Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
guv'nor

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by guv'nor » 04 Jun 2010, 23:54

Ja nikada nisam video hardtail strata koji ima nalepnicu with synchronized tremolo, a hardtailova sam video koliko hoćeš. :)
http://www.stratoblogster.com/2010/01/1 ... strat.html

coca

Post by coca » 05 Jun 2010, 17:19

Takodje nikad nisam vidio Strata sa hardtail-om a da ima takav natpis, pa to je kontradiktorno u potpunosti..., neko ko hoce nesto da uvali se sigurno zaj... debelo...
Evo vidite ovo jedna od pametnih primena ovog foruma, postavite konkretno pitanje pre kupovine bilo cega, pogotovo ako se radi o skupljoj opremi (polovnoj)...

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jun 2010, 17:27

Stavio je čovek sliku u svoju odbranu:
Image

Ne kažem da je lažnjak, a ne kažem ni da nije.
Problem je u tome što je ovaj gore Fender Master Built, a Master Built-ovi i Limited Editiion Custom Shop-ovi služe da likovi iz Fendera naprave vrhunske gitare uz malo svoje igre i mašte - često stavljaju netačne boje, magnete, detalje i sl.
Ovo na KP oglasu nije Master Built, a koliko vidim, nije ni limitirana serija... Ko zna ko tu koga. :)

BluesBoy

Post by BluesBoy » 06 Jun 2010, 14:24

Trudio sam se da izbegavam ovu temu, ali evo sta je tu je......

Prvo pitanje, da li je neko od vas upoznao Dadulu, Dragana iz Indjije ili ostvario bilo kakav vid komunikacije?
Ja jesam, razmenili neke gitare par puta cak i na slepo i ispao je vise nego korektan prema meni znaci svaka pohvala sto se toga tice, od tada smo u kontaktu.

Pre svega slusao sam coveka i kako svira i to je vrhunac, stvarno poznaje mnogo dobro muziku i sviranje gitare... Danas me zove i prica mi sta je procitao na forumu, tacnije na ovoj temi i kroz smeh mi prica kako je to zalosno, to sto malo nas (citaj SKORO NIKO) ima mogucnost da proba, svira, poseduje nekog custom shop-a, pa na osnovu toga razmenjujemo misljenja i iskustva da li je bolji ovaj ili onaj, koje su prednosti i mane, itd itd...

Pitam ja njega sto se ne ukljuci u raspravu da kaze bilo sta, a verujte mi od njega sam dosta stvari naucio kroz pricu, on sam kaze da ima dosta pametnija posla nego da se zeza po forumu i brani se od klinara koji su mladji od njega i po 30 godina, onda sam ja resio da se ukljucim u ovu temu i zamolio sam ga da mi na mail posalje malo slika i tehnickih podataka iz prve ruke i da jednom za sva vremena se razjasni kako izgleda pravi custom shop i kako se provaljuje da li je pravi ili laznjak.

Ne pokusavam da glumim advokata samo iz najboljih namera to radim, jer mislim da je na coveka bacena ljaga i optuzujete ga bez nekih validnih dokaza...

Dragan vas sve puno pozdravlja i kaze da ste mu i simpaticni, ne pogadja ga to ali malo izgleda smesno, cim mi stigne mail ja cu okaciti na ovoj temi, vidimo se uskoro :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 06 Jun 2010, 15:20

Auu,bedak,nista gore nego kad se na preprodavca baci ljaga :cry: ...a kad se neko upeca pa kupi neki laznjak,onda ko mu je kriv.Kao kod silovanja-kad kazu tako joj i treba sto se nije cuvala

Koliko je prevara po oglasima,treba svaki skenerom detaljno proveriti(sem Viden stratova,naravno :XD: ),pa i originale,a ne samo sumnjive,mozda jeste neprijatno nekome,ali 5 puta gore ako se neko prevari,a ne sada da ne sme da se proverava jer ce onome ko prodaje odmah ugled da se kalja(ko da je taj neko generalni zastupnik ili firma),nego to je istina i autenticno sto je on okacio i nikako drugacije,ne sme da se dira u njihovo nikako

Koga zanima,mora da se raspita,stupice u kontakt,pa moze da proba,da se upozna i analizira,proveri na licu mesta,ako je autentican,prodavac nema sta da brine.

