Tonebone Radial PZ PRE

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cilal Najed

Tonebone Radial PZ PRE

Post by Cilal Najed » 11 Nov 2008, 18:24

Image

Pre par dana sam postao ponosni vlasnik ove sprave.
San svih akusticara...
Prvi utisci su zaista odlicni, ali bih opsirnije kada je malo bolje upoznam.
Do sada sam svirao kroz L.R. Baggs Para Acoustic D.I. i bio sam veoma zadovoljan. Pozeleo sam Tonebone jer za razliku od Baggs-a, nudi "koju opciju vise", kao sto su Booster, d.i. out pre i posle ekvilajzera, ulaze za dva instrumenta, ili jedan instrument sa dve razlicite elektronike sa mogucnoscu blende, treble je na 7.5kHz, low cut opcija i jos gomila upotrebljivih sitnica spakovanih u jedno pretpojacalo za akusticne instrumente.

sirac-šunka
vragolan

Re: Tonebone Radial PZ PRE

Post by sirac-šunka » 17 Nov 2008, 16:13

PA cestitam, sorry tek sam sada video! :)
Pa dugo si ga merkao, drago mi je da je konacno tvoj!
Nista lepse nego kad imas dobar preamp za svoj instrument.

Ma kad ga vidim, prosto pozelim da predje u akusticare. Odoh da googlam, ako ima takav za bass!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 17 Nov 2008, 17:39

sirac-šunka wrote: Odoh da googlam, ako ima takav za bass!
Ovo znam bez google-a, ima! :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Nov 2008, 19:32

Dobro, faca si! :P I ja sam pretpostavio (a mozda cak i naisao na ovo, jednom odavno) da postoji :obrve:
Image
Mada nesto i nije jeftin, 260$, znaci kod uz nesto srece moz da se nabavi za 260evra, ako to neko uopste uvozi po svom redovnom asortimanu.

Cile ( :mrgreen: , da ne kazem Lale), tebe posto je kostao ovaj akusticni?

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 17 Nov 2008, 22:44

U Evropi kosta oko 340e, dok je u Americi list price 400$, i kao moze da se nadje za 300$, ali tesko, tacnije retko koja radnja ga ima. Mene je kostao oko 270e + 883 din za transformator.
Aj, kad sam vec ovde da napisem jos koju rec o njemu.
Razocarao sam se kada sam shvatio da je balansovani izlaz pre EQ zapravo i pre Booster-a. Mislim, ima logike, ali isto tako zahteva totalno posvecenje tonca tvojim sviranjem,sto je bzvz.
Ovih dana se nisam puno igrao sa novom igrackom, ali sam takodje utvrdio da je Notch zaista sa uskim Q za razliku od Baggs-a, koji surovo reze ko testerom.
Sirac, tebi bih preporucio da pogledas Hartke-ov preamp za Bas, jer je moj gitarista uzeo za akustaru i stvarno lepo radi, uz to je i jeftin.
http://www.activemusician.com/New-Bass- ... -t101i1095

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Nov 2008, 01:17

Uh bash ne volim pre EQ balansovane izlaze... :(
A i ovaj tvoj preamp je dosta bolji po opcijama nego li isti takav za bass.
Meni se najvise svidja switch-abilna loop effect petlja. Lepo zbudzis silne pedale i odjednom ih sve ukljucis. :wink:

Ali procice jos dosta vremena pre nego sto ovakva spravica dodje blize vrhu moje liste zeljene opreme... Eh...
Mada mi je ovaj Hartke nesto mrsav po opcijama.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 18 Nov 2008, 08:45

Mozda ima malo dugmica, ali su sjajno zamisljeni..
Hartke je nekada bio keva za Bas..

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 30 Nov 2008, 18:17

Obecao sam, pa da dodam jos koju rec.
Tonebone je sprava namenjena profi muzicarima, ali i za one koje imaju kintu za ovakve igracke. Stvarno je robusno napravljeno i jos bolje zamisljeno.
Ali, meni se licno mnogo vise dopada karakter ekvilajzera na L.R.Baggs-u. PZ PRE ima nekako napucan sound, i sta god mu radio ostaje takav. Mozda se ne ljubi sa mojim magnetom, ali kada se god vratim na dobrog starog Baggs-a, nekako mi oko srca toplije. Mozda je i stvar navike, ne znam, ali meni jednostavno ne prija takav zvuk. Cela Bluegrass scena prelazi na Tonebone, a ja se vracam na L.RBaggs.
Imam utisak da bi Tonebone strasno legao za kontrabas. Taj instrument je izuzetno tesko ozvuciti i isterati ga na razglas u punom svetlu, a Tonebone ima taj napucani karakter koji bi tacno gurnuo kontrabas da ujeda. A, nasao sam i ovo http://rockabillybass.com/phpBB/viewtopic.php?t=7807, sto potvrdjuje moju pretpostavku..
Tonebone ide na oglas.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Nov 2008, 21:48

svaka cast za izbor! i kongredzlejshns! ja se na tonebone-ove stvari lozim vec poprilicno, al ih u srubiji nisam nasao nigde, a i nisu bas jevtine, al su odlicne... pogotovo me cima ona pedalica sto eric johnson coristi ;)

Post Reply