanja (pretpostavljam, nakupljene prljavštine, prašine...)?maksabass wrote:Ja bi kontrabas ozvucio pikapom...mnogo lakse i mnogo konkretnije,Moz da se desi da kontrabas ozvucen mikrofonom pravi mnogo problema i rasipa zvuk.sto se tice preampova za recimo gitaru,mnoge koje imaju ozvuku,imaju u sebi i preamp koji ce da pogura signal,ukoliko nema ,ukoliko se ozvucuje magnetom ili pikapom ,preamp bi trebalo da bude pod obavezno,jer ce biti nedovoljno jak signal.Varijanta je i XLR ,convernor,ali to je ponovo aktivna sprava,jer bi pasivna ponovo redukovala signal. sto se tice mikseta,obe bi zavrsile posao.ja sam uvek za nesto starije ,a da nije izrabljeno,jer su u vecini slucajeva kvalitetnije-zvucno kvalitetnije.
Nema na cemu...Imate moju veliku podrsku u realizovanju vasih ideja po pitanju benda.imate dobru koncepciju koja se licno meni svidja i to moze da bude MNOGO SLATKO.Sto se ozvucavanja tice ,to vezano za kotrabas pricam iz licnog iskustva,jer ga sviram po malo i po potrebi ,i znam da moze da napravi velika stranja,kad se ozvuci mikrofonom,jer obicno uslovi nisu idealni,vec od slucaja do slucaja.S obzirom da BAS MORA DA SE CUJE,a ne da tamo nesto mumla i puni ,kako to neki vole da kazu,mora da bude i adekvatno pojacan,a onda to sto cuje uvo ,cuje i mikrofon i eto ti nevolje.Zbog toga preferiram pikap.Prvi put sam koristio piezzo iz muzicke cetitke,i to je bilo bolje od mikrofona.Opet,ovo su moja licna iskustva i ne tvrdim da sve to bas tako stoji,ali treba pokusati i doneti zakljucak.
licno 2-3 over hed mikrofona bi pokupili najsaldji deo zvuka kad se radi o akusticnoj svirci ,jer tu treba preneti i sam ton koji daje telo instrumenta,sto se pikapom nikako ne moze postici...al opet kazem eksperimentisite ,i tako cete najbolje doneti svoj zakljucak ,sta je za Vas najbolje resenje.
potovi na mikseti se mogu ocistiti raznim sredstvima za tu namenu,ali to je uslucaju miksete koja ima vagon potova ,mukotrpan posao.,ako se ne cuju u svirci,i ne remete ton, ostavite tako.ako ne trebalo bi ih zameniti,jer ocisceni potovi iz mog iskustva ne traju mnogo,pa se mora ponovo otvarati ,i po potrebi menjati.
licno 2-3 over hed mikrofona bi pokupili najsaldji deo zvuka kad se radi o akusticnoj svirci ,jer tu treba preneti i sam ton koji daje telo instrumenta,sto se pikapom nikako ne moze postici...al opet kazem eksperimentisite ,i tako cete najbolje doneti svoj zakljucak ,sta je za Vas najbolje resenje.
potovi na mikseti se mogu ocistiti raznim sredstvima za tu namenu,ali to je uslucaju miksete koja ima vagon potova ,mukotrpan posao.,ako se ne cuju u svirci,i ne remete ton, ostavite tako.ako ne trebalo bi ih zameniti,jer ocisceni potovi iz mog iskustva ne traju mnogo,pa se mora ponovo otvarati ,i po potrebi menjati.

Kupljen ipak Behringer UB1222FX PRO. Radi kao zmaj! Alesis Multimix 8FX je otpao iz prostog razloga što pomoćni line-in ulazi nemaju opciju mono. Dakle, štekne li se gitarica klasičnim kablom u taj ulaz čula bi se samo u jednom kanalu. Ako budete u sličnoj dilemi, imajte ovo na umu (tako mi bar rekoše prodavci). Pozdrav svima i hvala na savetima.