Koja je razlika izmedju big mafa i litl big mafa?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koja je razlika izmedju big mafa i litl big mafa?
Interesuje me koja je razlika izmedju big mafa i litl big mafa. Od cega zavisi za koji da se odlucim.
- Rocket Roll
Re: Koja je razlika izmedju big mafa i litl big mafa?
Little Big Muff je rađen da bude bliži Ram's Headu, a NYC Big Muff je posebna revizija (modernizovana šema). U miksu, po mom iskustvu, bolje izlazi NYC Big Muff, Little Big Muff lako "nestane".
NYC Big Muff ima i tu prednost što može da se modifikuje (Little Big Muff je SMD, i to ti je što ti je).
NYC Big Muff ima i tu prednost što može da se modifikuje (Little Big Muff je SMD, i to ti je što ti je).
Ja recimo imam suprotno iskustvo - LBM mi je vishe "iskakao" u miksu od NYC RI Muffa - LBM mi ima malo vishe crunchy i kad mu se spusti sustain, moze da prodje u overdrive vodama; NYC je malo "kremastiji" i snazniji od LBM; Blizi je WH Swollen Pickle-u nego svojim predacima - LBM je kompaktniji i true bypass, NYC Muff (kao sto kaze Rocket) se lako moze modovati recimo u Creamy DreamerRocket Roll wrote:Little Big Muff je rađen da bude bliži Ram's Headu, a NYC Big Muff je posebna revizija (modernizovana šema). U miksu, po mom iskustvu, bolje izlazi NYC Big Muff, Little Big Muff lako "nestane".

- Rocket Roll
I novi NYC je true bypass.Z*Z*Z wrote:...LBM je kompaktniji i true bypass...
Od 2007, NYC je mnogo bliži Triangle Muffu nego što je bio. To je vrlo dobra stvar.
Little Big Muff je takođe prošao kroz više promena, tako da ne znam da li smo svirali istu reviziju - onu koju sam ja imao ("E") nije zaista mogla da se tonski poredi sa Triangle Muffom ili sa zelenim SOVTEKom. Mogao je da prođe sa hambakerima, ali je sa singlecoilima bio "plitak" i "suv" (moj utisak je da SMD često ispoljava takve simptome). To bih mu i otrpeo, imao je svog šarma za snimanje i sviranje po kući, ali potpuno se gubio u miksu ("na njega staneš da nestaneš"). Vrlo brzo sam ga prodao...
Ja glasam za NYC... Po meni je jednostavno bolji. Masivniji, sa vise karaktera. Nista ne moze da zameni dobrog starog muff-a.
Jes da se lose probija (isto je i sa LBM-om) ali ko sto je Rocket rekao, standardna verzija moze da se modifikuje.

Jes da se lose probija (isto je i sa LBM-om) ali ko sto je Rocket rekao, standardna verzija moze da se modifikuje.
Moguce da na mom setupu zvuci drugacije pa nisam imao toliko zalbi, Jag, Tele i Vox nemaju problema sa srednjim - ja ipak preferiram LBM u odnosu na NYC RI - ali Green Sovtek, to je vec neka druga prica...Rocket Roll wrote:I novi NYC je true bypass.Z*Z*Z wrote:...LBM je kompaktniji i true bypass...
Od 2007, NYC je mnogo bliži Triangle Muffu nego što je bio. To je vrlo dobra stvar.
Little Big Muff je takođe prošao kroz više promena, tako da ne znam da li smo svirali istu reviziju - onu koju sam ja imao ("E") nije zaista mogla da se tonski poredi sa Triangle Muffom ili sa zelenim SOVTEKom. Mogao je da prođe sa hambakerima, ali je sa singlecoilima bio "plitak" i "suv" (moj utisak je da SMD često ispoljava takve simptome). To bih mu i otrpeo, imao je svog šarma za snimanje i sviranje po kući, ali potpuno se gubio u miksu ("na njega staneš da nestaneš"). Vrlo brzo sam ga prodao...
Sto se tice Muffova, pa postoje i Bass Green Muff i ovaj najnoviji Tone Wicker - i jedan i drugi su pozitivno ocenjeni...
- Rocket Roll
Da, njih čekam da čujem - kada će već jednom da stignu u Srbiju?
Vec neko vreme pokusavam da izaberem neki fuzz, i odlucio sam se za muff-a jer je to nekako provereno. Malo vise mi se svidja Dunlop Jimi Hendrix FuzzFace- po snimcima sa youtube-a, ali ne znam gde ima kod nas da se nabavi. Nadam se da necu pogresiti ako uzmem nesto od ovoga. Ipak bi vas zamolio da napisete jos neko misljenje o ovim pedalama
- Rocket Roll
Noviji FuzzFacei (i "tanjiri" i "kockica") mogu da se nabave preko Marića i preko SkyMusica (ne znam kako im je sada stanje na lageru, ali obično ih imaju u ponudi).Dusan wrote:...Dunlop Jimi Hendrix FuzzFace...
FuzzFace ima malo više šuma i "organskiji" ton, plus se fenomenalno raščišćava kada se stiša "Volume" pot, ali - kako je guv'nor već spomenuo - oba dizajna imaju tendenciju da nestanu u miksu. Kombinacije "overdrajv posle faza, ala Gilmur" i "treble booster pre faza, ala Britanci" nisu za džabe smišljene - one "izdižu" tu porodicu starih mid-scooped fazeva i "spašavaju ih od samih sebe".

