FENDER SuperChampXD

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

FENDER SuperChampXD

Post by neki » 17 Dec 2013, 08:25

Pozdrav svima. molim vas interesuje me ako je neko imao prilike da svira i cuje kako radi ovo pojacalo.u elektronske sklopove se nista ne razumem ,kapiram da ako je kina radila ovo da nije neki kvalitet samim tim i dugotrajnost ali me zanima poredjenje sa fender mustang2 koga sam imao prilike da cujem u mitrosu.Mustang 2 je svirao izrazito tanko kao da je imao jastuk preko zvucnika mislim da sam dobro objasnio. da me pogresno ne razumete posle mustanga sam probao frontman25w koji je imao neeeuporedivo bolji i topliji i zivlji klin. cak i moj frontman 15r ima topliji zvuk od mustanga2 istina skinuo sam zadnju plocu pre toga.Champ ima na jutjubu lepe zvucne prikaze ali svi znamo da to nije uvek merilo. i da pojavio se jedan na oglasima u garanciji je jos i kolika bi bila realna vrednost po vama.. i bio je na oglasima jedan stari schamp sa dvanaesticom da li je to bolja opcija od novog champa...ajde molim vas malo ko se razume u ove stvari....hvala i pozdrav

alumiroi

Re: FENDER SuperChampXD

Post by alumiroi » 17 Dec 2013, 10:37

Nije baš da se razumem, ali sam vlasnik dotičnog pojačala.
Što se zvuka tiče, može da se našilji koji god zvuk hoćeš. Barem približno. Da može isto, niko ne bi kupovao skupa pojačala. :mrgreen:
Pojačalo sam kupio oktobra 2012. i nisam imao nikakvih problema. E, sad, ja sam hobi gitarista i uglavnom sviram u sobi. Mada, jednom sam odneo pojačalo u studio čisto da vidim kako zvuči kad se pojača malo više od 2-3 i tek tada sam čuo kako može da zvuči. I bilo je prilično glasno ali dobije onaj mali overdrive pred kraj. Idealno je bilo na 6-7 jačini.
Pojačalo se prodaje kao lampaš ali mislim da je hibrid. Pedala koja mi je jako lepo radila na Lanez CUB 10 (koji je čist lampaš) nije tako dobra na SCXD. Ali zato imam na njemu upotrebljive simulacije raznih pojačala i razne efekte, pa uglavnom korstim samo footswitch.
Što se poređenja tiče, Mustang nisam probao, ali sam imao Frontman 15g i razlika je baš primetna.

Post Reply