Orange ili Huges & Kettner dilema

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Perce

Orange ili Huges & Kettner dilema

Post by Perce » 11 Oct 2013, 16:07

Potrebno bi je iskustvo (ili misljenje) clanova ovog foruma jerbo sam u dilemi. Treba da pazarim neko pojacalce za "po kuci". Nista svirke, tezge i slicno, samo za kucno drndanje. Radi se o Orange CR-20ldx i Huges & Kettner Edition 1. Na netu videJa i rivjuova o Orange koliko volis ali za H&K nista smisleno nisam uspeo da nadjem a pogotovo ne zvucni zapis. Znam samo da se radi o 40w tranzistoru sa 12 cola celestion zvucnjakom (i sta sve tamo ima od efekata) i to je to.

Sa jedne strane, CR20 je napucan svim i svacim od efekata raznoraznih (i nov je) ali osmica je u kabinetu. H&K (polovan) nema bog zna sta od efekata ali ima 12ku. Razlika u snazi mi nije bitna, jerbo zbog babe koja zivi iznad mene, necu smeti da otpanjim na vise od 5 i to na slusalicama (jbg, Njorveska je cudo. Oma zovu policiju na malo larme) a samim tim ne znam ni kolika (mi) je bitna razlika izmedju 8" i 12" zvucnjaka. E iz zadnjeg dela predhodne recenice mozete da izvucete i zakljucak da nisam bas posedovao i probao neku zavidnu kolicinu pojacala :) Al opet, 'teo bi da pazarim nesto sto je bolje od ova dva.
E da, ista cena je u pipanju (oko 160 jura)

Tako da eto, treba mi pomoc da se odlucim posto sam neodlucan...a mozda i nisam :)

Hvala unapred.

coca

Re: Orange ili Huges & Kettner dilema

Post by coca » 11 Oct 2013, 21:00

Sta sviras?pozz.!!!Coca!!!

Perce

Post by Perce » 11 Oct 2013, 22:35

Uglavnom neki klasicni rok. Manje vise sam na klinu sa dilejom, eventualno malo gain-a da zamastim zvuk po potrebi (strat je u pitanju) i tako. Jedina zelja mi je da uzmem neki krsten delay (boss dd-xyz, hardwire, carbon copy). Tako da mi gomila efekata na pojacalu ne igraju neku preteranu ulogu.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 Oct 2013, 06:14

Искрено, ако ћеш стално да свираш на некој гласноћи коју само делфини могу да региструју, и приде често да свираш и преко слушалица, уопште нисам сигуран да теби треба појачало. Ја бих у таквој ситуацији узео неки од оних Line 6 "бубрега", Pocket Pod или Pocket Pod Express. Ако се одлучујеш ипак за појачало, такође је битно да се напомене да на тим гласноћамане можеш да приметиш ни неку спектакуларну разлику између већег и мањег звучника. Лепо је имати звучник од 12 цола, то ти је онако прави звучник за озбиљно појачало, али то долази до изражаја када мало нагазиш појачало. Ако гледам које је појачало боље - па ето ја бих се определио за Hughes & Kettner, али могу да ти гарантујем да ће теби и оних 20 вати са Orange појачала да буде превише за свирање у соби, тако да не знам да ли ишта може да ти значи дупло више снаге. За свируцкање у соби ја користим појачало од 15 вати, и осим кад сам сам у кући (што је јаааако ретко) нисам га никад потерао преко 10 o'clock, а када клинци оду на спавање не смем ни толико гласно да га свирам, и тада углавном жалим што сам продао Vox AmPlug. Тако да имаш врло незгодну дилему, јер за исте паре имаш 2 много различита појачала, и оно које је по мени боље у ствари није идеално за намену каква теби треба.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Oct 2013, 12:16

ja bih uvek pre preporucio malog lampasa od 5w.
a sto se zvucnika tice, meni je razlika izmedju 12 i 8 dan i noc, nevezano za glasnocu.

coca

Post by coca » 12 Oct 2013, 23:27

Slazem se za malog lampasha 5-10-15W!!!,a mozes da pogledas i Vox-ove hibride Valvetronix seriju,meni zvuce odlicno za taj novac koliko se krecu,toplo preporucujem VT15,a posto sviras rock mislim da ti zadovoljava potrebe,Vox je u tom fazonu totalno,a i efekti su mu vise nego upotrebljivi!!!pozz.!!!Coca!!!

Perce

Post by Perce » 19 Oct 2013, 00:12

Hvala svima na odgovorima. Ali zalomilo mi se nesto sasvim trece. Uzeh Blackheart BH112 kabinet i narandzasti Micro Terror. Cekam da stigne pa da vidim na sta to lici, ili bolje receno, zvuci :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Oct 2013, 16:29

Kapiram da ce ti to biti super.

Perce

Post by Perce » 14 Dec 2013, 00:59

Od pocetne srece do totalne gorcine...pa opet do
Ispala od lika koji je prodavao glav(ic)u i cab je rezultirala daljom apstinencijom i (opet) strpljivim pracenjem oglasa. Ovaj put, nisam hteo da trcim pred rudu pa da pisem o necem sto se mozda desiti.
Lm, stigao mi pre par dana Laney Cub 12R. Pojacalo radi super. Toliko dobro da je baba odozgore dvared morala da silazi do mene :D Nisam mogao da odolim :) Treba u toku sledece nedelje da ga odnesem do firme pa da ga otpanjim malo postenije (ind. zona, nema komsiluka, nema nikog posle 16h :)) Ali ok je i ovako. Meni stvarno prija boja zvuka koja izlazi iz ovog pojacala :bambi: .
:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Dec 2013, 10:06

Cestitam, drago mi je da je ispalo na kraju sve kako treba i da si zadovoljan izborom. :D :ziveli:

Post Reply