Kako odretiti amperazu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
alfonso

Kako odretiti amperazu?

Post by alfonso » 13 Jan 2016, 21:24

kako da izmerim/odredim amperazu za procesor. Trazio sam po netu,ali ne mogu da nadjem nigde koliku amperazu vuce.
Procesor je korg ax 1500g i imam njegov orginalni adapter koji radi na 800 mA. Posto mi stize sad neka pedala hteo bih da je uparim sa njim,pa da vidim da l da samo kablice kupim ili ce mi trebati napajanje celo

Bane bass

Re: Kako odretiti amperazu?

Post by Bane bass » 13 Jan 2016, 22:42

Struja potrosnje se odredjuje merenjem iste,sto znaci da bi u kolo napajanja trebalo vezati ampermetar i ocitati vrednost.Ipak,ako je adapter koji ide uz procesor,nije uputno opteretiti ga sa jos jednom pedalom,a postoji i realna mogucnost uticaja procesora na pedalu i obratno.Odvojena napajanja su uvek najbolje resenje.

alfonso

Post by alfonso » 14 Jan 2016, 08:55

Sve je to apsolutno tacno. Posto cu pored procesora da imam samo jednu pedalu (za sad) trebalo bi mi neko cisto prelazno resenje

djomla

Post by djomla » 14 Jan 2016, 09:01

A jel ta pedala prima baterije? :) najbolje bi bilo, u svakom slucaju, posebno napajanje za tu pedalu. One spot adapter i kasnije ako budes jos pedala uzimao samo fino metnes daisy chain.

alfonso

Post by alfonso » 14 Jan 2016, 09:15

djomla wrote:A jel ta pedala prima baterije? :) najbolje bi bilo, u svakom slucaju, posebno napajanje za tu pedalu. One spot adapter i kasnije ako budes jos pedala uzimao samo fino metnes daisy chain.
To sam gledao,taj daisy chain nego nisam mogao da sesetim kako se zove :)
Verovatno prima,sad mi je stigla poruka da je paket stigao. Ibanez ds7. Samo mi kazi taj one spot adapter da uzmem posebno za pedale (trenutno jednu,posle za vise) a posebno za proc da ostavim ovaj? Na to si mislio? (nisam popio kafu jos,mozak vozi na isparenja :) )

djomla

Post by djomla » 14 Jan 2016, 09:26

Prima bateriju on. Elem taj adapter od procesora ostavis samo za procesor, Ibanez mozes fino sa baterijom i cao :) Ali ako te baterija bas smara onda uzmes one spot kojim ces goniti tu pedalu.

alfonso

Post by alfonso » 14 Jan 2016, 09:29

djomla wrote:Prima bateriju on. Elem taj adapter od procesora ostavis samo za procesor, Ibanez mozes fino sa baterijom i cao :) Ali ako te baterija bas smara onda uzmes one spot kojim ces goniti tu pedalu.
Hvala puno! :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jan 2016, 09:45

One Spot nije bas jeftin, a ja vec neko vreme bez problema koristim adapter slican njemu, kosta 700rsd u NS, a ima za 800 takodje da se kupi u BG (ne znam odakle si, mozda da ti neko posalje):

Agena Energy model AG-509

http://www.agena-ns.co.rs/agena_energy_program.htm

Radnja u BG:

http://www.velteh.rs/ag509

Ja imam 3 komada, i sve sljaka kako treba, na jedan sam vezao 10 efekata (toliki je daisy chain), i ni ne pocne da se zagreva nakon sto je cele veceri ukljucen u struju.

alfonso

Post by alfonso » 14 Jan 2016, 09:57

Baba Slim wrote:One Spot nije bas jeftin, a ja vec neko vreme bez problema koristim adapter slican njemu, kosta 700rsd u NS, a ima za 800 takodje da se kupi u BG (ne znam odakle si, mozda da ti neko posalje):

Agena Energy model AG-509

http://www.agena-ns.co.rs/agena_energy_program.htm

Radnja u BG:

http://www.velteh.rs/ag509

Ja imam 3 komada, i sve sljaka kako treba, na jedan sam vezao 10 efekata (toliki je daisy chain), i ni ne pocne da se zagreva nakon sto je cele veceri ukljucen u struju.
:) :ziveli:

Post Reply