Laney Ironheart IRT30 112 - nedoumice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
Laney Ironheart IRT30 112 - nedoumice
Postovanje forumasi...Evo,ja uzeh ovo pojacalo,pa ga odmah zamenio za isto zbog nekog sustanja,pa se ispostavilo da prva lampa od preamp lampi nije ista kao i ostale,neko je JJ,a nemam pojma kakve to veze ima kad one ne trebaju da budu uparene,a ja nisam ni zagledao naza,niti izbrojao lampe.Sad ovo sto sam dobio,radi bez problema,ali ima 3x ecc83,a po Laney sajtu i sajtu prodavnice stoji da ima 4 preamp lampe...To je sto se vidi kroz resetku,zagledao sam,nema ni postolja za lampu,tri su poklopljene,pa ne vidim koje su.Jedino mi pada na pamet da jedna lampa nije unutra,ali ne vidim poentu kad je 5 napolju (3x ecc83 i 2x 6L6)...Ja prvi otvorio i jedno i drugo pojacalo...Ipak Laney nije neka losa firma,jeste da se ove serije prave negde kod zutih,ali opet...Jel neko od vas ima toliko znanja ili iskustva sa ovom serijom da mi kaze kakva je to fora sa 3 lampe umesto 4,ili je cetvrta skrivena...Mislim pojacalo radi bez problema,extra zvuk ima,ali ako pise na sajtu 4,zasto nije 4?
- Dersu Uzala
Re: Laney Ironheart IRT30 112 - nedoumice
Hohstapleri?
Svugde je listovano 4xECC83 a na njihovom sajtu shematski dijagram pokazuje 3 preamp cevi, od cetvrte ni korova.
http://www.laney.co.uk/uploads/4f6d75a1 ... 569ed7.pdf
Page 10.
Svugde je listovano 4xECC83 a na njihovom sajtu shematski dijagram pokazuje 3 preamp cevi, od cetvrte ni korova.
http://www.laney.co.uk/uploads/4f6d75a1 ... 569ed7.pdf
Page 10.
- Dersu Uzala
Pogledao sam blok dijagram za IRT60 i IRT120 i oni koriste 4 lampe u preampu (Page 17. u manualu za IRT60/120) . Neki saban u Leny-ju je samo prekopirao specifikacije tih pojacala i nalepio na IRT30 jer kazu 'hej koristi istu tehnologiju kao velika braca', sto ocito nije sasvim istinito. Prema tome nisu te uskratili vec je neki imbecil lose sastavio specifikaciju na njihovoj web stranici odakle su svi zivi prekopirali tech specs. Masala.
P.S. Ta cetvrta lampa je u stvari dodatna lampa u gain stage-u i jedna polovina napaja tone stack za lead kanal a druga isto to za clean kanal. Just more bite.
P.S. Ta cetvrta lampa je u stvari dodatna lampa u gain stage-u i jedna polovina napaja tone stack za lead kanal a druga isto to za clean kanal. Just more bite.
Да, сајт им и није нешто нарочито поуздан. Нпр. за GH50L нигде није писало да има излаз за кабинет на 4 ома, чак чини ми се ни у упуству са сајта, а са задње стране појачала, између осталих, стоји лепо излаз на 4 ома....јбг греши човек, па и Лени 

- nikolic025
Full,jos sam se istripovao da stvarno nema jedne lampe,ali mi nije bilo jasno kako radi sve full,ako pise 4 a ima 3
Hvala na pomoci,sad lakse disem

Hvala na pomoci,sad lakse disem