Naslednik zooma G9.2tt ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Distorzija86

Naslednik zooma G9.2tt ?

Post by Distorzija86 » 07 Feb 2014, 17:45

Pozdrav, hteo bih da se ponovim sa novim procesorom, pa me zanima vase misljenje da li se uskoro moze ocekivati pravi naslednik g7/9.2tt?, znam za zoom g5 i on se pojavio skoro pre dve godine, slao sam i mail zoom-u ali kazu poslovna tajna :hide: . Od 2005 koristim zoom 707 II, i skoro sam se ponovio sa digitech jamman solo luperom, svidelo mi se kakav je osecaj imati pedalu, takodje sam procesljao po forumu o pedalama i bas mi se svidja kako to sve izgleda i zvuci, ali vidim da treba bas puno para ukoliko bih hteo ozbiljno da se upustim u to. Elem skoro je zoom izbacio, da kazem entry level sprave - http://www.zoom.co.jp/products/g1on , mozda planiraju uskoro i neki top line procesor, u principu meni bi i zoom g5 bio sasvim dovoljan, ali bih hteo eto posle toliko godina da uzmem nesto bas :ziveli: .

bancika

Re: Naslednik zooma G9.2tt ?

Post by bancika » 07 Feb 2014, 17:57

sta ce ti zoom ako trazis "nesto bas" :)

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 07 Feb 2014, 18:25

Ne mora zoom, ali eto nesto me vuce ka njima, valjda sam bio ovoliko dugo na njemu pa mi druge stvari deluju kao nepoznata teritorija, apsurdno ali takav mi neki osecaj :bambi: ...

Frostensen

Post by Frostensen » 07 Feb 2014, 19:10

Zum g5 je bas bas u mnogim stvarima. Ja ga imam.
Ono u cemu nije bas je

1) voicing Marshallovih pojacala, a i preskocili su cuveni JCM800 sto je big nono.
2) Stimer je krs.
3) Lampa koja radi kao buster je prevara kao i na svim tim Zoom,Vox,stagod, pedalama. Da jedna lampa moze nesto da napravi pojacala se ne bi pravila sa 3-4-5 lampi ili koliko vec imaju. Ali da ne gresim dusu, kad se taj tube boost otpanji do kraja dodaje na toplini zvuka pristojno, ali se zvuk raspada skroz naskroz :D Tako da je vise samo odvojeni buster nego bilo sta drugo.
4) Kontrole tj. podeoci koje podesavas nemaju veze sa tim kako se pravi efekti ponasaju (Ovo ne bih znao jer vecinu nemam, ali to je generalni koncenzus na forumima, a nekako se poklapa sa mojim iskustvom...tj. da neestooo tu nije bas kako treba)

Tako da ono, ako ne juris JCM800 fazon i krenes sa nekim predznanjem o procesoru, kao, radi posao. Navodno je za klasu bolji od Line6 i ostalih u istom segmentu, ali to je pitanje. Od skoro ne verujem nista ljudima po stranim forumima :)

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 10 Feb 2014, 18:16

Ako se odlucim da uzmem g5, gde pre da kupim : "STUDIO G MUSIC" ili "Artistsystems"? posto ga ima na te dve lokacije na kp, cena je skoro ista.

Post Reply