Procesor za narodnjacku kontru

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pobozan

Procesor za narodnjacku kontru

Post by pobozan » 27 Dec 2013, 18:25

http://www.youtube.com/watch?v=BwIOVWLi9Kw

Zanima me da li se na jos nekom jeftinijem procesoru moze napraviti ovako dobra kontra?
Ton je zaista pe meni izuzetan!
Znam koji su magneti i koji je procesor samo me zanima da li neki jeftiniji procesor moze da izbaci ovako bobru kontru.Meni samo kontra treba.

tommytigh77

Re: Procesor za narodnjacku kontru

Post by tommytigh77 » 29 Dec 2013, 21:39

Može GT-8 ili GT-6, to su apsolutno isti procesori kao GT-10, bukvalno ništa nije menjano, samo su sa svakom novom serijom dodavani raznorazni egzotični efekti koje 99% ljudi ne koristi. Lično nisam ljubitelj ovakvog tona kao na snimku, previše mi je plitko i ''hi-fi'' (ima tu i do EMG magneta), ali ako baš hoćeš ovako nešto, gledaj da procesor ima dobar ''direct'' signal, tj. da ne muti i degradira signal previše kad mu se poisključuju svi efekti i to je to otprilike.

kwiss

Post by kwiss » 29 Dec 2013, 21:49

pobozan wrote:http://www.youtube.com/watch?v=BwIOVWLi9Kw

Zanima me da li se na jos nekom jeftinijem procesoru moze napraviti ovako dobra kontra?
Ton je zaista pe meni izuzetan!
Znam koji su magneti i koji je procesor samo me zanima da li neki jeftiniji procesor moze da izbaci ovako bobru kontru.Meni samo kontra treba.
Procesor za kontru je bespotreban,dobar strat i dobro pojačalo i to je to :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 29 Dec 2013, 22:13

Hteo sam prvobitno da napišem da nabavi što klasičnijeg strata i matorog silverfejsa ali je traženo jeftino rešenje pa nisam hteo da pametujem.

maksabass

Post by maksabass » 29 Dec 2013, 22:20

Nema bolje kontre od dobre gitare i dobrog pojacala,sto recimo iznosi bar par hiljada evra...Ali na taj nacin ne mozemo pomoci coveku...
Ova problematika oko kontre mi je sasvim poznata...Ne sviraju se vise toliko te takve svirke gde se ponesu pojacala u satoru ili restoranu itd,itd....Svelo se cini mi se na neki isproducirani zvuk koji kao takav izlazi direktno iz kutija (ozvucenja)-gde se svi ustekaju i tesko si ga njima ako u startu ne srede (isproduciraju )svoj instrument.pojam nradodjnacka kontra (ovakva kao na snimku)po meni podrazumeva COMPRESSOR i naginje ka ACOUSTIC SIMULATOR-u.Deluje mi tako.Neznam sta je skarabudzeno u procesoru,ali na to vuce.Tako da ti je moj savet da se pozabavis tim efektima u procesoru.
Dakle naradnjacka kontra jeste takva mekana i softana,i vise podseca na akusticnu nego na elektricnu gitaru.Uzgred napravio sam odlicnu pedalu koja ima bas ovakvu ulogu da kontru napravi takvom. :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 29 Dec 2013, 22:33

Tačno je da kontra treba da podseća na akustičnu gitaru,i nije potrebno par hiljada evra,može to sa mnogo manje para :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 29 Dec 2013, 23:15

kwiss wrote:Tačno je da kontra treba da podseća na akustičnu gitaru,i nije potrebno par hiljada evra,može to sa mnogo manje para :ziveli:
Ja sam se cisto nadovezao na temu -dobo pojacalo -dobra gitara...a u rukama Mandusica Vuka-sve svira kako treba :ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 30 Dec 2013, 11:50

meni se cini da bi za narodnjacki ritam savrseno lezao koji god procesor srednjeg cenovnog ranga, sa namestenom kompresijom, eq-om i simulacijom skroz cistog pojacala sa trunkom reverba po potrebi (cesto ne ni to). eventualno suptilan flanger/phaser da se doda na solo deonce (sa arapsko/indijskim motivima). naravno, iskljucivo u razglas, nista pojacala, jer se jedino tako moze dobiti ona ogromna kolicina visokih koju narodnjaci traze.

