Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

xspaceman

Re: Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?

Post by xspaceman » 17 Dec 2013, 16:06

Cortex wrote:stos prodo reel
njega nisam imao...ovo govorim iz iskustva sa drugim danelectro pedalicama... :bambi:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Dec 2013, 18:29

E da gledao sam taj reel tape echo još pre nekih godinu dana kad sam se isto ložio na kupovinu dileje :mrgreen:
Inače, ja uopšte nisam znao da tc flashback ima da se pazari kod nas, a i oglase više ne gledam, pa sam bio skroz van toka...inače sam na netu čuo baš da ga hvale ljudi, ima i dobrih demoa...a vidim da mu je i cena sasvim ok, to moram isto probati, to mi je bilo prvo na listi, ali sam mislio da ga nema u crbiji :)
Što se tiče DD-20, preveliko mi je to, hteo bih nešto što zauzima standardno mesta, čak je i ovaj danelectro malo povjeći :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Dec 2013, 19:04

Mislim da je Guv'nor rekao najvecu istinu:
guv'nor wrote:U sobi ti ni jedan neće raditi kao tape echo, a uživo će ti skoro svako dilej završiti posao.
Ako vec ides na digitaliju, ne igraju ti vece pedale (TC Repeater, DD-20 i ostale tog tipa), i spreman si da puknes jacu lovu, onda verujem da je TC Flashback prava opcija, iz prostog razloga sto ima sve sto ti treba, i vise od toga, zvuk je vrhunski, a TonePrint Editor ti dozvoljava u podesavanjima prekrajanje svega i svacega do mile volje, dok ne nadjes sta ti treba. Da imam lovu, ne bih razmisljao.

Sa druge strane, ako si u NS, javi se slobodno da probas ovaj Nux Time Core koji je kopija Flashbacka za male pare. Doduse postoji razlog zasto je "za male pare". :lol: Ali kao sto su rekli mnogo pametniji od mene, uzivo sve to zavrsava posao. :ziveli:

Naravno, Digidelay mi je uvek nekako standardna opcija koja radi pouzdano, i radi to sto treba, bez nekih izmisljanja.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Dec 2013, 19:43

Sad vidim da za ovaj flashback ima i Audley Freed toneprint, to bi otprilike bilo to, još da izbace drive, vibe, wah pedale i pojačalo sa Audley Freed toneprintom, i ne moram da razmišljam :mrgreen:
Hvala svima na odgovorima, razmišljao sam ovih para dana, i odlučio sam da ipak ne uzimam te jeftinije varijante iz prostog razloga, što svaki, ali svaki put kad sam uzeo neku pedalu koja je bila u fazonu "malo manje para, ali skoro da je to-to", uvek sam se pokajao i na kraju prodavao te pedale ispod cene da uzmem nešto drugo...možda zvuči malo snobovski, i jeste, ali jbg ne mogu ja to da promenim :)
Tako da kad stigne plaća, ostane da probam flashback, carbon copy, aqua puss (mada me tu brine mali delay time)...u suštini me najviše interesuje da li dobro radi tape mod na flashbacku, a ako ne radi, onda bih svakako razmotrio više i ove analogne opcije

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Dec 2013, 20:07

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Dec 2013, 14:11

brate slusaj kako zvuci ovaj danelectro fab echo

[youtube]KR7xQGAlg0Y&feature=youtu.be[/youtube]

ovo ubija covece

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Dec 2013, 14:17

Cortex wrote:brate slusaj kako zvuci ovaj danelectro fab echo

[youtube]KR7xQGAlg0Y&feature=youtu.be[/youtube]

ovo ubija covece
:shock: Me want.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Dec 2013, 14:25

18e

Usred Zala

Post by Usred Zala » 19 Dec 2013, 12:16

Mislim da ti je posle svih predloga prilično jasno da ipak treba da ideš na neki digitalni delay.