Prvo i osnovno musterija je uvek u pravu,a drugo niti se prodaje nova roba od strane poslovnog lica(sem prodavnica koje na K/P oglasavaju),niti se izdaje fiskalni racun,niti ima garancije,niti ima tehnicke podrske i servisa...tako da ovo oko ljage i ugleda moze slobodno da se zaobidje.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Jun 2010, 15:32

Prvo pitanje, da li je neko od vas upoznao Dadulu, Dragana iz Indjije ili ostvario bilo kakav vid komunikacije?
Ja ga nisam upoznao, ali sam se cuo s njim, jednom ili dva puta, pre kupovine djitre, i razmenili smo nekoliko mejlova, u vezi sa nekim pojacalom.
Deluje kao ok lik, koliko se na osnovu mejlova i telefonske komunikacije moze prosuditi.
Prvo, prodaje dobru opremu po pristojnim cenama, za razliku od ostalih preprodavaca. EJ strat je, na primer, kod njega svojevremeno bio jeftiniji no u Mitrosu, EC sig takodje; znam da se pozalio kako drugi preprodavci kupuju opremu od njega i nude je po MNOGO vecim cenama, a u to sam se i uverio, blagodareci ispadima pojedinaca na forumu, a i citanju oglasa. ;)

Drugo, nije spominjao nezainteresovanog sina i slicne preprodavacke nebuloze, sto mi se svidja. O ovoj gitari ne znam sta bih rekao posto je moje iskustvo sa Custom Shop Fendjerima ravno mom poznavanju kvantne mehanike. Eto. :ziveli:
a drugo niti se prodaje nova roba od strane poslovnog lica(sem prodavnica koje na K/P oglasavaju),niti se izdaje fiskalni racun,niti ima garancije,niti ima tehnicke podrske i servisa...tako da ovo oko ljage i ugleda moze slobodno da se zaobidje.
Naravno. :)

Bozha

Post by Bozha » 06 Jun 2010, 17:51

BluesBoy wrote:Ne pokusavam da glumim advokata samo iz najboljih namera to radim, jer mislim da je na coveka bacena ljaga i optuzujete ga bez nekih validnih dokaza... Dragan vas sve puno pozdravlja i kaze da ste mu i simpaticni, ne pogadja ga to ali malo izgleda smesno, cim mi stigne mail ja cu okaciti na ovoj temi, vidimo se uskoro :ziveli:
Cika Dragane, posto vec citate sve ovo, bilo bi lepo i da se licno ukljucite i kazete po koju pametnu. Ne sumnjam da generacija crvenog pasosa ima sta da objasni ratnoj decurliji. Svakako cemo izvuci vise koristi nego da stidljivo ceretamo naokolo o glupostima koje smo ovde procitali. Prepucavanja ne treba da vas brinu, izbegavajte ih! Iskustvo vam opravdava "ja sam svoje rekao" stav.

:ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 06 Jun 2010, 18:28

Kad vec ima vremena da cita, moze i da napise ponesto ako mu vec nesto smeta :) . Uostalom ja ovde nisam primetio da je njega iko za ista optuzivao. Mozda je neko izrazio sumnju u neku njegovu gitaru ali direktnih optuzbi nije bilo. Pa zar je zabranjeno da se ovde vodi diskusija da li je neka njegova gitara fake ili nije!?

BluesBoy

Post by BluesBoy » 06 Jun 2010, 18:52

Evo kao sto sam i obecao, Dadula mi je poslao opsiran mail u kome je sve lepo napisao, sa slikama, ja cu lepo prekopirati ceo mail, pa koga ne mrzi neka procita sta covek ima da kaze na ovu temu....

"Nisam znao da taj forum postoji, javio mi je to prijatelj . I treba da postoji, to je jako dobro kada je kreativno... a koliko sam procitao, sve se svodi na neka bespotrebna prepucavanja!

Da je to malo kreativnije, bio bih ija clan. U zelji da ipak te nase momke naucim necemu, jer nisu oni krivi sto smo zemlja kakva smo !

Recimo da se vodi diskusija kakav je Custom Shop `56 u odnosu na `57, ili kako radi 1969 Maple on Maple u odnosu na obican Maple...a njihova diskusija se svodi na "NALEPNICU"...

Nemam prava da se ljutim na njih jer su mladi i neznaju, a ova drzava im nije omogucila da to imaju ili bar vide ! Ili kako sami kazu "BAR OPIPAJU UZIVO" ( rasklope kao ja nekoliko komada i znaju )!

Ima momaka na forumu koji znaju o Custom Shopu i postave slike, da drugi nauce ( da ne bese takvih kao sto je izvesni "sinisake" , ispade ja prevarant....! )

Iz tog razloga ja zelim da im prenesem svoja znanja vezano za Custom Shop, i da im sutra i NIKADA VISE, NIKO NE MOZE PODVALITI LAZNU GITARU !

1.NALEPNICA ( j..... )á

Ide PREKO LAKA kada je pitanju Custom Shop do 1965 ( tamnije je boje, jer je ona "kobajagi" brze pozutela od drveta )

Custom Shop iza 1965 NALEPNICA IDE ISPOD LAKA ájer su od tih godina prodajom CBS ( Columbia Broadcasting System, za $13 milliona ) stavljali nalepnicu ispod laka .

