Moze li neko da mi objasni iz koje serije lampasa potice ovo pojacalo? Drtube.com kaze da je glava 3315 (po kojoj je uradjen 5150 kombo) u stvari "transistorized Master Volume Split Channel head with reverb". Ovo navodno spada u JCM800 seriju, ali postoji toliko varijacija na temu da vise nisam siguran sta je sta. Posto se ne razumem u Marshalle, moze li mi neko reci koja je to lampaska glava po kojoj je ovaj pravljen? Osnovne informacije (snagu, zvucnike i ostalo) znam i sam.
Hvala
Marshall 5150
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Marshall 5150
Koliko se ja sećam to uopšte nije lampaš već solid state, proizvodio se jako kratko, i ne vredi nešto specijalno. Mislim, vredi koliko i bilo koji polovnjak trandža. Dakle, neko te loše informisao. Uostalom i sa slike ti je očigledno da nije lampaš, ne znam zašto si to uopšte pomislio.
-
Re: Marshall 5150
Da, napravio sam dvosmilsenu recenicu. Znam da je SS. Interesovalo me je po uzoru na koje lampasko pojacalo je uradjen. Znam da je recimo 5212 uradjen po uzoru na 4212 i da daje jako lep zvuk. Ovaj, medjutim, mi je potpuno nepoznat. Na netu skoro da nema informacija ;/