Fuzz Booster?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Fuzz Booster?

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 02:44

Kill surf city wrote:ali sam ipak ostao na temi,hehe...
Pa naravno, to je i glavna fora! :)
Razmenjujemo mišljenja i iskustva, delimo savete jedni drugima - Posle određenog vremena mora da naiđe nešto što će da upali! :ziveli:
Kill surf city wrote:MOZDA neki treble boost klon?
Ne 'nam...
U 90% vremena, glavna pedala (i najčešće korišćena) je FazFejs, mada verovatno sve to ima neke veze i sa Marshall Super Bass-om iz '67... :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 18 Apr 2009, 13:49

guv'nor wrote:Probao sam i to, ali ne radi posao za ono što meni treba. :(
Već neko duže vreme, za mene, ideal gitarskog zvuka predstavlja nešto slično ovome:

Naravno, pažnja je usmerena ka gitaristi koji, u ovoj pesmi, ne peva - Doyle Bramhall II :bow:
Kill surf city wrote:koristim level-boost opciju sa reverb pedale na kraju signala
Obično na kraju ispadne da su najbolja rešenja ona koja su najmanje očekivana! :D
Vidis, meni ovaj klip kaze da je formula = volume pot na stratu oscilira od 8do 10, analogman silicon fuzz face, 80% nekog vibea sa 70% mixa i mid-speedom i VEOMA pojacanim pojacalom koje daje prirodnu kompresiju fuzza ( mada je moguce da tokom ritam delova ima neku meku kompresiju... Nisi ti daleko od ovoga, dosta mojoa kod Doyla izlazi iz perfektnog "plesa" izmedju ampa i gitare - chika zna sta radi :bow:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 14:39

Z*Z*Z wrote:dosta mojoa kod Doyla izlazi iz perfektnog "plesa" izmedju ampa i gitare - chika zna sta radi
:bow: I u to ime :ziveli: !
Čika barata sa fazom kao da se rodio sa jednim... :D
Naravno, nisam ovo okačio da bih pitao "Kako da zvučim k'o Doyle" - prest'o sam da budem u tim i sličnim fazonima odavno, još pre par dana. :mrgreen:
Ok, ajd' sada malo ozbiljnosti od mene:
Z*Z*Z wrote: meni ovaj klip kaze da je formula = volume pot na stratu oscilira od 8do 10, analogman silicon fuzz face, 80% nekog vibea sa 70% mixa i mid-speedom i VEOMA pojacanim pojacalom koje daje prirodnu kompresiju fuzza
Da, tu možemo da se složimo. I ako se non-stop potencira da koristi Ge faz, ja sam možda samo u 2-3 navrata čuo taj Ge faz. Na većini snimaka koje imam se jasno k'o dan "vidi" (čitaj - čuje) da je u pitanju neki Si. :)
E sada, ne znam da li ćemo se složiti oko ovoga ali - fuz se u rasponu gitarskog pota od 7 do 10 više prlja i čisti nego što menja glasnoću. Kada se odvrne na 10, hoće ponekada malo da "potone" zbog prevelike saturacije i sl.
Opet, čuje se kako u trenutcima zgazi nešto što ga malo konkretizuje i izbaci iz celokupnog mixa???
Samo da ne dođemo do zaključka da se, na neki način, bustuje uz pomoć UniVibe-a... :wallbash_2:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 18 Apr 2009, 19:28

