nisam znao de da pitam pa reko ajd ovde
posto mi deluje kao najuzi izbor onog
sto me interesuje ...
zelim da povecam signal na izlazu kod mikrofona
e sada da li je to pametno... vecina kaze kao
mixeta vamo tamo, ne znam jace pojacalo, neki zvucnici
pic*e krompirace .... ne znam da li da shtekam kesh za
shuma opreme ili ono da uzmem neku pedalu?
jes da je pametnije uzeti opremu ali nekako mi je pedala privlacnija
tj vise procesor posto experimentisem s vokalima ...
hvala unapred... lol?
Pedala za distorziju :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Pedala za distorziju :)
Prvo, promasio si definitivno temu, a rekao bih i podforum.
Drugo, svaka mikseta, osim ako nije neka npr. prvi model iz '53 god.
, ima Gain i Volume, odn. Level (najcesce je ovaj poslednji u vidu klizaca) za regulisanje jacine. Gain pojacava ulazni signal, a volume, odn. level izlazni signal, dakle nakon ekvilajzera i efekt procesora miksete, ako on postoji. Ako pomeranjem ta dva potencijalmetra ne mozes da dobijes zeljenu jacinu, nikakva pedala, eksterni proc ili nesto trece ti u tome nece pomoci.
To sto si hteo da se igras zvukom svog vokala, to ti je neka posebna tema, a prvo bi trebalo da se cujes dovoljno glasno.
Mozda te bezobzirni clanovi benda uguse svojim distorzijama i ostalim...?
Ti kao vokal bi trebalo da cujes bar nekih 30% vise u odnosu na ceo bend, pa koja god muzika da je upitanju.
Ja licno mnogo mrzim da slusam neki bend, a nisam siguran da li pevac uopste peva text ili nesto nja-nja u pozadini.
Drugo, svaka mikseta, osim ako nije neka npr. prvi model iz '53 god.

To sto si hteo da se igras zvukom svog vokala, to ti je neka posebna tema, a prvo bi trebalo da se cujes dovoljno glasno.
Mozda te bezobzirni clanovi benda uguse svojim distorzijama i ostalim...?
Ti kao vokal bi trebalo da cujes bar nekih 30% vise u odnosu na ceo bend, pa koja god muzika da je upitanju.
Ja licno mnogo mrzim da slusam neki bend, a nisam siguran da li pevac uopste peva text ili nesto nja-nja u pozadini.
Re: Pedala za distorziju :)
sirac-šunka wrote: Ja licno mnogo mrzim da slusam neki bend, a nisam siguran da li pevac uopste peva text ili nesto nja-nja u pozadini.
Podpisujem!