Wizzard

Post by Wizzard » 30 Dec 2013, 15:12

U nekom srednjem cenovnom rangu bi toplo preporučio Digitech 2120 ili 2112. Za tu vrstu posla mislim da ne postoji bolje rešenje. Mislim da može da se nađe za nekih 300-350e. Ja sam ga lično koristio i farbe za celan boje nisam imao prilike da čujem bolje ni na jednom procesoru ne samo u tom rangu nego i dalje. Ja sam ga menjao jer mi se nije dopalo kako izlaze cruch-evi i dist ali to tebe ne zanima ovde koliko vidim :D
Pozdrav :ziveli:

pobozan

Post by pobozan » 30 Dec 2013, 16:57

Uparvo dobijam odgovore koji mi mnogo znace.Ja sam ranije imao Fender E seriju,ma taj je radi savrseno,samo gitara+kabal i direkt u miksetu.Bukvalno kad stanem da sviram kao da je pola orkestra stalo,toliko je to bio pun ton.U pitanju je U.S.A. Fender E serije i nista na netu ne mogu da nadjem o ovoj gitari,kakva mi je elektronika i td.Sad sam naisao na dve gitare i ne znam koju bih uzeo,naravno malo da pristedim pa da pazarim.
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?gl ... 7&art=6538
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=5075
Sto se procesora tice vec sam odlucio da uzmem boss gt-10 i kontatirao sam Bucu gitaristu,ja 42eura ce mi sve boje poslati.Tako da se ne zezam i ne gubim vreme oko toga.Dakle procesor je resen.Imam pojavalo pampas Davoli Tempst 50 koji sasvim solidno radi jedino sto imam 31kg i pored toga da mu osvezim elektroniku,uzmem nove lampe,pretezak je da ga nosim na svirka pa mislim da bih uzeo nekog peavey oko 65wati cisto da imam kontrolu.

E sve se da resiti,ali gitara je uvek problem.Evo kakvog sam fendera imao,covek prodaje slicnog,samo sto je moj bio bordo sa rosawood vratom.
https://www.kupujemprodajem.com/Fender- ... -oglas.htm
Evo vidim da je covek postavio serijski broj,konacno da pokusam da nadjem sta cini ovu gitaru.Imao sam je i u poredjenju sa fenderima koji su iz 60-tih,70-tih mnogo mnogo ima sladji i kristalniji ton.Vec deset godina tragam za tim tonom i nikako da nadjem ovu seriju Fendera vec me sve usmeravaju da je E serija radjena u Japanu a znam da je moj bio amerikanac 100%. Ovo je ton koji ja trazim.Samo mi treba bukvalno svaki detalj sto ima ova gitara.Ideja mi je da nadjem gitaru istog materijala i da je postepeno radim da prodam da dobijem taj ton.
A zanima me sta vi mislite od one gore dve navedene gitare,koja je bolja za taj akusticno-narodnjacki ton?

Ljudi,hvala vam na odgovorima,zaista mi sve ovo mnogo znaci!!! :)

pobozan

GDE DA NAJDEM INFO O OVOJ FENDER GITARI

Post by pobozan » 30 Dec 2013, 17:25

Fender American Standard Stratocaster 1984/87,
SN: E439346, made in USA

Imao sam ovakvu gitaru,vec duze vreme nikako da dodjem do informacije kakva joj je elektronika,drvo i td.Ovo je najbolja gotara na kojoj sam ikada svirao,ima savrsen ton za mene.Potom sam masu gitara izmeni i nikada nisam dosao do tog tona.Jednom sam uzeo od drugara berninger koji verovali ili ne radio je skoro kao i ovaj E serije Fender ali potom je ta girata otisla u neku trampu a ja nikada vise nisam dosao do tog tona.

Sve sto sam uspeo po serijskom broju da nadjem je sledece:

Guitar Info
Your guitar was made at the
Fullerton or Corona Plant (Fender), USA
in the Year(s): 1984 - 1988

Ako iko moze da mi pomegne ili link da mi da,zanima me svo o ovoj gitari,drvo,pragovi,elektronika,magneti,svaki detalj me zanima.
Hvala vam svima na pomoci!!! Ja nikako da se snadjem a i net mi je jako spor...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Dec 2013, 17:30

Prebacio sam post u ovu temu, ne moras praviti novi topik za svaki komad opreme koji se pomene u diskusiji.

Post Reply