Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Pimpdude

Re: Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)

Post by Pimpdude » 04 May 2009, 01:59

A je li to moguce ozvuciti?. . . Znam,mikrofon u pijacalo ;-) Ali da li ce to imati OK zvuk. . . ?. . . Hvala na savetima,sve je dobrodoslo. . . :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 May 2009, 07:59

Nešto nisi razumeo, ili ja ne razumem.
Niko, koliko vidim nije spominjao "mikrofon u pojačalo". Dobio si sledeće alternative. GDI21 direkt u mix i mali lampaš koji bi se ozvučavao mikrofonom ispred zvučnika na svirkama.

Obe varijante će imati ok zvuk.

Ja samo nisam u potpunosti siguran, koliko i za koju vrstu muzike će 5w, pa makar i lampaških, završiti posao. Ako ne rokate suviše jako, valjda će moći.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 04 May 2009, 08:30

Pimpdude wrote:A je li to moguce ozvuciti?. . . Znam,mikrofon u pijacalo ;-) Ali da li ce to imati OK zvuk. . . ?. . . Hvala na savetima,sve je dobrodoslo. . . :D
Ja sam ovde pricao o "izvornom tonu". na tom malom valveking-u, zvucnik je 8''. da li je dovoljan za probe?! pa nisam siguran, ali sam siguran da ces dobiti "pravi" gitarski, lampaski zvuk. takodje mislim da ima 1 kanal, trebace ti neka overdrajv pedala. Ali tebi za vezbu po kuci i sl., mislim da nema bolje stvari. :P
P.S. Valveking zvucnik 12'' koji ide u valveking kombo 112 i u box 412 ima 100 vati... ova mala verzija od 8'', ne znam koliko ima, trebao bi da se neko raspita, ali ako nekim slucajem ima vise od 50w moci ce i na probe,mada nisam siguran da ima bas toliko :)

Post Reply