Koje pedale?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Akordeonista

Koje pedale?

Post by Akordeonista » 02 Jul 2014, 20:49

Trebaju mi preporuke za sledece pedale: Delay, Chorus, Overdrive, Distortion.
Razmisljam o sledecim:
Delay - Boss DD-3 ili DD-7, DigiTech Hardwire DL8, T.C.Electronic Flashback
Chorus - T.C.Electronic Corona Chorus, neki Boss Chorus
Za Overdrive i Distortion ne znam sta bih, dobro dodje svaka preporuka! Sviram Stratocaster gitaru, a od muzike ono sto se svira na tezgama (domaci i strani pop-rock, narodnjaci). Dajte predloge, trazim dobre pedale i interesuje me sta najcesce koristite kada su ove cetiri u pitanju?

Akordeonista

Re: Koje pedale?

Post by Akordeonista » 03 Jul 2014, 19:02

Hajde ljudi, dajte neke predloge. Ovih dana imam coveka koji je u Kini pa moze da mi donese pedale odande.
Sta po vama bolje radi, T.C.Electronic Corona Chorus ili Boss CE-5? Koji Delay od onih koje sam nabrojao najbolje radi za tezga varijante?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Jul 2014, 19:34

Iskreno, ako pare nisu problem, ja bih se licno opredelio za TC Chorus - lepse mi radi od Bossovog cak i ako se ne uzme u obzir kompletno ludilo od TonePrint funkcionalnosti.

Sto se dileja tice - i Hardwire i Flashback i DD7 su tu negde u tom rangu. Mada, da biram, opet bih pre izabrao TC, jer opet, ima vise opcija (ako ti je to uopste bitno) u odnosu na ova dva. Ako ne TC onda bih uzeo Hardwire, Boss bi mi bio na poslednjem mestu.

Sto se OD-a i distorzija tice, tu zaista zavisi kakav zvuk ganjas - kapiram da je nekako univerzalni izbor da se OD ganja nesto Tube Screamer tipa, a opet distorzije (koliko sam ja do sada video) se najcesce ganjaju da imitiraju otpanjeni Marshall zvuk. To je nekako najuniverzalnije (bar se takomeni cini u ovom momentu jbg :lol: ), ako ne ganjas metal pricu, sto si i sam rekao da ti bas i ne treba.

Eto ako hoces da upotpunis TC kolekciju - Dark Matter je i vise nego dobar overdrajv... Probao sam ga doduse davno, ali se secam da mi je ostavio bas dobar utisak. A za distorziju, nemam pojma, ja bih najpre se uhvatio recimo klona Carl Martin Plexitone pedale (pogotovo je super sto ima 2 nivoa gaina plus nezavisni clean boost koji moze biti glasan do zla boga) - tu pedalu sam pravio, i svirao je neko vreme i bio bas zadovoljan.

Akordeonista

Post by Akordeonista » 03 Jul 2014, 21:26

Hvala na odgovoru!
Da li si probao taj T.C. ili pricas na osnovu snimaka na YT-u? Da li su one zaista True ByPass kao sto pise na njima? I meni deluju najprimamljivije one ali opet ne bih da dobijem onaj efekat kao da sam gitaru ukljucio u procesor! To me brine kod T.C.-ja, nemam prilike da ga probam licno i uporedim sa drugim pedalama a moram da se odlucim!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jul 2014, 03:01

Probao sam i Corona Chorus i Flashback i Dark Matter overdrive - sve pedale rade odlicno, barem sto se mene tice, to je moje licno misljenje. Sto se tice toga da li jesu true bypass ili nisu, to mozes da biras u njima, imas mali prekidac na dnu pedale gde biras da li ces da bude ukljuce buffer ili da budu true bypass, ako se ne varam, lako se moze proveriti na njihovom sajtu.

Sto se tog osecaja tice da si se bocnuo u procesor, po meni TC iskreno odaje utisak da su oni mozda poslednja firma kod koje treba o tome brinuti. Ok, ja mozda jesam TC fanboy vec neko vreme, ali te pedale koje sam pomenuo, uzivo su mi ostavile fenomenalan utisak.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 04 Jul 2014, 07:30

IMHO, TC Chorus i Flashback, a za drajv uzeti Carl Martin Plexitone, imas 3 prekidaca, boost, crunch i drive u jednoj pedali, medju boljim simulacijama otpanjenog marsala

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jul 2014, 10:16

Da, u stvari u pravu je Trooper, pored Plexitone-a ti ni ne treba taj blazi overdrajv, jer je njegov crunch kanal na manjem gainu odlican...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Jul 2014, 10:54

I flesbek i hardwire su odlicni dilejevi. Tu ne mozes pogresiti.
DD-7 je sa druge strane totalno sranje i nema tu ukusi ovo ono... totalno sranje. :)

Akordeonista

Post by Akordeonista » 04 Jul 2014, 11:52

Hvala vam na odgovorima! Nemam priliku da uporedim te pedale ali vidim da dosta ljudi (pa i veoma dobrih gitarosa) ceni Boss Delay, Chorus i mnoge druge njihove pedale! Za sada bi mi se najvise svidela kupovina T.C.-jevog Delaya i Chorusa ali videcemo sta ce biti kada ih potrazi tamo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Jul 2014, 13:18

Ima dobrih boss dilejeva ali sedmica nije.

Akordeonista

Post by Akordeonista » 04 Jul 2014, 13:44

Koji jeste po tvom misljenju?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Jul 2014, 17:51

Dvojka i trojka od tih u singl formatu.

Post Reply