DIGITECH RP90PS ili Korg AX5G Trebam savet

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
n00bcake

DIGITECH RP90PS ili Korg AX5G Trebam savet

Post by n00bcake » 10 Sep 2008, 23:13

Zanimaju me vasa misljenja o procesorima DIGITECH RP90PS i Korg AX5G. Da li je neko probao, koje je bolje? Ne zanimaju me ostala posto mi budzet nije prevelik. Hvala unapred :)

milosr

Re: DIGITECH RP90PS ili Korg AX5G Trebam savet

Post by milosr » 15 Oct 2008, 13:12

Ja koristim Korg AX-5G i mislim da je za te pare odlican procesor, koristio sam ga na svirkama i odlicno se pokazao. Prednosti: napajanje na baterije (samim tim i manjak kablova oko nogu, s tim da se podrazumeva da su baterije pre svirke napunjene, ja koristim najjace koje sam mogao da nadjem od 2700 mAh, izdrze oko 8h sviranja!), pedala, tuner koji se vrlo lako ukljucuje i mutira izlazni zvuk sto je vrlo pogodno za proveru stima u toku svirke, 40 preseta za zvukove koji mogu da se postave u proizvoljnom redosledu, mogucnost podesavanja zvukova, vrlo jednostavno koriscenje (kad se provale sve opcije).
Sto se samih zvukova tice to je stvar ukusa, s obzirom da nisam nikad koristio drugi procesor ne mogu da dam neko poredjenje, ali posto su mogucnosti podesavanja zvukova velike mislim da svako moze da dodje do zeljenog zvuka. Jedina mana po meni je sto ne moze da se kombinuje Reverb i Delay efekat, znaci samo jedno ili drugo (do duse postoji vise vrsta od oba). Meni radi posao, ali u svakom slucaju ako imas mogucnosti da ih isprobas uporedo to ce ti razresiti mnoge dileme.

Solomon
Dimension 7

Re: DIGITECH RP90PS ili Korg AX5G Trebam savet

Post by Solomon » 15 Oct 2008, 22:32

Vec je kupio AX5-g i prezadovoljan je :D cak sam ga i ja malo mucio na bassu :mrgreen:

Post Reply