Tape echo je prevaziđena stvar, da valja radili bi se i danas. Najveći problem je mehanika koja se mnogo kvarila, veliko je i teško, a bilo i jako skupo. Takođe su im mogućnosti vrlo skromne. Ne znam da li je neko kod nas imao recimo Echoplex u ono vreme, ako i jeste toga je sigurno bilo jako malo. Kod nas su se uglavnom koristili samo za razglas, odnosno za pevača. Sa razvojem i padanjem cene ugrađivani su u miksete, ali i pojačala. Tu su se pokazali Italijani tako da je tada više ljudi moglo da ima takav echo. Mislim da je ovde neko pisao da ima neku tape mašinu pa može i sam da kaže kakve je sve probleme imao sa održavanjem i podešavanjem. Težnja za tom starudijom je ponajviše pomodarstvo, ali i nostalgija, pogotovu kod onih koji to nisu mogli sebi da priušte u mladosti. Postoji i težnja ka retro zvuku tako da su obnovljena i neka analogna studija. Kod nas je sve uništeno, razbucano, razneto. Neki privatni studiji se trude da nabave nešto od stare opreme tako da više nisu retki magnetofoni sa širokim trakama makar da se signal na kraju propusti kroz njih. Ima tu i poneka tape echo mašina. Slovenci imaju i dan danas tu staru opremu, ali ne znam u kojoj meri je iskorišćena.

Posle kraćeg prelaznog perioda pojavili su se BBD čipovi koji su poprilično preokrenuli stvar jer su nastali dobri delayi u malim i laganim kućištima. Obično ih nazivaju hibridnim čipovima jer im je amplituda promenjljiva. Koga zanima detaljnija razlika u odnosu na potpuno digitalne na netu ima dosta napisa u kraćem ili širem obliku. Dobro rade, ali su opet ograničenih ogućnosti.

Na kraju su se pojavili potpuno digitalni čipovi koji imaju gotovo neslućene mogućnosti. Ako čovek ima samo jedan delay glasam za digitalac.

Sada posle dužeg uvoda vraćam se na svoju prvu rečenicu u prošlom tekstu gde sam rekao da sve zavisi od apetita. Imao sam DD-20 i odličan je, ali sam ga prodao sa jedne strane zbog gabarita, a sa druge zbog toga što su mi apetiti skromni i koristim samo jedan "običan" delay. Uglavnom ne koristim delay, ali sebi za zabavu najčešće upalim jedan od svoja tri analogna delaya. Digitalac ne pamtim kada sam uključio. Opet, na poslednjoj svirci koju sam slušao čovek je fantastičan ton napravio sa starim dobrim Boss DD-3. Doduše pojačalo je bilo visoke klase, gitara takođe, a i gitarista je sjajan.

Prema tome ako ti apetiti nisu veliki recimo da bi ti Digidelay sasvim završio posao za male pare. Imao sam i to i bio sasvim zadovoljan. Ako su ti apetiti veći onda nek skuplja sprava do Flashbacka. Opet, više od 19,000 je velika lova za samo jednu pedalu... sam odluči... eto, može i za 18 e...

rock action

Post by rock action » 19 Dec 2013, 14:05

moja preporuka je boss dd-3.

ljudi zaboravljaju da je ta pedala bila mozda jedini i najcesci dilej tokom 80-ih i pocetkom 90-ih, dok nisu pocele da se pojavljuju i neke druge firme i pocele da ubacuju ovo i ono.

boss je bio i ostao do jaja. mozes da nadjes polovnu za 60-80 evra i nista joj nece faliti iako je polovna, za boss se to bar zna.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Jan 2014, 14:25

Poredio sam danas AquaPuss i Carbon Copy, meni mnogo lepše radi AquaPuss, dobar je carbon copy, ali baš zna da zamuljavi sa ponavljanjima (što je kontam i ok za analogni dilej), AquaPuss ima više definisan zvuk, a opet nije sterilan, jako mi se dopalo kako radi...jedino me brine kratak delay time, mada nije kao i da mi treba nešto preterano dugačko...
Videću još flashback da probam ovih dana

Duschmanov

Post by Duschmanov » 16 Jan 2014, 09:29

Ko voli, Line 6 Echo Park povoljno: http://www.kupujemprodajem.com/Line6-Ec ... er_id=7047 malo prepiranja sa prodavcem i moze se izvuci i neka niza cena :ziveli:

Post Reply