Ni FuzzFace ni svoje Triangle / Little Big Mafove nisam mogao da "vozim" u miksu same za sebe, bez overdrajva iza njih. U toj mid-scooped porodici, najbolje sam prošao sa ProCo Ratom (njemu baš ništa ne treba da bi "sekao") i nešto lošije sa zelenim SOVTEKom ("reže" najbolje od svih standardnih Mafova jer ima najviše srednjih i ima najveći ton kada se kombinuje sa overdrajvovima, ali ipak mu najbolje leže klasični hambakeri).
zVex Fuzz Factory može da se podesi i kao mid-scooped faz i kao svetao i prodoran faz, tako da uglavnom njega i sviram.
Dobra ideja je i modifikovanje NYC Big Muffa u zelenog SOVTEKa, ili u Sanford & Sonny Bluebeard Fuzz, ili u GGG-tuned Muff, odnosno u neki od Skreddyjevih dizajna koji imaju "flat mids" prekidač. U tim varijantama, Maf kolo seče bez problema.
Još jedna opcija koja ne zahteva samogradnju: MXR Distortion + (kod Marića) modifikovan za više basa. Sstock opcija je kreštava (1N34A diode), ali za mod je dovoljno povećati tonski kondenzator, staviti crvene LED diode i sa njima u paralelu vezati 100-150pF. Sa singlecoil magnetima zvuk je "maršalski", ali sa hambakerima je vrlo prijatno "synthy", odličan squarewave. Kristijanu sam tako modifikovao njegovu Distortion +, možeš da ga pitaš za utiske.
Ako će nešto da pomogne:Rocket Roll wrote:Noviji FuzzFacei (i "tanjiri" i "kockica") mogu da se nabave preko Marića i preko SkyMusica (ne znam kako im je sada stanje na lageru, ali obično ih imaju u ponudi).
-Znam da Marići "uskoro" očekuju isporuku novih MXR pedalica, a nemam ideju šta će im sve stići.
Jedino čime su se hvalili je Carbon Copy, kockicu niko nije pominjao...
Hendrix FuzzFace je bio u opciji kada sam ja kupovao fuzz, tako da znam da je bio dve glave, da ga je neko ispazario meni ispred nosa

-U Sky nisam ušao preko dve godine, tako da stvarno nemam pojma šta sve imaju-nemaju

-MMC je selektivni zastupnik Dunlop-a, tako da umeju ponekada da iznenade.

Edit: Ne valja mi ovaj posao, počeo sam da se ponavljam... Opominjite, slobodno.
- Rocket Roll
A, pa to tako mora na forumimaguv'nor wrote:...počeo sam da se ponavljam... Opominjite, slobodno.

Izgleda da sam rekao sve što sam imao da kažem, pa sam, slučajno, ostavio playlist-u na shuffle-u...Rocket Roll wrote:A, pa to tako mora na forumima

Čekamo da proizvođač ponudi update!