Custom Shop do 1965 NEMA ZASTITNO SLOVO "R" ( iza natpisa Fender)

(*cudi ma da to niko nije primetio u mojim oglasima i napisao FALSH*).

2.ZIGOVI

Ispod picguarda na Stratocasteru Custom Shop se krije PRAVA ISTINA !

* GLAVNI ZIG "FENDER CUSTOM SHOP" (slika 3) u obliku njihovog prepoznatljivog slova "V"

* U rupi (izfrezovanom mestu za magnet ) NECK pozicije ,stoji OZNAKA MODELA (dal` je u pitanju 1954,1956, 1957...ili stoji ásamo R E L I C ako nije odredjena godina Custom Shop-a

* U rupi MIDLE pozicije stoji SERIJSKI BROJ "Custom Shopa" (samo njima znan 9-10 cifara, obzirom da nema veze sa NECK PLATOM )

* Time Machine Series nema

* Oznaka "R E L I C" se OBAVEZNO nalazi ( zigosana ) NA MODELIMA Closet Classic,Relic i Heavy Relic ! N.O.S. to naravno nema !

* ISPOD NECK PLATE

* sa zadnje strane u RUPI TREMOLA ( izuzev ako nije Hardtail )

* Na Body gde se spajaju vrat i telo

* NA VRATU ....

Ne treba napominjati da je pravljenje pecata, zigova..itd TESKO KRIVICNO DELO za koje se ide u zatvor ( ako bi to neko i mogao naraviti )!

3.NECK PLATE

Relic modeli , kao iáCloset Classic uglavnom nose Neck Plate sa oznakom R2345..izuzev ako nije neki Jubilarni model ,ili Lim.Edition.

Dok Limited Edition i Artist Custom Shop modeli nose sa Logom "V" i Ser. Brojem CN2345 ili CZ23456 ( "C" Custom ,"N" Night 1990 primer CN9... 1999, CZ2.... 2002god. Ovo se odnosi ISKLJUCIVO na samu plocicu, a ne na gitaru kada je proizvedena )

NA OVO SE NE OSLANJATI !!! Plocica ima da se kupi , a lako se zameni !

Rasteg`o ja ! a ? Zao mi je sto je malo njih shvatilo da ja sto oglasim , to je 100% TO !!!

Zbog te dece stavljam puno slika,SERIJSKE BROJEVE da mogu da se edukuju, vide i uporede !

Postavio sam i blog , da mogu skinuti slike i videti kako to treba da izgleda :

http://draganguitars.blogspot.com/

I jos nesto ,ako im bilo sta nije jasno A CAK I NE KUPUJU OD MENE INSTRUMENT, SLOBODNO ME MOGU ZVATI, AKO ZNAM - POMOCI CU ! 064/517-1065

Pozdrav Marko, Dragan"

slike uskoro!!!!

BluesBoy

Post by BluesBoy » 06 Jun 2010, 19:06

A evo i autenticnih slika....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Haralampije

Post by Haralampije » 06 Jun 2010, 20:23

Nece slike da otvori ovako.ali snadjoh se.Elem ovako bi i trebalo da izgleda jedan oglas(na ibeju se npr to i radi),na kome se prodaje neka skuplja gitara(ovde su doduse sve od 1000 pa navise evara te skuplje),i onda se ne bi desavalo prodavcu,to da se njegova roba dovodi u pitanje.Tako da eto savet da ubuduce ovako oglasava(a i ostali koji prodaju,s obzirom da su poceli da prate ovaj forum,a posteni su i misle da su ugrozeni od strane onih koji uvaljuju fejkove),sa slikama tih specificnih delova,s jedne strane pokazace da li je oridjidji,a sa druge edukovace one koji se ne razumeju i konacno s trece,razotkrice prevarante koji pokusavaju da uvale fejkove.

Ovde se cesto nazalost desavalo da se potura svasta pod oznakom deluxe,custom shop,trt-mrt,prodaju se cak i javno custom shop,fender itd vodeni zigovi i sl,tako da je ipak opravdana sumnja bilo koje gitare(ili bilo koje robe) koja se daje u oglasima.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jun 2010, 21:41

drago mi je sto je podelo sa nama ove detalje za custom shopove.... :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jun 2010, 21:50

E.. nemoj sad vi meni, forum zeza.. nece da ovori slike... to neka zavera... admini kriju... ::ranting::

ja slike vidim lepo....

:P :P :P

zezam se.. popravio sam linkEve... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jun 2010, 21:56

Svaka ti se dala...u po cene. 8)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jun 2010, 21:59

Khm, khm.... meni ili njemu...