Popravka / Zamena Zvučnika?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Popravka / Zamena Zvučnika?
Primetio sam da kad malo otpanjim pojacalo, jedan od zvucnika iz kabineta zveci/susti...
Susti samo na nekoliko niskih tonova.
Mozda ovo nije dovoljno informacija ali...
Da li je ovo popravljivo?
Ako ne, sta mislite, jel se vise isplati uzeti dva nova/polovna zvucnika (dva posto pretpostavljam da ce se kad tad isto desiti i sa drugim) ili neki jeftiniji kabinet?
U pitanju su Celestion G12T-75. Kostaju 84e po komadu. Ovde... http://www.player.co.yu/search.php?Page ... =celestion
Ja sam jako zadovoljan zvukom ovih zvucnika pa nisam bas siguran da bih ih menjao za neke druge ali ako ima nekih predloga... dobrodosli su.
Ako ne, sta mislite, jel se vise isplati uzeti dva nova/polovna zvucnika (dva posto pretpostavljam da ce se kad tad isto desiti i sa drugim) ili neki jeftiniji kabinet?
U pitanju su Celestion G12T-75. Kostaju 84e po komadu. Ovde... http://www.player.co.yu/search.php?Page ... =celestion
Ja sam jako zadovoljan zvukom ovih zvucnika pa nisam bas siguran da bih ih menjao za neke druge ali ako ima nekih predloga... dobrodosli su.
-
Re: Popravka/Zamena Zvucnika
jel si siguran da je do zvucnika?
drug je imao slican problem sa svojim pojacalom pa se na kraju ispostavilo da je do samog pojacala a ne do zvucnika.
drug je imao slican problem sa svojim pojacalom pa se na kraju ispostavilo da je do samog pojacala a ne do zvucnika.
Pa da jer mogu zapravo rukom da smanjim vibracije zvucnika i smanjim sustanje a i pretpostavljam da bi oba zvucnika sustala da je u pitanju pojacalo.
Ako nakrivim kabinet unazad, manje susti i slicno...
edit
Mada, ko zna...
Ja bih rekao da je do zvucnika. Ako ni zbog ceg drugog jer susti samo jedan...
Ako nakrivim kabinet unazad, manje susti i slicno...
edit
Mada, ko zna...

Ja bih rekao da je do zvucnika. Ako ni zbog ceg drugog jer susti samo jedan...
malo je šturo opisano...pokusaj malo slikovitije da objasniš...mozda i nije do zvucnika nego da ampa...prikaci neku drugu vugla na te zvucnike pa ces videti da li je do njih ili do ampa...moguce je i da je do lampica...a moze i da se desi da membrana zvucnika prilikom vibriranja malo kači ploču na koji je pričvršćen zvučnika, pa da to stvara neko brujanje...
Nisi napisao dal si skinuo masku/zastitu i pogledao da li vidis neko fizicko ostecenje na zvucnicima? Da li je pukla membrana, ili se ona kalota probusila. Zbog toga moze da zveci. Ako je to, to se lako popravlja.
Ako dodjes u situaciju da menjas to, ja bi uvek isao na to da kupim nove zvucnike, ako imam kutiju, jer nema sanse za te pare za koje ces kupiti zvucnike da kupis ni upola dobru kutiju, barem tako mislim.
Ako dodjes u situaciju da menjas to, ja bi uvek isao na to da kupim nove zvucnike, ako imam kutiju, jer nema sanse za te pare za koje ces kupiti zvucnike da kupis ni upola dobru kutiju, barem tako mislim.
To bih naravno uradio da imam jos koju... vugla ali posto nemam...xspaceman wrote:malo je šturo opisano...pokusaj malo slikovitije da objasniš...mozda i nije do zvucnika nego da ampa...prikaci neku drugu vugla na te zvucnike pa ces videti da li je do njih ili do ampa...moguce je i da je do lampica...

Ali opet... kako moze da bude do pojacala ako susti samo jedan zvucnik?
Vise mi zvuci na tako nesto...a moze i da se desi da membrana zvucnika prilikom vibriranja malo kači ploču na koji je pričvršćen zvučnika, pa da to stvara neko brujanje...
Nisam gledao... Otvoricu ga cim budem imao vremena.+Hopkins+ wrote:Nisi napisao dal si skinuo masku/zastitu i pogledao da li vidis neko fizicko ostecenje na zvucnicima? Da li je pukla membrana, ili se ona kalota probusila. Zbog toga moze da zveci. Ako je to, to se lako popravlja.
Tako i ja mislim...Ako dodjes u situaciju da menjas to, ja bi uvek isao na to da kupim nove zvucnike, ako imam kutiju, jer nema sanse za te pare za koje ces kupiti zvucnike da kupis ni upola dobru kutiju, barem tako mislim.
Pa sad imaš vremena...otvori ga! 

- Rocket Roll
Re: Popravka / Zamena Zvučnika?
Da.Funkomat wrote: Da li je ovo popravljivo?
Bolje uzmi dva Vintage 30 (ili dva Classic Leada, ili dva Greenbacka). Mnogo više zvuka za neznatno više para.Funkomat wrote: U pitanju su Celestion G12T-75. Kostaju 84e po komadu...
xspaceman wrote:Pa sad imaš vremena...otvori ga!

E u tom slucaju se iskreno nadam da necu uopste morati da menjam zvucnike...Rocket Roll wrote:Da.Funkomat wrote: Da li je ovo popravljivo?
Bolje uzmi dva Vintage 30 (ili dva Classic Leada, ili dva Greenbacka). Mnogo više zvuka za neznatno više para.Funkomat wrote: U pitanju su Celestion G12T-75. Kostaju 84e po komadu...

- Rocket Roll
Kontaktiraj Nenada Đorđevića ("Zvučnik servis Đorđević") - 0113185501, nenaddjordjevic@sbb.co.yu
Hvala svima.
Na svojoj staroj 2x12 kutiji sam imao sličan problem.
Pri sviranju niskih tonova zvuk koji je izlazio iz kutije je podsećao na uništen zvučnik.
Na kraju je ustanovljeno da sve radi ok, sem ploče na koju su zvučnici zašrafljeni.
Nije bila stegnuta kako valja, a njene vibracije su proizvodile taj prd i zveket u zvuku.
Ne znam da li si proverio, ali bilo bi extra da je samo to u pitanju.
Pri sviranju niskih tonova zvuk koji je izlazio iz kutije je podsećao na uništen zvučnik.
Na kraju je ustanovljeno da sve radi ok, sem ploče na koju su zvučnici zašrafljeni.
Nije bila stegnuta kako valja, a njene vibracije su proizvodile taj prd i zveket u zvuku.

E to bi bilo najbolje!guv'nor wrote:Na svojoj staroj 2x12 kutiji sam imao sličan problem.

Nadacu se da je to.

G12T-75 je odličan zvučnik i Fender ga je često koristio u nekim pojačalima. Za početak otkači konektore sa zvučnika, uzmi bateriju 1,5V i uz pomoć parčeta žite kratko prisloni par puta na kontakte. Odmah ćeš videti i čuti da li je u pitanju vešanje, odnosno membrana ili nešto na kutiji. U svakom slučaju zvučnik se da popraviti i ne mora da se menja. Verujem da postoje dobri serviseri i u Novom Sadu.Funkomat wrote:Primetio sam da kad malo otpanjim pojacalo, jedan od zvucnika iz kabineta zveci/susti...
Hvala Savo.