...
ma gasujem za preskupim reverb pedalama nekim pa ako ovaj Faraon ne bude game changer ode on kod nekog raspolozhenog forumasha
e da,onaj line selector me sluzhi hebe kevu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pohvale, pohvale, stvarno si pajser, 'bem te!!!Cortex wrote:Nema...necu skapirati tvoj fazon humora nikad! Jesi li me sad pohvalio il zajebavash malog od palube![]()
...
ma gasujem za preskupim reverb pedalama nekim pa ako ovaj Faraon ne bude game changer ode on kod nekog raspolozhenog forumasha
e da,onaj line selector me sluzhi hebe kevu
To za 50k znam. U foxx tone je 50 k i u supercollider-u je 50k, plus je mids u supercollideru 100k. Vise ja volim potenciometar nego prekidac. Cekam da ova prodavnica u kojoj uzimam poli proradi ( valjda ce sutra ) pa da izbusim jednu kutiju za Pharoh+LSTR kombo. Cisto da imam. Mada meni supercollider i musket vise rade posao. Nikad nije zgoreg imati 5-6 mafova na pedalboard-u.Cortex wrote:nisam, vishe sam se zajebavao sa tweakovanjem faraona. malo sam se zezao sa duncan tone calculatorom, i u faraonu je sasvim dovoljno staviti 50K za tone pot, i switch koji menja sa 10K na 25K fixnu vrednost za HIghs. Sad sam otishao u suprotnom pravcu, napravio sam 2 knob Faraona, umesto 6 ko na poslednjem hahaha. Samo Volume i Tone. Gain je na maxu naravno.
Samo mi je mayo bio zanimljiv, ali onda sam napravio NY muff, 2005-o izdanje i mesto sotkija stavio sili diode. I to je bilo to. Manje vise ista pedala. Velika razlika u odnosu na Civil War. Ja samo mislim da se razlikuje u odnosu na fabricki muff po tome sto EH koriste najjeftinije delove koje mogu da nadju. I to rade odavno.Cortex wrote:Chuo sam za supercolider da je super, ali nisam ga isprobavao. U chemu je razlika uopshte? I da li si mzohda experimentisao sa Skreddy pogledima na muff-a?
Radio sam ja to. Iskreno mislim da je korisno samo za bass. Posto kombinacija prljavosti i cistih zvukova najbolje izadje na bass gitarama. Na elektricnoj ... zvuci nekako pokvareno.Cortex wrote:Hm, dobar videoi dalje mi je faraon najbolji hehe.
Jedino shto josh nisam experimentisao to je clean blend. Chuo sam snimke nekih ljudi koji su dobijali vrh rezultate npr tone benderom u clean blended muff-a i to zvuchi da se useresh. A lako je bash da se uradi taj clean blend...
Nije ni na jednu ni na drugu stranu, nego nekako izmedju. Nekako mrtvo. Prvi put sam uradio blend izmedju cistih i wooly mamoth-a. Fuzz je uvek bio nekako tisi od ciste strane, na mafu mi je slicno zvucalo. Ja pretpostavljam da bi tube screamer i slicni imali koristi od toga. Akordi bi bili lepsi i imao bi taj blend izmedju sparkly tona. Ali mi ne ide uz fuzz. Ako hocu da ocistim zvuk fuzz-a iskoristicu vol pot na gitari. Npr ne ide mi ni bass da bude 100% distorzovan. Negde izmedju, tj 60% cisto 40% muff je savrseno. Zvuk je ogroman, prljav ali i cist, bar 60%. Ali opet treba probati, posto ocigledno tebi radi posao.Kill surf city wrote:Kako mislis, pokvareno zvuci? Mozes da objasnis?
Koristim nekoliko pedala sa klin blendom, iskljucivo za gitaru, pa zato pitam.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest