Koju pedalu kupiti za blues/rock?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koju pedalu kupiti za blues/rock?
Posedujem MXR Wylde Overdrive koji, po mojoj proceni, zvuci ok samo za Santanu i jos ponesto. Nisam pristalica gitarskih procesora (neka mi ljubitelji ne zamere) pa me zanima koja bi pedala bila najpogodnija? Imam, takodje, i Cry Baby Wah-Wah Pedal koji kada povezem sa Wylde-om zvuci katastrofalno, tj. ne zvuci Wah-Wah katastrofa vec Wylde. Wah je odlican na klinu, naravno. Znaci, zanima me jedna ili dve pedale koje bi mi zavrsile posao za blues/rock/funk. Kakva su Vasa iskustva? 

Re: Koju pedalu kupiti za blues/rock?
vec se pricalo na tu temu...pogledaj link:vukodav wrote:Posedujem MXR Wylde Overdrive koji, po mojoj proceni, zvuci ok samo za Santanu i jos ponesto. Nisam pristalica gitarskih procesora (neka mi ljubitelji ne zamere) pa me zanima koja bi pedala bila najpogodnija? Imam, takodje, i Cry Baby Wah-Wah Pedal koji kada povezem sa Wylde-om zvuci katastrofalno, tj. ne zvuci Wah-Wah katastrofa vec Wylde. Wah je odlican na klinu, naravno. Znaci, zanima me jedna ili dve pedale koje bi mi zavrsile posao za blues/rock/funk. Kakva su Vasa iskustva?
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =43&t=6058
Hvala.
Probao sam Bluesbreaker II pa cu verovatno njega i izabrati.

Ja igrom slucaja posedujem i taj overdrive i tubescreamer pedalu. Problem je sto ti zelis ono sto radi tubescreamer ili neka slicna pedala (boost srednjih pre svega) a zakk wylde overdrive (koji ja jako volim) radi 'scoop' signala, tj spusta srednje a dize malo bas i visoke te daje potpuno drugaciji karakter zvuka od onoga sto tebi treba, posebno za blus i sl. On je vise dobar kao boost za high gain (citaj metal/hard rock) ritam i solaze. Nije neupotrebljiv i za druge stvari, ali po svemu sudeci, nije za tebe
To sto neko nesto koristi od poznatih gitarista ne znaci da ces imati isti takav zvuk ako samo ubodes taj komad opreme. Ko zna u kom kontekstu gitara/pojacala/ drugih efekata to tako zvuci. Treba probati sve pa sta se tebi svidi, posebno ako nemas mnogo love za bacanje 

Kada sam ga kupio pre nekoliko godina nisam imao pojma o efektima za gitaru. Izmedju 2 distorzije i njega odlucio sam se za njega jer su mi one zvucale suvise jako za onaj zvuk koji sam tada zeleo. Greska je sto sam otisao u samo jednu radnju i odmah kupio Vajlda, umesto da sam malo obisao i video sta imaju ostali. Jedan moj drugar ima neku Marshall-ovu distorziju koja je do jaja za rok ali sam joj zaboravio ime.
bad monkey!
Mnogo vise mi se svidjala boja tona kada sam koristio 11-ice za funk/blues, mada mi je bilo teze da soliram, tj. bendujem zice. Nisam mogao da odsviram prvi solo u Sultans of Swing zbog toga, a skidao sam pesmu ton po ton jedno 2 meseca, kad god sam imao vremena. Sada sam na 10kama koje su ok za solo, ali nemam onaj masivan, debeo ton koji sam imao sa 11-icama. Tada mi je i Vajld bolje zvucao... Mozda da opet kupim 11-ice i uradim setup gitare, da li bi to pomoglo da bude meksa? Hm... malo skrenuh sa teme... necu vise. 

uradis setap, namestis akciju, vrat, magnete i onda kljucno - spustis je u Eb... i kupis neke fine 11ke, neke "svirljive" tipa slinkey, nemoras da sviras sajle kao stivi... mada ono.. u sajlama je saund... 
inatje mislim da je to dojaja sto oces da stavis 11ke(dec vot ril men plej
), ali to je poprilicno cimanje, jer nisu sve gitare pravljene za 11ke, pogotovo ove jeftinije... tako da ces morati da radis some serious setup... 

inatje mislim da je to dojaja sto oces da stavis 11ke(dec vot ril men plej

Na kraju cu to i da uradim... 12-ice pa nek ide zivot!