Pomoc oko nabavke JRC 2068D SMD opampa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko nabavke JRC 2068D SMD opampa
Moze li me ko uputiti gde mogu da nabavim opamp JRC 2068DSMD ili njegovu adekvatnu zamenu u Srbiji. Valjala bi adresa i telefon!!!! Firma iz Irske Donberg Electronic nudi zamenu NJM 2068DSMD. Dali je to OK, mada mi je preskupo sa troskovima.
- Rocket Roll
Re: Pomoc oko nabavke opamp JRC 2068DSMD
Zašto mora baš 2068? Trebalo bi da je to standardni dual opamp kojeg može da zameni sve iz 4558 porodice?
Datasheet: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 2068D.html
Edit: da možda ne popravljaš neku Mackie miksetu?
Datasheet: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 2068D.html
Edit: da možda ne popravljaš neku Mackie miksetu?
Re: Pomoc oko nabavke JRC 2068D SMD opampa
Ej, Rocket-e, hvala na delimicnom odgovoru. Nije Mackie nego Fostex VF 160. Neznam. uvek sam voleo da neki deo zamenim ORIGINALNIM DELOM ili onim delom koji proizvodjac preporucuje a njihova preporukaa je JRC 2068DSMS. Cak preporucuju da se zamene SVA 4 KOMADA, POSTO JEDAN FUNKCIONISE NA DVA KANALA, ono, u smislu da ovaj zamenjen ne funkcionise drugacije od ostala tri!! Nisi mi odgovorio gde ima kod nas u Srbiji ili BGD-u da se pronadje tj. kupi(ako imas informaciju)?????? U Irskoj je 10 eura pet komada ali je postarina i isporuka 30 eura, tako da je ipak previse(jbg. BRDOVITI BALKAN) !!!!!!!!!!
Imash u MG electronic iz Nisha isto NJM2068, blize ti je 

- Rocket Roll
Da, ali ga nemaju u SMD izvedbi, a mislim da to čoveku treba.dweezil wrote:Imash u MG electronic iz Nisha isto NJM2068, blize ti je

Nisam ga nigde video niti mogu da ga nađem u našim katalozima. Što je još gore, ne vidim ga ni u Schukatu, ni u Bürklinu, ni u Farnellu.
Ono što možeš da nađeš i što bi bilo dobro da nađeš je OP275 sa sufiksom S ("S" stoji za SMD verziju, ako se ne varam). To bi zapravo bilo poboljšanje, OP275 bi na tom mestu trebalo da bude bees knees.
Raspitaj se u http://www.technodis.rs/ da ti ga donesu.
OK, hvala na angazovanju! Probacu sa narudzbinom preko TEHNODISA, pa cu videti. Jedan drugar mi rece da bi ga uspesno menjao i NE5532D. Kakvo Ti misljenje imas??????? Ako je u redu zamenio bih sva cetiri Op Amp-a!!!!
da moze NE5532D to je da kazem ok zamena, ako ima smd kupuj.
- Rocket Roll
Vidim teoretski moguć problem zato što je 2068 sličan TL072 - FETovi na ulazu - što može da znači da ga je konstruktor odabrao za to mesto iz dobrih razloga (problemi sa impedansom). Zato mi je i pao na pamet OP275, pošto je i on slične konstrukcije.yacky wrote:Jedan drugar mi rece da bi ga uspesno menjao i NE5532D. Kakvo Ti misljenje imas???
Trebalo bi probati sa 5532. Koliko god operacioni pojačivači napredovali, malo novih modela je zaista bolje od 5532 u bitnim stvarima (šum, itd.) Ako počne da "cvili" ili tako nešto, lako ćeš ga zameniti. Ako radi bez problema, radiće verovatno još bolje od 2068.
Ej, ljudi hvala na iscrpnim konsultacijama, tj. odgovorima, da ne budem naporan, "dweezil" kaze, "ako ima smd kupuj"!??! Pojasni mi molim te, Dali kapiram da postoji NE5532D i NE5532DSMD ili je to isti opamp ??????????? Oprosti, ipak mi nisam siguran o cemu se radi !!!!!!!!!!dweezil wrote:da moze NE5532D to je da kazem ok zamena, ako ima smd kupuj.
- Rocket Roll
"D" je SMD.