RR featuring: Der Weißgerät (MXR M-133 MicroAmp)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR featuring: Der Weißgerät (MXR M-133 MicroAmp)
haha pa deluje malo nestabilno ali nije, ja sam zato footswitch i stavio malo dublje u kutiju tj. sa plasticnim prstenom unutra. Mada na pedalboardu ne bi trebalo da bude problema sa stabilnoscu. A sta bi onda radio da su ti sve pedale te "bantam" velichine. 

- Rocket Roll
Fora sa tim malim kućišima je u tome što staju na već gotovu pedalu, i time štede prostor na pedalboardu. A onda se i ne klimaju, jer ih drže i kablovi...
Ovako:

Ovako:

- Rocket Roll
Par zvučnih primera.
Na ovo sam mislio kad sam rekao da MicroAmp odlično radi kao bafer:
->MicroAmp kao bafer<-
Dodaje onaj lepi "sparkle" i ništa drugo ne radi signalu - nema EQ sekcije i nema nikakav kliping, ni diodni ni bilo kakav drugi. Btw, manje šušti od EHX LPB-1.
A ovako radi kao buster:
->MicroAmp kao buster<-
Nisam merio razliku u decibelima, ali impresivna je. "Volume" potenciometar gitare je sa MicroAmpom upotrebljiv od 0% do 100% svog hoda, jer sa stišavanjem gitare nema gubljenja frekventnog opsega.
Na ovo sam mislio kad sam rekao da MicroAmp odlično radi kao bafer:
->MicroAmp kao bafer<-
Dodaje onaj lepi "sparkle" i ništa drugo ne radi signalu - nema EQ sekcije i nema nikakav kliping, ni diodni ni bilo kakav drugi. Btw, manje šušti od EHX LPB-1.
A ovako radi kao buster:
->MicroAmp kao buster<-
Nisam merio razliku u decibelima, ali impresivna je. "Volume" potenciometar gitare je sa MicroAmpom upotrebljiv od 0% do 100% svog hoda, jer sa stišavanjem gitare nema gubljenja frekventnog opsega.
Lipo. lipo radi taj Micro Amp.
Dosta podseca na SD Pickup Booster u poziciji switcha gde ne cacka originalni signal (mozda su to cak i "iste" spravice).
U svakom slucaju, ti clean boosteri su veoma korisne spravice, nego...
... Kako ga pojacalo dobro "prima"! :inlove:
Dosta podseca na SD Pickup Booster u poziciji switcha gde ne cacka originalni signal (mozda su to cak i "iste" spravice).
U svakom slucaju, ti clean boosteri su veoma korisne spravice, nego...
... Kako ga pojacalo dobro "prima"! :inlove:
- Rocket Roll
Zvučno ne znam, ali konstrukcijski nisu, SD Pickup Booster donekle podseća na silikonski FuzzFace. U njemu tri tranzistora pojačavaju signal.guv'nor wrote: Dosta podseca na SD Pickup Booster... mozda su to cak i "iste" spravice...
Uzgred, slažem se, baš ga "zavuče" pojačalu.

btw ono sto sam naucio prilikom pakovanja elektronike u ove male drazesne kutijice je da se svaka greshka skupo placa, tj. sve mora biti proracunato, posebno ako je sa vishe potova, unutra je bash tesno. 

- Rocket Roll
E, baš u tome je izazov.
Svako može da spakuje efekat u kutiju dvanaest sa deset...