VOX ad50vt
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: VOX ad50vt
Kako up-gradeovan? Moze pojasnjenje?
Ne bih da odemo u drugu temu,ali samo ukratko.
Ugradjen je naruceni audio trafo od 60W, promenjene su diode u greatz-u sa snaznijim,promenjeni su svi elektroliti na putu signala,a filterski su promenjeni sa elektrolitima vece vrednosti. Posto pojacalo nema pravi hladnjak, za izlazno kolo TDA2030, ugradjen je poprilican,masivan hladnjak,a kolo je zamenjeno sa TDA2050, koje moze da da 30W na 4 oma,cistog sinusa. Mozda je bilo jos necega.
Ovo su poboljsanja koja se mogu uraditi na svim "manjim" pojacalima, a bogami i na "velikim", pod uslovom da imaju pocetni potencijal,a Pathfinder 15R to svakako ima.
Ugradjen je naruceni audio trafo od 60W, promenjene su diode u greatz-u sa snaznijim,promenjeni su svi elektroliti na putu signala,a filterski su promenjeni sa elektrolitima vece vrednosti. Posto pojacalo nema pravi hladnjak, za izlazno kolo TDA2030, ugradjen je poprilican,masivan hladnjak,a kolo je zamenjeno sa TDA2050, koje moze da da 30W na 4 oma,cistog sinusa. Mozda je bilo jos necega.
Ovo su poboljsanja koja se mogu uraditi na svim "manjim" pojacalima, a bogami i na "velikim", pod uslovom da imaju pocetni potencijal,a Pathfinder 15R to svakako ima.
Колико кошта таква интервенција, и да ли постоји било какав звучни запис пре и после преправке?
Jel tih 60W za trafo racunas posle ispravljanja u DC?
Kao sto sam pretpostavio,odlazimo u drugu temu. Prepravka nije jeftina,ima dosta rada. Pojacalo dobija na upotrebnoj vrednosti, a na trzisnoj,sta da vam kazem... Mislim da je poznato sta znaci trafo snage 60W, struja x napon na sekundaru.
Bilo mi sumnjivo da je 60w dovoljno za 30w pojacalo, zato sam pitao. Rekoh, mozda meris na drugi nacin
Zbog ispravljanja u DC ne mozes da iskoristis svih 60W, bice malo manje...a ovaj TDA ce sam povuci 45W. Mozda lose racunam 

- abogicevic
To je onda popriličan apgrejd. A, kao što kažeš, nije ni jeftin. Faktički, dobiješ novo pojačalo.
Bolje što si pojasnio o čemu se radi, zato što bi neko na osnovu tvog prvog posta pomislio da pathfinder bez problema šije ovog drugog u svakom pogledu.
Bolje što si pojasnio o čemu se radi, zato što bi neko na osnovu tvog prvog posta pomislio da pathfinder bez problema šije ovog drugog u svakom pogledu.

