Pedala za clean...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Pedala za clean...

Post by tocilj » 08 Sep 2014, 14:48

Ne znam da li sam samo ja u pitanju ili ima još frikova, ali sam već godinama u potrazi za pedalom koja bi mogla da mi napravi odgovarajući klin.
Sada pretpostavljam da će većina reci kupi dobro pojačalo ili kompresor.....ali nije poenta u tome, poenta je da koliko-toliko moj clean bude nezavisan od pojačala (ne boja nego debljina tona i svirljivost).
E sad, neki će opet reći nema klina bez singla...ni to nije to što tražim, ja obožavam klin na hamu....ko je malo njuškao po post rocku i starijim King Crimson albumima, zna šta tražim otprilike.

Znam da ima medju skupim pedalama nešto što mi zazvuči kao to je to, ali da imam 200 evra za RC ili Timmy-a nebih ni pisao ovde:-)

Znači debljina, glis ili spark, što bi rekli ameri, malo kompresije (ali minimalno)...i zvuk koji je na samoj granici kada treba da krene da puca....ako ima neko neki predlog ili ideju bilo bi super. Hvala

banjacNT

Re: Pedala za clean...

Post by banjacNT » 08 Sep 2014, 16:58

Evo ti tema, tu se rapravljalo o tome...

viewtopic.php?t=20300&p=366615

A i uvek ti ostaje mogucnost da iscimas nekoga od majstora pedala pa da u dogovoru s njim napravis onakvu pedalu kakva bas tebi odgovara.

tocilj

Post by tocilj » 08 Sep 2014, 17:57

banjacNT wrote:Evo ti tema, tu se rapravljalo o tome...

viewtopic.php?t=20300&p=366615

A i uvek ti ostaje mogucnost da iscimas nekoga od majstora pedala pa da u dogovoru s njim napravis onakvu pedalu kakva bas tebi odgovara.

Hvala ti na odgovoru, novi sam na forumu, pa nisam prelistavao sve starije teme....a što se tiče majstora, nekako sam još uvijek nepovjerljiv prema tome, jer ne volim da se stavljam u neprijatne situacije (u slučaju da neko ne napravi ono što hoću nego ono što on misli i sl.)

banjacNT

Post by banjacNT » 09 Sep 2014, 02:30

tocilj wrote: Hvala ti na odgovoru...
Nista rodjo, zato smo tu...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 09 Sep 2014, 03:26

banjacNT wrote:

Isčitao sam onu temu koju si mi poslao...ali mislim da me nisi razumio, ili ja nisam dobro objasnio:-)
Ja ne tražim pedalu koja simulira dobro klin pojačalo, nego pedalu sa kojom ću dobiti bolji klin ili kontrolu klina u šta god od pojačala da se ubodem.....što bi rekli braća anglosaksonci allways on pedalu, koja je prva u nizu, prije overdrajva i drajva, koja ih malo bustuje ali čini osnovu cijelog zvuka.......pisao sam već i na Maxinoj temi:-)

fattwang

Post by fattwang » 09 Sep 2014, 07:17

Kupi ekvilajzer, na primer:
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Sep 2014, 09:26

Ja bih mogao RC booster da preporucim za tu namenu - ako neces pravljenu, baci pogled na Mooer Pure Boost, navodno je 1:1 kopija RC-a.

tocilj

Post by tocilj » 09 Sep 2014, 12:04

Baba Slim wrote:Ja bih mogao RC booster da preporucim za tu namenu - ako neces pravljenu, baci pogled na Mooer Pure Boost, navodno je 1:1 kopija RC-a.

Pa nije baš, čak se i na you tube čuje da nije baš....ali za razliku u cijeni može se zanemariti.
Nego, da li neko ima iskustva sa EHX Soul food pedalom? Ja sam je probao, ali nisam u različitim uslovima i na više pojačala, pa me interesuje da li je neko ima?

banjacNT

Post by banjacNT » 09 Sep 2014, 17:24

tocilj wrote:
banjacNT wrote:

Isčitao sam onu temu koju si mi poslao...ali mislim da me nisi razumio, ili ja nisam dobro objasnio:-)
Ja ne tražim pedalu koja simulira dobro klin pojačalo, nego pedalu sa kojom ću dobiti bolji klin ili kontrolu klina u šta god od pojačala da se ubodem.....što bi rekli braća anglosaksonci allways on pedalu, koja je prva u nizu, prije overdrajva i drajva, koja ih malo bustuje ali čini osnovu cijelog zvuka.......pisao sam već i na Maxinoj temi:-)
Ma danas se sve pravi, tako da ili kontaktiras majstora, ili prodavce po radnjama, pa probas, uporedis, vidis, i na kraju kupis...

tocilj

Post by tocilj » 09 Sep 2014, 17:37

Pričao sam već sa Maksom, smislićemo nešto......nego mislio sam da neko ima još neki predlog za koji ne znam , pa onako, da ne umrem neupućen :-)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 Sep 2014, 19:05

Soul Food je, koliko znam, Klon Centaur za siromašne, dakle u pitanju je overdrive. Može da radi i kao clean boost, ali mu nije to prevashodna namena. Za ono što tebi treba (mada je opis poprilično ezoteričan) mislim da je upotrebljiviji RC Booster.

Post Reply