savet oko zvuka sa pedale..

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dimmu
MF veteran

savet oko zvuka sa pedale..

Post by dimmu » 08 Nov 2008, 16:18

poshto sam juche promenio konfiguraciju magneta u HSS morao sam da menjam i setting sa pedale.otishao sam na boss sajt i nashao jedan setting za thrash metal koji je meni zanimljiv http://media.bossus.com/interactive/pd.html (MT-2>Thrash Metal>Play).e sad problem je shto sam ja podesio i moju pedalu tako kao shto je tamo na slici,ali nikako da dobijem isti zvuk.moj je na petoj poziciji previshe prshtav,a na cetvrtoj previshe dubok,smanjim bas na 2 ili 3 ali samo neshto malo je blizhe tom zvuku.evo i snimka pa chujte i sami.
http://www.mediafire.com/?mtmzudmzymy dosta je tih jer je snimano nekim shklj mikrofonom koji je prislonjen uz pojachalo i preko obichnog movie makera :lol: pojachalo na kojem je to snimano je melodija mengesh solist-100,i sad me zanima da li bi ja mogao na tom pojachalu izvuci takav zvuk kao onaj sample sa bossovog sajta? ili mi za tako neshto treba malo bolje pojachalo i koje bi radilo takav posao? hvala :)

xspaceman

Re: savet oko zvuka sa pedale..

Post by xspaceman » 08 Nov 2008, 16:32

Pitanje je da li su vam pojacala ista,zvucnici na pojacalima,gitare, magneti??? Predpostavljam da nisu...Pa tako i zvuk ne moze da bude isti! :lol:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Nov 2008, 16:41

xspaceman wrote:Pitanje je da li su vam pojacala ista,zvucnici na pojacalima,gitare, magneti??? Predpostavljam da nisu...Pa tako i zvuk ne moze da bude isti! :lol:
Amin :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 08 Nov 2008, 17:54

pa nisu to je istina,ali je problem shto ja nemogu da dobijem ni priblizhno takav zvuk (a nije neki od zajebanijih zvukova da ga je tesko namestiti) sa bilo kojim settingom na pedali :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Nov 2008, 17:58

dimmu wrote:pa nisu to je istina,ali je problem shto ja nemogu da dobijem ni priblizhno takav zvuk :S
Mozda ne mozes isti takav ali sigurno mozes dobiti zvuk kojim ces biti zadovoljan samo moras malo duze da se pozabavis podesavanjima na pojacalu, pedali, gitari...
Jbg... budi uporan. :D

Post Reply