guv'nor wrote:
Z*Z*Z wrote:dosta mojoa kod Doyla izlazi iz perfektnog "plesa" izmedju ampa i gitare - chika zna sta radi
:bow: I u to ime :ziveli: !
Čika barata sa fazom kao da se rodio sa jednim... :D
Naravno, nisam ovo okačio da bih pitao "Kako da zvučim k'o Doyle" - prest'o sam da budem u tim i sličnim fazonima odavno, još pre par dana. :mrgreen:
Ok, ajd' sada malo ozbiljnosti od mene:
Z*Z*Z wrote: meni ovaj klip kaze da je formula = volume pot na stratu oscilira od 8do 10, analogman silicon fuzz face, 80% nekog vibea sa 70% mixa i mid-speedom i VEOMA pojacanim pojacalom koje daje prirodnu kompresiju fuzza
Da, tu možemo da se složimo. I ako se non-stop potencira da koristi Ge faz, ja sam možda samo u 2-3 navrata čuo taj Ge faz. Na većini snimaka koje imam se jasno k'o dan "vidi" (čitaj - čuje) da je u pitanju neki Si. :)
E sada, ne znam da li ćemo se složiti oko ovoga ali - fuz se u rasponu gitarskog pota od 7 do 10 više prlja i čisti nego što menja glasnoću. Kada se odvrne na 10, hoće ponekada malo da "potone" zbog prevelike saturacije i sl.
Opet, čuje se kako u trenutcima zgazi nešto što ga malo konkretizuje i izbaci iz celokupnog mixa???
Samo da ne dođemo do zaključka da se, na neki način, bustuje uz pomoć UniVibe-a... :wallbash_2:
Meni jedino pada na pamet da koristi kompresor u nekim momentima - mlako je to za boost - pazi, vibe ima i volume i intensity pot, tako da je moguce da ima nekog (manjeg) boosta - ja dajem novce na Analogman ross klona :mrgreen: A mozda ima neki boost u gitari, mozda ga navuk'o Klepton na te gluposti ::ranting::

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 23:45

Z*Z*Z wrote:A mozda ima neki boost u gitari, mozda ga navuk'o Klepton na te gluposti
Što se toga tiče, mogu da garantujem da zaobilazi boost/mid-boost/tbx i slične gluposti ugrađene u gitaru. :mrgreen:
Na MySpace sajtu stoji ova fotka
Image
Ova šarena pedala je John Landgraff Dynamic Overdrive, a ono ispod EBS-ovog Reverba je Tremolo...
I ako na svakoj svirci ima drugačiji pedalboard (naleteo sam na fotke sa jedno 5-6 nastupa), uvek je suština ista, mada jedna stvar se ovde ne vidi - Često mu se na boardu pojavljuje neki stari Bossov Compresor, ali u tom slučaju se nikada na istom boardu ne može naći FazFejs i Octavija, nego neki COB (Clean Octave Blend od Prescription El), Ibanez TS9 i ovakvo sivo i veliko čudo (gornji desni ugao) što liči na neku EHX pedalu, ali... nemam blage šta je. :nixweiss:
Image
Charlijev pedalboard - onaj drugi gitarista. Dosta često menjaju pedale, gitare... - Igraju se ljudi! :D

Btw, sasvim moguće da ga bustuje AmpSwitch-erom, tj. da promeni pojačalo. :mrgreen:
Last edited by guv'nor on 18 Apr 2009, 23:51, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Apr 2009, 23:51

A šta je sa Super HardOnom? Zaharije kaže da on "...can be the solution to the 'disappearing guitar' effect you get sometimes on stage when you stomp on your distortion and sound weaker. When cranked, it sounds much louder than a fuzz or distortion under stage conditions."

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Apr 2009, 00:13

Rocket Roll wrote:A šta je sa Super HardOnom?
Eh, da, nije ni Johnny Lang blesav... :)
Btw, jel' to varijacija na treble booster temu, ili nema veze sa tim? Nisam baš najbolje upućen.
Da li predlažeš kao zamenu ili kao dopunu fazu?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Apr 2009, 00:43

guv'nor wrote:...jel' to varijacija na treble booster temu, ili nema veze sa tim?
Mislim da bi mogao da se opiše kao booster - malo bliži EHX LPB-1 ili MXR MicroAmpu nego RangeMasteru.
guv'nor wrote:Da li predlažeš kao zamenu ili kao dopunu fazu?
Dopunu. Ako ikad budem pravio dotični, doneću ti ga na probu, da vidimo pomaže li.

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Apr 2009, 04:27

Rocket Roll wrote:Dopunu. Ako ikad budem pravio dotični, doneću ti ga na probu, da vidimo pomaže li.
:D
Rocket Roll wrote:Mislim da bi mogao da se opiše kao booster - malo bliži EHX LPB-1 ili MXR MicroAmpu nego RangeMasteru.
U tom slučaju ću morati prvo malo više da se pozabavim ovim mojim sokoćalom (SDuncan PickupBooster).
Ne znam zbog čega, ali verujem da bi, uz malo više igre, sasvim fer i korektno uspeo da obavi takav posao.

Post Reply