Pedala za clean...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pedala za clean...
Ne znam da li sam samo ja u pitanju ili ima još frikova, ali sam već godinama u potrazi za pedalom koja bi mogla da mi napravi odgovarajući klin.
Sada pretpostavljam da će većina reci kupi dobro pojačalo ili kompresor.....ali nije poenta u tome, poenta je da koliko-toliko moj clean bude nezavisan od pojačala (ne boja nego debljina tona i svirljivost).
E sad, neki će opet reći nema klina bez singla...ni to nije to što tražim, ja obožavam klin na hamu....ko je malo njuškao po post rocku i starijim King Crimson albumima, zna šta tražim otprilike.
Znam da ima medju skupim pedalama nešto što mi zazvuči kao to je to, ali da imam 200 evra za RC ili Timmy-a nebih ni pisao ovde:-)
Znači debljina, glis ili spark, što bi rekli ameri, malo kompresije (ali minimalno)...i zvuk koji je na samoj granici kada treba da krene da puca....ako ima neko neki predlog ili ideju bilo bi super. Hvala
Sada pretpostavljam da će većina reci kupi dobro pojačalo ili kompresor.....ali nije poenta u tome, poenta je da koliko-toliko moj clean bude nezavisan od pojačala (ne boja nego debljina tona i svirljivost).
E sad, neki će opet reći nema klina bez singla...ni to nije to što tražim, ja obožavam klin na hamu....ko je malo njuškao po post rocku i starijim King Crimson albumima, zna šta tražim otprilike.
Znam da ima medju skupim pedalama nešto što mi zazvuči kao to je to, ali da imam 200 evra za RC ili Timmy-a nebih ni pisao ovde:-)
Znači debljina, glis ili spark, što bi rekli ameri, malo kompresije (ali minimalno)...i zvuk koji je na samoj granici kada treba da krene da puca....ako ima neko neki predlog ili ideju bilo bi super. Hvala
Re: Pedala za clean...
Evo ti tema, tu se rapravljalo o tome...
viewtopic.php?t=20300&p=366615
A i uvek ti ostaje mogucnost da iscimas nekoga od majstora pedala pa da u dogovoru s njim napravis onakvu pedalu kakva bas tebi odgovara.
A i uvek ti ostaje mogucnost da iscimas nekoga od majstora pedala pa da u dogovoru s njim napravis onakvu pedalu kakva bas tebi odgovara.
banjacNT wrote:Evo ti tema, tu se rapravljalo o tome...
Hvala ti na odgovoru, novi sam na forumu, pa nisam prelistavao sve starije teme....a što se tiče majstora, nekako sam još uvijek nepovjerljiv prema tome, jer ne volim da se stavljam u neprijatne situacije (u slučaju da neko ne napravi ono što hoću nego ono što on misli i sl.)
Nista rodjo, zato smo tu...tocilj wrote: Hvala ti na odgovoru...

banjacNT wrote:Nista rodjo, zato smo tu...tocilj wrote: Hvala ti na odgovoru...
![]()
![]()
Isčitao sam onu temu koju si mi poslao...ali mislim da me nisi razumio, ili ja nisam dobro objasnio:-)
Ja ne tražim pedalu koja simulira dobro klin pojačalo, nego pedalu sa kojom ću dobiti bolji klin ili kontrolu klina u šta god od pojačala da se ubodem.....što bi rekli braća anglosaksonci allways on pedalu, koja je prva u nizu, prije overdrajva i drajva, koja ih malo bustuje ali čini osnovu cijelog zvuka.......pisao sam već i na Maxinoj temi:-)
Kupi ekvilajzer, na primer:

Ja bih mogao RC booster da preporucim za tu namenu - ako neces pravljenu, baci pogled na Mooer Pure Boost, navodno je 1:1 kopija RC-a.
Baba Slim wrote:Ja bih mogao RC booster da preporucim za tu namenu - ako neces pravljenu, baci pogled na Mooer Pure Boost, navodno je 1:1 kopija RC-a.
Pa nije baš, čak se i na you tube čuje da nije baš....ali za razliku u cijeni može se zanemariti.
Nego, da li neko ima iskustva sa EHX Soul food pedalom? Ja sam je probao, ali nisam u različitim uslovima i na više pojačala, pa me interesuje da li je neko ima?
Ma danas se sve pravi, tako da ili kontaktiras majstora, ili prodavce po radnjama, pa probas, uporedis, vidis, i na kraju kupis...tocilj wrote:banjacNT wrote:Nista rodjo, zato smo tu...tocilj wrote: Hvala ti na odgovoru...
![]()
![]()
Isčitao sam onu temu koju si mi poslao...ali mislim da me nisi razumio, ili ja nisam dobro objasnio:-)
Ja ne tražim pedalu koja simulira dobro klin pojačalo, nego pedalu sa kojom ću dobiti bolji klin ili kontrolu klina u šta god od pojačala da se ubodem.....što bi rekli braća anglosaksonci allways on pedalu, koja je prva u nizu, prije overdrajva i drajva, koja ih malo bustuje ali čini osnovu cijelog zvuka.......pisao sam već i na Maxinoj temi:-)
Pričao sam već sa Maksom, smislićemo nešto......nego mislio sam da neko ima još neki predlog za koji ne znam , pa onako, da ne umrem neupućen 

- tommytigh77
Soul Food je, koliko znam, Klon Centaur za siromašne, dakle u pitanju je overdrive. Može da radi i kao clean boost, ali mu nije to prevashodna namena. Za ono što tebi treba (mada je opis poprilično ezoteričan) mislim da je upotrebljiviji RC Booster.