Moze li za neku fuzz face ili neki drugi efekat?
U pitanju su germanijumski ruski vojni МП14A III-74 i МП1141076.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
to sa uparivanjem nema veze, tranzistori idu jedan iza drugog, jedan ne "vidi" koliki je gain onog drugog, dodje mu neki signal i on ga boostuje/clippuje, to je to. Bonamassa fuzz koristi dva skroz razlicita tranzistora, prvi ima upola manje gaina od drugog i bias-uje se skroz drugacije. Eksperimentisao sam jedno vreme i meni je bio najbolji combo mid-gain Ge tranzistor sa gainom oko 60 na prvoj poziciji i silicijumski BC179 sa gainom 120 na drugoj. Trebalo bi da usnimim neki clip...Korenjak wrote:Ja sam ove nasao na vojnom otpadu ...nekorisceni su.....
Nego cekaj ..kad sam pravio fuzz face ranije... stavio am ac128 dva komada i tad sam secam se citao da treba da su upareni....
Kako onda sad prvi i drugi mogu biti razlicitog gejna?i tipa?
iThere is a definite sweet spot for musical sounding clipping at transistor gains of about 80-110. If you allow combinations of one high and one low gain device, the range widens out to 70 or so on the low end and perhaps 130 on the high end.
Some people prefer equal gains, others prefer having a lower gain of 70-100 for the first transistor and 90 to 130 for the second.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest