Laney Lionheart l20h ili nešto drugo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Laney Lionheart l20h ili nešto drugo

Post by Guitar_thrill » 10 Jan 2015, 21:25

Dugo me nije bilo ovde, izgleda da imam običaj da se javim samo kad mi nešto treba, kao što neki članovi već znaju :mrgreen:

U svakom slučaju, hoću da uzmem neku glavu od oko 20w, ovaj laney mi je najviše zapao za oko, međutim ima tu i H&K tubemeister i verovatno još nešto.

Prvo me interesuje, ako neko ima da mi predloži još neku glavu da ubacim u razmatranje, a da može kod nas da se nađe. Ono što mi je bitno da ima dobar marshall drive i breakup koji se postiže na manjim glasnoćama (zato i gledam ova do 20w), možda malo svetliji i oštriji da vuče na vox-a bi bilo idealno. Klin mi nije toliko bitan, jer nikad ne sviram klin, uvek ima bar malo prljavštine.

Druga stvar je vezana konkretno za ovo pojačalo, znam da je Nemanja jedno vreme posedovao kombo verziju, i ako je još neko u međuvremenu svirao/posedovao molio bih za utiske. Ono što me najviše interesuje je da li je dovoljno glasno za svirke? I da li bi box 1x12 bio dovoljan?

tocilj

Re: Laney Lionheart l20h ili nešto drugo

Post by tocilj » 11 Jan 2015, 03:23

Guitar_thrill wrote:Dugo me nije bilo ovde, izgleda da imam običaj da se javim samo kad mi nešto treba, kao što neki članovi već znaju :mrgreen:

U svakom slučaju, hoću da uzmem neku glavu od oko 20w, ovaj laney mi je najviše zapao za oko, međutim ima tu i H&K tubemeister i verovatno još nešto.

Prvo me interesuje, ako neko ima da mi predloži još neku glavu da ubacim u razmatranje, a da može kod nas da se nađe. Ono što mi je bitno da ima dobar marshall drive i breakup koji se postiže na manjim glasnoćama (zato i gledam ova do 20w), možda malo svetliji i oštriji da vuče na vox-a bi bilo idealno. Klin mi nije toliko bitan, jer nikad ne sviram klin, uvek ima bar malo prljavštine.

Druga stvar je vezana konkretno za ovo pojačalo, znam da je Nemanja jedno vreme posedovao kombo verziju, i ako je još neko u međuvremenu svirao/posedovao molio bih za utiske. Ono što me najviše interesuje je da li je dovoljno glasno za svirke? I da li bi box 1x12 bio dovoljan?
Prijatelju ja mislim da gledaš na potpuno pogrešnu stranu, probao sam kombo i glava verziju i slično rade, ali to su pojačala sa vjerovatno najljepšim klinom koji možeš da zamisliš, pogotovu ako sviraš jazz ili tako nešto....to ja zovem humbucker clean:-) Ali po meni to pojačalo nema drive kanal, jer to što ima je očaj, ali iskreno....kao i većina Laney pojačala. Ako tumaraš za distom bolje traži po H&K.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 Jan 2015, 13:26

Guitar_thrill wrote:
Ukratko - Lionheart combo koji sam imao je u sebi imao greenback koji jednostavno nije zvucnik za 1x12, on najbolje radi u paru ili kvartetu. Tanko je to meni bilo sa tim zvucnikom. Nisam hteo da eksperimentisem sa drugim zvucnicima, pa sam prodao pojacalo. Glava je verovatno istog zvuka kao kombo ali je najbitnije da se nadje doobra kutija jer od nje ti mnogo toga zavisi. Da ne budem kao neko ko reklamira, recicu ti samo da sam na PK Audio pojacalu imao preko 50 svirki i da je svuda pokidalo. :nixweiss: Pa sad ti razmisli shta ti je ciniti. Nenadov PRS je odlican recimo, odlican ti je i onaj mali orange tiny terror, mozda ENGL neki? :ziveli:

djomla

Post by djomla » 11 Jan 2015, 16:21

Meni se taj laney svidja :) Ima manju verziju od 5W i sjajno pojacalce ... da ja ne kenjam sada, drajv ovakav, drajv onakav ... zvucnici ovi oni

evo ti lepo snimak, od drugara koji je tu svirao taj laney (ali combo verziju) pa ti vidi

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Jan 2015, 21:33

Thrille, iskreno ti preporucujem da dodjes ako si u Ns, poneses gitaru i probas moju PRS SE 20 glavu. Narocito sto joj je trenutno na thomannu oborena cena na 350e! A imamo i kombinaciju da se donese, kako sam i licno uradio. Odlican i klin i drive, zicani reverb, fx loop, masivan trafo, izbacuje svega koliko hoces, sviram je vec nepunih godinu i po dana non stop na najrazlicitijim svirkama. I da, bila bi ti i vise nego dovoljna za bilo kakvu svirku, sa 1x12 boxom, uverices se licno. Svaki veci box je samo dodatna premija. :D

Potrazi temu na forumu (ne mogu da trazim link, kucam preko telefona), snimao sam demo glave kod Nemanje, prikazan je ceo opseg gaina i na klinu i na drajvu. Mislim da H&K TubeMeister 18 pored ovoga nema sta da trazi, a prosao bi i jeftinije.

I da ne zavoravim, meni je drajv PRS glave neuporedivo lepsi od Lionheartovog drajva koliko ga se secam, a plus sto klin mozes da namestis da bude odlican breakup, nezavisno od master volume-a - odvojene su komplet kontrole za gain i master volume za ova kanala, kao i eq, jedino je reverb kontrola zajednicka za oba kanala.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Jan 2015, 09:18

Uopšte nisam znao da je taj PRS tako jeftin, ja sam bio u nekom tripu da je glava 800-900e :D A slušao sam taj demo što si kačio, tu mi se baš dopalo.
U NS-u sam, a i Pavle mi te pominjao pre neki dan, pa ajde jednom kad budemo sva trojica imali vremena, eto me da probam. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2015, 11:25

Pa, sada je nekim sticajem okolnosti daleko jeftinija nego sto je bila kad sam ja uzimao - mene je izasla skoro duplo. :cry: :lol:
U svakom slucaju, za te pare (a i za vece, sto se mene tice) obzirom na kvalitet i mogucnosti - to je totalni no-brainer. :)

Cujemo se pa se vidimo vec ovih dana (sto se mene tice moze vec danas uvece ili sutra), jer nesto imam osecaj da to snizenje na Thomannu nece trajati jos dugo, traje vec neko vreme.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 14 Jan 2015, 10:22

Ja bih predlozio i ovaj novi Fender Vaporizer... dovoljno vati za brakeup & bend - srolas volume i to ti je clean :-) Mislim da u budzet klasi 2kanalni ampovi zvuce genericki i dosasnjikavo... Iako full band eq i drajv na papiru zvuce bolje, u realnosti mi svaki tube screamer ili rat pokida sve te mid shift/bass boost opcije...

Post Reply