Efekti i ekvilajzer na behringer mixetama
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Efekti i ekvilajzer na behringer mixetama
Naime posedujem Behringer mixetu sa Klark tehnic efektima,ali koji god da izeberem od 99 ponudjenih,ne dobijam zvuk koji zelim,inace pevam na Akg D5 mikrofonu,i sa samim mikrofonom sam prezadovoljan.Da li su ovi efekti nedovoljni pa je potrebo kupiti potrebno kupiti i neki vokodoer?
Ne ekvilajzeru saamo malo pojacam srednji ton.
Ne ekvilajzeru saamo malo pojacam srednji ton.
- tommytigh77
Re: Efekti i ekvilajzer na behringer mixetama
Baš me čudi, obzirom da novije varijante Behringera sa Klark Teknik efektima imaju mogućnost podešavanja parametara efekta, što ranije nije bio slučaj. Ja sam ubeđen da na njoj može da se nadje upotrebljiv reverb ili eho, i da se dodatno podesi. Inače, sa izborom mikrofona to nema nikakve veze. E sad, ako proceniš da ti treba ''vokoder'' (koji se inače samo u Srbiji zove tako
), ja nisam čuo ni za jedan jedini mikser koji ima taj efekat, to se kupuje zasebno.

- Dersu Uzala
tommytigh77 wrote:...(koji se inače samo u Srbiji zove tako)...

Uz svo duzno postovanje postavljacu teme, nacin na koji je pitanje postavljeno odn. formulisano ukazuje na to da autor, iako mozda zna sta zeli da dobije, ne zna to da opise, a jos manje zna kako to da dobije. Samim tim ne znam kako neko moze da ocekuje preciznu i efikasnu pomoc na osnovu, mozemo slobodno reci nikakvih informacija.
Daj detalje problema, pa je verovatnije da ces dobiti i detaljnu pomoc.
Daj detalje problema, pa je verovatnije da ces dobiti i detaljnu pomoc.
Probacu da pojasnim malo,koji god efekat da izaberem,zvuk koji dobijem je nekako metalan,da ne pricam da je "reverb" robotski a "echo" kako god da podesim ili gusi vokal ili ga nema dovoljno.Jednostavno,zvuk nije ni slican kao kad pevam na vec podesenom razglasu.Samim tim zanima me da li na nesto posebno treba da obratim paznju dok podesavam mixer?
Da li mozda neko zna ko ima iskustva sa Behringerom neki dobar efekat primenjv za pevanje?
I da li je ipak potrebno da kupim "Vocal Effect Processor" tzv. Vokoder? (sto sad bas i nisam u mogucnosti)
trenutno sve zvuci veoma lose,a posto radim akustiku a duduk sam za tehnicki deo posla,svaka pomoc je vise nego dobrodosla
Da li mozda neko zna ko ima iskustva sa Behringerom neki dobar efekat primenjv za pevanje?
I da li je ipak potrebno da kupim "Vocal Effect Processor" tzv. Vokoder? (sto sad bas i nisam u mogucnosti)
trenutno sve zvuci veoma lose,a posto radim akustiku a duduk sam za tehnicki deo posla,svaka pomoc je vise nego dobrodosla

Znaci zelim da zvuk bude topao a trenutno zvuci kao da pevam u bure :/
Jos jedan problem se zna povremeno desiti a to je pucketanje kad kopcam u mic ulaz,do u regularnom ulazu za gitare itd toga nema,to ne znam do cega je.
Jos jedan problem se zna povremeno desiti a to je pucketanje kad kopcam u mic ulaz,do u regularnom ulazu za gitare itd toga nema,to ne znam do cega je.
Koji je tacno model miksete u pitanju?
- tommytigh77
U Srbiji kad se kaže ''vokoder'', misli se u stvari na harmonist...Dersu Uzala wrote:tommytigh77 wrote:...(koji se inače samo u Srbiji zove tako)...
- Dersu Uzala
Sta je sad pa to? Harmonajzer?
Anyway, dok sam ziveo u Srbiji vokoder je uvek bio vokoder (vokalni enkoder).
Anyway, dok sam ziveo u Srbiji vokoder je uvek bio vokoder (vokalni enkoder).
- tommytigh77
Pa da, u tvom odsustvu se desilo brkanje lončića. Sad u Srbiji kad se kaže ''vokoder'', misli se na harmonist, harmonizer, pitch-shifter, kako god... Uglavnom, ''ona sprava što peva tercu'', otprilike...
Necu da kudim berhinger,ali ako si u potrazi za dobrim zvukom na mikseti...onda zaobidji istu...sve ono na cemu sam svirao ,a tice se iste firme,nema ni "D" od dobrog zvuka.Prvo ti treba dobro "propustanje" i filtracija zvuka( ako treba) kroz miksetu ,pa onda efekti.To sto neke beringer miksete pruzaju,vredi samo za sobu,pa ni za probu.mnogo je to sintetike...A jos kad se dodaju i efekti,od izvornog zvuka -ni traga
Ja se bas pitam sta se to desava sa tim novim miksetama tipa mackie,dynacord ili beringer..ja bre ne mogu da prepoznam svoj instrument kad se ubodem u njih...mislim u smislu prirodnosti...Jel muzika otisla toliko daleko da se prirodan zvuk vise ne ceni,ili smo mi ,da ne kazem stariji,navikli usi na nesto drugo?!
Ja se bas pitam sta se to desava sa tim novim miksetama tipa mackie,dynacord ili beringer..ja bre ne mogu da prepoznam svoj instrument kad se ubodem u njih...mislim u smislu prirodnosti...Jel muzika otisla toliko daleko da se prirodan zvuk vise ne ceni,ili smo mi ,da ne kazem stariji,navikli usi na nesto drugo?!