Kojim Redosledom Da Ređam Efekte Po Pedalboardu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Kojim Redosledom Da Ređam Efekte Po Pedalboardu?
E sada... u pedal boardu imam DS1, DD6, CryBaby, LittleBigMUFF, SmallClone, Digitech RP80, koji koristim za kojekakve cudne efekte... Kojim redsledom da ih poredjam da bih dobio najbolji zvuk koji se moze postici ovom opremom... ???
Hvala unapred...
Hvala unapred...
Re: Effect LINE-UP???
E, i mene muci to naucno pitanje! Pa da ne otvaram novu temu...
Imam ovo, trenutno:

Octavia klon, BOSS DS1, Behringer EQ700, Ibanez SC10 stereo chorus.
Sledeceg vikenda ce se ovim pedalama pridruziti Tube Screamer klon, a ubrzo bi trebalo i da padne neki delay (Ibanez DE7, slutim:)) cime bih kompletirao zbirku pedala, i konacno poslao ZOOM 606 u zasluzenu peMziju!
Pa, majstori, kazite kako to sve, kojim redom povezati. Hvala!
Imam ovo, trenutno:

Octavia klon, BOSS DS1, Behringer EQ700, Ibanez SC10 stereo chorus.
Sledeceg vikenda ce se ovim pedalama pridruziti Tube Screamer klon, a ubrzo bi trebalo i da padne neki delay (Ibanez DE7, slutim:)) cime bih kompletirao zbirku pedala, i konacno poslao ZOOM 606 u zasluzenu peMziju!
Pa, majstori, kazite kako to sve, kojim redom povezati. Hvala!

pa prvo shporet pa frizider pa Wah a onda mozes delay posle televizora.
@rider: ma digital delay i taj digitech multiefect bi trebali zadnji da stoje. Ja bi prvo metuja wah, pa ds1 pa onda muff i taj smallclone.
@rider: ma digital delay i taj digitech multiefect bi trebali zadnji da stoje. Ja bi prvo metuja wah, pa ds1 pa onda muff i taj smallclone.
a sta poslednje dilej ili multipractic
- Nyarlathotep
- MF veteran
ovkao ja slazem efekte:
kompresor, volume, wah, drajv-faz, modulacija, dijel, reverb.
kompresor, volume, wah, drajv-faz, modulacija, dijel, reverb.
-
jel ima nesto konkretno iza tih vasih pravila ili ...?
pa kad je pun mesec ondak ne valja das mece dilej zadnji jer ondak pilice slabije napreduju, a za ushtap je bolje da chorus ide prvi. Tako bar narod kaze.
ma generalno, digitalije bi uvek trebale da stoje na kraju lanca, compressor, volume i wah negde pri pocetku, zavisi opet sve sta zelis i sta imash od pedala.
ma generalno, digitalije bi uvek trebale da stoje na kraju lanca, compressor, volume i wah negde pri pocetku, zavisi opet sve sta zelis i sta imash od pedala.
Last edited by dweezil on 09 Nov 2008, 23:54, edited 1 time in total.
Postoji vec tema "Redosled gitarskih pedala - šta gde u "lancu"?"
Ne znam kako se usmerava na vec postojecu temu, ali ova je na pretposlednjoj strani ovog podforuma.
Ne znam kako se usmerava na vec postojecu temu, ali ova je na pretposlednjoj strani ovog podforuma.
- Rocket Roll
Re: Kojim Redosledom Da Ređam Efekte Po Pedalboardu?
Ovako se usmerava na tu temu: viewtopic.php?f=43&t=1074&p=9807#p9807
Ta tema je bitna zbog ova dva linka:
->Boss: Order in the Court, Page 01<-
->Boss: Order in the Court, Page 02<-
U pitanju su dva prilično opširna članka kompanije Boss, sa dosta tehničkih detalja, odnosno "nauke" iza celog tog biznisa oko slaganja pedala u lancu.
Ta tema je bitna zbog ova dva linka:
->Boss: Order in the Court, Page 01<-
->Boss: Order in the Court, Page 02<-
U pitanju su dva prilično opširna članka kompanije Boss, sa dosta tehničkih detalja, odnosno "nauke" iza celog tog biznisa oko slaganja pedala u lancu.
Rider:
LittleBig Muff->CryBaby->Ds-1->SmallClone->Digitech RP80->DD6
Sinisake:
Kako si ih poredjao, tako ih koristi; Neka logika je da nakon ds-1 stavis TS, da bi iskoristio mogucnost da meksim driveom boostujes fuzz/distortion i taman delay za kraj
Moj neki generalni trip za setovanje efekata je Fuzz->Volume->Wah->(ponekad ovde reverb)Comp->octave->Dist->drive->modul(stavljam ih meksi>>>agresivniji tipa chorus pa phase pa flange)->reverb->delay->loop
LittleBig Muff->CryBaby->Ds-1->SmallClone->Digitech RP80->DD6
Sinisake:
Kako si ih poredjao, tako ih koristi; Neka logika je da nakon ds-1 stavis TS, da bi iskoristio mogucnost da meksim driveom boostujes fuzz/distortion i taman delay za kraj

Moj neki generalni trip za setovanje efekata je Fuzz->Volume->Wah->(ponekad ovde reverb)Comp->octave->Dist->drive->modul(stavljam ih meksi>>>agresivniji tipa chorus pa phase pa flange)->reverb->delay->loop

Re: Kojim Redosledom Da Ređam Efekte Po Pedalboardu?
Ja stavljam dist pre fuzz-a.
Obrnuto mi bas nikako ne zvuci...
gitara > kompresor > dist > fuzz > eq > volume > iz njega jedan izlaz u tuner, drugi u phaser > delay > pojacalo.
Obrnuto mi bas nikako ne zvuci...
gitara > kompresor > dist > fuzz > eq > volume > iz njega jedan izlaz u tuner, drugi u phaser > delay > pojacalo.