Napravi sam najbolje svetsko pojačalo :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Napravi sam najbolje svetsko pojačalo :)

Post by Baba Slim » 25 Oct 2015, 10:55

Ja sam u poslednje vreme bas pogledao sve klipove na kanalu ovih likova, i ono sto su proslog vikenda snimili kod onog celavog Nemca.

Iskreno, da imam love, kupio bih ovo pojacalo. Bez razmisljanja, i to full verziju - dvokanalno, sa vintage i modern modulom, FX loop, all the bells and whistles. Nesto ispod 1100e je ta full dvokanalna verzija, sklopljena, testirana.

A zadovoljio bih se i sa jednokanalnim, modern modul, samo da ima FX loop dodat. To bi bilo oko 600e, u delovima, da ga ti sklapas sto mi je isto kul. Voleo bih da im uspe kickstarter, pa da ga kupim sledece godine. :D

Bane bass

Post by Bane bass » 27 Oct 2015, 11:27

Zasto predrasude o toroidnim trafoima? Imaju i prednosti i mane,kao i sve drugo na ovome svetu. Ako se pametno namotaju i pametno ugrade, daju bolje rezultate od trafoa sa EI jezgrima. To se kod gitarskih pojacala, uglavnom ne moze cuti. Novi trendovi su da se i izlazni trafoi rade kao toroidni. U Hi-Fi svetu nista novo i sa odlicnim rezultatima. Kod gitarskih, nisam imao priliku da uporedim i cujem razliku. Ako se ne varam DV Mark pojacala imaju toroidne trafoe.

Overdrive

Post by Overdrive » 27 Oct 2015, 12:37

Bane bass wrote:Zasto predrasude o toroidnim trafoima? Imaju i prednosti i mane,kao i sve drugo na ovome svetu. Ako se pametno namotaju i pametno ugrade, daju bolje rezultate od trafoa sa EI jezgrima. To se kod gitarskih pojacala, uglavnom ne moze cuti. Novi trendovi su da se i izlazni trafoi rade kao toroidni. U Hi-Fi svetu nista novo i sa odlicnim rezultatima. Kod gitarskih, nisam imao priliku da uporedim i cujem razliku. Ako se ne varam DV Mark pojacala imaju toroidne trafoe.
šta su to "bolji rezultati"?

Bane bass

Post by Bane bass » 30 Oct 2015, 10:51

Zar se ne borimo za bolji zvuk? Zar to nije ono za sta se borimo? Bolji rezultat, znaci bolji zvuk. Pozivao sam se na Hi-Fi svet,za koji su muzicari male mace.

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Oct 2015, 11:23

Bane bass wrote:Zar se ne borimo za bolji zvuk? Zar to nije ono za sta se borimo? Bolji rezultat, znaci bolji zvuk. Pozivao sam se na Hi-Fi svet,za koji su muzicari male mace.
"ako u današnje vreme sa današnjom tehnologijom nisi zadovoljan sa zvukom, onda je neki problem do tebe.."

Gary Moore

bancika

Post by bancika » 30 Oct 2015, 12:30

"znaci, sve sto se danas pravi je dobro?"

bancika

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Oct 2015, 12:36

:XD:

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Oct 2015, 13:25

bancika wrote:"znaci, sve sto se danas pravi je dobro?"

bancika
tako je 8)

nenadg

Post by nenadg » 30 Oct 2015, 16:16

Overdrive wrote:
Bane bass wrote:Zar se ne borimo za bolji zvuk? Zar to nije ono za sta se borimo? Bolji rezultat, znaci bolji zvuk. Pozivao sam se na Hi-Fi svet,za koji su muzicari male mace.
"ako u današnje vreme sa današnjom tehnologijom nisi zadovoljan sa zvukom, onda je neki problem do tebe.."

Gary Moore
\
Гери Мур изговорио "са звуком", а не "звуком" ?

Што је неписмен.

Post Reply