Мене је ово посебно интересовало јер сматрам да је Pathfinder једно изузетно паметно скоцкано појачало, заиста мислим да је одлично такво какво је испало из фабрике. Ако изузмемо онај буст који га учини моментално ненормално гласнијим, па самим тим и нема неку посебну сврху (односно, не треба да се зове буст, јер више делује као да си се пребацио на дист канал... гитаристи који капирају да тако треба да шљака буст обично бивају избачени из бендова после прве пробе), све остало је апсолутно феноменално ако узмемо у обзир цену. Е сад, апгрејд оваквог појачала по мени има смисла само ако не прелази 30% његове цене. Да се разумемо, користио сам ја ово појачало на свакојаке начине, и само у соби за свакодневно вежбање, и на свиркама мале гласноће у малим просторима, и на свиркама у већем простору, где или стављам микрофон испред њега, или користим његов излаз за миксер... И лепо ме је послужило. Међутим, са звучником од 8 цола то је ипак појачало које је цар међу тим малим кућним појачалима, а у другим ситуацијама просто може да послужи, али није решење на које се ослањаш као на најбоље решење. И због тога мислим да велика улагања у ово појачало нису претерано корисна. Нека га, нека ради оно што најбоље зна, а за опасне ситуације нека зове неког крупнијег рођака у помоћ.
Што се тиче теме... Мени се уопште не допада VOX ad50vt, али мислим да то више има везе с тим што мене интересује неки други тон, нешто што ово појачало нема у свом арсеналу.
Што се тиче теме... Мени се уопште не допада VOX ad50vt, али мислим да то више има везе с тим што мене интересује неки други тон, нешто што ово појачало нема у свом арсеналу.
- abogicevic
Dok sam se aktivnije bavio svirkom, devedesetih godina, ponuda pojačala je bila dosta slabija nego danas. Bar nama iz unutrašnjosti. Nismo ni znali za modeling pojačala.
Ja sam dugo vremena svirao na nekom velikom FBT tranzistorcu, koje je od kontrola imalo samo volume, treble i bass. Njega sam prodao tek pre par godina (petnaestak godina je čučalo u ćošku sobe
). Elem, to pojačalo je odlično primalo pedale. Ja sam doduše koristio uglavnom ds-1, eventualno hm-2. To je sasvim ok zvučalo kad se "odvrne".
Za modeling pojačala, kako sad čujem, važi da ne primaju dobro pedale, već si, manje više, ograničen na ono što sama nude od efekata. Ili možda grešim?
Ja sam dugo vremena svirao na nekom velikom FBT tranzistorcu, koje je od kontrola imalo samo volume, treble i bass. Njega sam prodao tek pre par godina (petnaestak godina je čučalo u ćošku sobe

Za modeling pojačala, kako sad čujem, važi da ne primaju dobro pedale, već si, manje više, ograničen na ono što sama nude od efekata. Ili možda grešim?
-
Ad vt 50 212 + zendirive = <3
Sto je pedala basivnija to je pojacalo manje voli. Zato sto je pojacalo samo po sebi dosta basivno. Ali mislim da ds1 i hm2, koji imaju visokih i srednjih, tu prolaze bez problema. Nikada ih nisam probao. Ovo je samo pretpostavka.
Pojacalo je super, zbog izbora koje daje. Ali sa debljim zicama postaje basivno do trenutka kada vasa gitara zvuci skoro kao bass ( odlican primer su zw 10-60, tacno se cuje razlika ). Sa devetkama je ok. Ali dosta tu utice i drvo od kog je gitara, kao i magneti ... ma znate pricu. Nije sve to tako jednsotavno i isto. A efekti su mu posebna prica. Onaj fejzer nije prosao pored kvalitetnog fejzera. Auto wah je isto vrlo ogranicen. Kompresor, flanger i delay su najbolji izbor.
A sto se tice kako pojacalo prima modualcione efekte, moje misljenje je savrseno. Deep blue delay, phase 90, razne oktavere, bbe sonic stomp sve je to odlicno radilo. Sonic Stomp daje pojacalu bas dobar smek. Ali generalno on to dobro radi sa svim pojacalima.
Treba ga probati i na low vol podesavanjima i na maksimum volume pa tek onda dati sud.
Sto je pedala basivnija to je pojacalo manje voli. Zato sto je pojacalo samo po sebi dosta basivno. Ali mislim da ds1 i hm2, koji imaju visokih i srednjih, tu prolaze bez problema. Nikada ih nisam probao. Ovo je samo pretpostavka.
Pojacalo je super, zbog izbora koje daje. Ali sa debljim zicama postaje basivno do trenutka kada vasa gitara zvuci skoro kao bass ( odlican primer su zw 10-60, tacno se cuje razlika ). Sa devetkama je ok. Ali dosta tu utice i drvo od kog je gitara, kao i magneti ... ma znate pricu. Nije sve to tako jednsotavno i isto. A efekti su mu posebna prica. Onaj fejzer nije prosao pored kvalitetnog fejzera. Auto wah je isto vrlo ogranicen. Kompresor, flanger i delay su najbolji izbor.
A sto se tice kako pojacalo prima modualcione efekte, moje misljenje je savrseno. Deep blue delay, phase 90, razne oktavere, bbe sonic stomp sve je to odlicno radilo. Sonic Stomp daje pojacalu bas dobar smek. Ali generalno on to dobro radi sa svim pojacalima.
Treba ga probati i na low vol podesavanjima i na maksimum volume pa tek onda dati sud.