Izbor lampasa - pomoc

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Perce

Re: Izbor lampasa - pomoc

Post by Perce » 14 Dec 2013, 14:26

Laney Cubr 12(R) je super pojacalo, i neces pogresiti ako ga uzmes. Ono sto jeste cinjenica jeste da je 15w previse za stan/kucu, ali ono sto je dobro kod ovog pojacala jeste to sto ima i 1W input. Ozbiljno usmi u obzir i recimo Blackheart BH5-112. Odlicno pojacalo, 5W i 12 cola zvucnjak. Imao sam prilike da ga cujem i radi jako lepo. Da mi Cub nije uleteo povoljno, verovatno bi njega uzeo.

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Dec 2013, 12:06

Šta bi kao krajnji rezultat ove teme od 4. strane? 1-5W lampaš sa 6 cola, sa 8 cola, 10 ili 12 cola zvučnikom, ... 15-20W lampaš sa standardnom 12-icom ...
:kokice:

Akordeonista

Post by Akordeonista » 20 Dec 2013, 12:20

Jos trazim, gledam i razmisljam sta uzeti...
Voleo bih pojacalo sa 12" zvucnikom pa mi se Laney Cub 12 cini kao moguci izbor. Sta je po vama bolje uzeti, nov Cub 12 ili polovan Peavey Classic 30? Mislim, Classic 30 je dosta skuplje pojacalo (novo) ali ostaje pitanje uzeti novo ili polovno?
Last edited by Akordeonista on 20 Dec 2013, 12:21, edited 1 time in total.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2013, 12:37

A da odes i da probas neka pojacala uzivo? Preko YT i na papiru je jedno, ali utisak sviranja na njima uzivo je nesto skroz drugo, i na kraju krajeva - mnogo bitnije.

Sto se Peavey Classic 30 tice, mislim da je to tek preglasno (4xEL84 u izlazu), ali to na stranu - fora sa tim pojacalom je da bas onako njanjavo radi na maloj snazi. Kad se pojaca onda je (po meni bar) odlicno, radi kako treba, odlican klin, a i njegov drajv mi se svidja, ali ta jacina na kojoj "proradi" je u svakom slucaju apsolutno preglasna za kucu. Osim ako naravno sve oko tebe zabole uvo za nenormalnu buku, sto verujem da nije slucaj.

I, pre svega, to pojacalo ti totalno probija budzet koji si naveo, cak i polovno.

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Dec 2013, 13:00

Pozdrav svima

Vidim da je bilo reči o Bugeri v22, pa samo i ja da dodam da je to pojačalo izvrsno.
I meni je to kao kućnom sviraču prvi lampaš.
Dugo sam istraživao i raspitivao se pre kupovine i ne verujem da bih ga ikad menjao, ali će mi uskoro postati višak jer dobijam na poklon jedno Fender pojačalo, pa ako bude zainteresovanih, slobodno neka se jave na pp. Amp je još jednu godinu u garanciji, imam komplet novih lampi (iako i sa prvim lampama zvuči još uvek odlično i ne znam da li uopšte da stavljam nove) a od kako je stavljen u moju sobu nije pomeran.

Lično bih i voleo da pre ode u ruke nekom muzičaru (kao neki lik što je hteo da proda svoj omiljeni auto, pa kad je konačno našao kupca koji je obećavao da će se starati o njegovom ljubimcu sa dovoljno pažnje on ga pitao "garažu naravno imate..?" i pošto je kupac odgovorio kako nema garažu, ovaj rekao "a, onda ništa od posla, žao mi je" ) :)

U svakom slučaju, iako ga ne kupi niko od mene, svakako ga preporučujem gde god da odlučite da ga kupite

Pozdrav

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Dec 2013, 14:50

Evo od danas i zvanično, pjačalo je u prodaji

Hteo sam da stavim dole u sekciju za oglase ali nešto mi se ne pojavljuje opcija za novi topik :o

Stavio sam oglas i na Kupujem Prodajem, ali za gitariste može i neka "novogodišnja cena" :cao: ;)

pobozan

Post by pobozan » 27 Dec 2013, 14:23

Bugera je po mom ukusu najbolji lampas.Imao sam fender twin reverb,sad imam davoli tempest 50 a da se pitam uzeo bih bugeru,njen ton mi je ubedljivo najlepsi.

Post Reply