Korg Pandora PX4

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
EsoX

Korg Pandora PX4

Post by EsoX » 13 Jun 2008, 23:03

Pozdrav svima,

Da li je neko probo Korg pandoru PX4b ili PX4d? Gledam da kupim neki procesorcic za bas, tu negde oko 100e pa me malo zainteresovala ova Korgova minajurica. Znam da u SkyMusicu imaju PX4d, pre neki dan bio do njihove prodavnice u Novom Sadu sa namerom da probam ovaj procesor ali prodavnica zatvorena, lokal potpuno prazan a na vratima pise popis robe... nesto mi je to sumnjivo :roll: :roll:

P.S ako neko jos ima dobar predlog sta bi moglo da se kupi za ove pare nek slobodno napise... Behringer Bass V-amp, Line 6 floor POD, Korg AmpWorks sam do sad probao..

Josip

Re: Korg Pandora PX4

Post by Josip » 14 Jun 2008, 01:18

Moja topla preporuka Behringer Bass V-Amp Pro (rack);
tezgarim s njime, ito ozbiljno; ima procesor, amp/cab simulator, 7band eq, odlican stimer, 125 banki, izradjen od aluminijuma i kosta 13.000,00 din u Artistu.
- mnogo je laksi od vucenja pojacala na tezge - gitaru u ruku, torbu sa procesorom na ledja i udri
- zvuk i funkcionalnost u odnosu na cenu su 4:1
- Line 6 ekvivalent je za 20% bolji, a kosta ~40.000,00 din
- ima 2 XLR izlaza, effect loop, midi in, midi thru, wordclock, SPDIF....

Skontao sam da trazis mini verzije procesora (kontam za kucnu upotrebu), onda u toj varijanti razmisli o Vamp "bubregu" - divna stvar, dobijash i up/down footswitch; ali to je STVARNO SAMO ZA SOBU.

EsoX

Post by EsoX » 14 Jun 2008, 21:30

Bubreg (Behringer Bass V-amp) sam probao i u sustini radi mi posao.. i cena je ok cini mi se da je u Artistu ispod 8.000din (u mitrosu je preskup oko 12.000din). Pro model je verovatno za nijansu ozbiljnija spravica. Kogr PX4D mogu da nabavim po slicnoj ceni nesto preko 90e a cini mi se kao ipak malo ozbiljnija spravica od bubrega... mada ne mora da znaci, zato me i interesuje misljenje nekog ko je imao malo vremena da je isproba.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Jun 2008, 00:52

Te pro varijante mi nikada nisu bile jasne. Zar nije, samo rec o istom proizvodu koji je upakovan u drugo pakovanje? Hocu da kazem, nacin procesiranja zvuka, mogucnosti i sam zvuk su potpuno isti, zar ne? I onda lepo platis vise samo da bi ti na uredjaju pisalo pro. I uz sve moras kasnije da kupujes pedale da sve to iskontrolises.

EsoX

Post by EsoX » 15 Jun 2008, 14:25

Pro verzija ima malo veci broj ulaza/izlaza, aluminijumsko kuciste... i jos par sitnica kao sto je recimo wordclock. U sustini procesiranje zvuka je isto i u jednom i u drugom je ista elektronika za procesiranje.. mislim da je potpuno ista elektronika i na obe gitarske varijante, samo su (mozda) malo promenjeni pojedini parametri kako bi bili podeseni za gitarski zvuk.

EsoX

Post by EsoX » 14 Jul 2008, 14:14

Evo kupuio sam ovu minijaturu Korg PX4D. Cini mi se da je ipak ozbiljnija spravica od bubrega, mada je jos nisam probao na pojacalu samo se malo igrao na kompu sa njom. Za sad jedna velika zamerka je sto se ne moze dodati footswitch :(

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Jul 2008, 14:21

Milim da nisi pogresio, moj gitarista iz benda je imao svojevremeno ovo:

http://www.musicgoround.com/gear/invent ... ?id=522989

Mnogo dobro je to radilo. Srecno!!!

Post Reply