Ajd sad malo da se vratimo na temu, i zaboravimo price ko kakvu opremu zasluzuje spram svog zanrovskog, pocetnickog ili profi muziciranja, moze?
Sto se same teme i izbora dileja tice, zaboravim da pomenem, sad kad vec prosirujemo izbor pedala van onoga sto je postavljac teme odredio - Zoom multistomp MS70-CDR.
Imam ga sad vec dugo, i tvrdim da nudi neverovatne funkcije i mogucnosti za cenu koja se plati za to, koja je presmesna.
Ima razlicite vrste dilejeva, mozete ih vezati serijski jedan iza drugog, sa sve opcijom tap tempa i time subdivisions. Mnogo skuplji dilejevi ne nude takve opcije. Mozda se u sobnim ili studijskim uslovima moze razaznati kvalitet tih algoritama da nije na nivou Strymona, TC-a, EHX Dmm-a, T-Rexa, Supapuss-a, Carbon Copy-ja i ostalih skupih delay sprava, ali u bendu, svirci, klubu, to zvuci i vise nego dobro, i moze da pokrije veeeoooma sirok dijapazon potreba. Opet kazem, to je moje licno misljenje.
A nismo se ni dotakli modulacija i reverba koje ista ta sprava nudi.

P.S. Tc Nova Repeater - totalna pobeda od dileja, kad bi se ulovio negde polovan, bio bi fenomenalan izbor. Kod Flashbacka mi se jedino ne svidja kako su resili tap tempo, jer neizbezno je prekidanje signala dok okidanjem zica zadajes tempo, i zato je Repeater u prednosti, jer ima poseban Tap tempo taster kojim bez prekidanja sviranja moze da se odredi tempo. Ali Flashback zvukom i opcijama koje pruza editovanjem preko kompa raznosi digitalnu konkurenciju u tom cenovnom rangu.