Transparentni(ji) Overdrajv - Boss BD2 ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sub_zer0
MF veteran

Re: Transparentni(ji) Overdrajv - Boss BD2 ?

Post by sub_zer0 » 20 Oct 2010, 21:10

Hm, kad bolje razmislim takvi likovi, a takav sam i ja hvala bogu, su od ukupnog vremena koje su proveli na instrumentu 90% svirali i bavili se muzikom, ili bar muzichkim izrazom svojstvenom sebi.
Javi mi kada takvi likovi odsviraju string skiping iz Erotomanije :lol: :mrgreen:
Da nije likova koji su svirali 12h dnevno ne bi imao danas Surfing with alien, Passion & Warfare, Rising force...
Radi kako hoces, tvoj izbor. :) :ziveli: Samo nemoj da budes jedan od onih koji su svu tehniku stekli nabadajuci note decenijama, a posle zavidno kukali kako "brzina nema dusu" , kako zvuk ne valja ( samo zato sto nije odsvirano na stratokasteru i twinu iz '51) i slicne baljezgarije. :mrgreen:

@dwez
Pa ne znam bas za razliku navedenih, meni vise lezi Gilbert, ali to je subjektivno. Ko zna gde bi on bio danas da nije bilo njegovih skola i video kurseva, koji su ga ucinili popularnim medju gitarskom rajom i Mr. Big-a koji ga je promovisao onako generalno, u svetskim okvirima. Endi je, cini mi se, opasno potcenjen, narocito uzimajuci u obzir Srbiju.

citat sa nekog drugog foruma

Code: Select all

One story I have of Andy was back when Yngwie’s first record “Rising Force” had just come out. My friend and I were waiting anxiously for it to come out (thanks to a sneak preview we got of Black Star via one of those floppy records that Guitar Player would include in its magazine) and bought it the day it hit the stores. We never heard anything like it before and were completely blown away (like most of us back then)! At the time we thought Yngwie was the guitar messiah and no one else would ever be able to touch him. My friend who was a student of Andy’s couldn’t wait for him to hear it. He thought Yngwie would absolutely blow Andy’s mind. So much so that he didn’t even wait for his lesson. He knew Andy hung out in the music department at the local university on Saturdays and went right down there to play it for him.

The next day I met up with him and I asked “So did you play it for Andy? What did he think” suddenly my Yngwie freak of a friend was all like “Eh…Yngwie’s no big deal.” I was like “Huh?!?! What the fuck are you talking about? Yngwie’s a freaking god, no one can play like him!” My buddy answered, “Andy can. I played it for him and he immediately played it right back to me on his guitar just as fast and accurate with no effort!”. Pretty amusing that Andy’s skills immediately turned my friend from thinking “Yngwie’s a god”, to “Yngwie’s no big deal” in seconds flat. :P

A week or so later another buddy of mine who had just heard Yngwie's record for the first time was also going on about how no one can play like Yngwie. I told him that Andy can. He replied real snotty with “Well if Andy is such a bad-ass guitarist then how come isn’t he a famous guitar player?”. I guess I should have told him to wait a few years and he will be. LOL!!

dweezil

Post by dweezil » 20 Oct 2010, 21:20

a znam @subzero zeam se malo :) ok je Andy respect, sve su to vrhunski djitaroshi, i mnogi su u Serbiji def potcenjeni, a ishire mnogo ima muzike za koju ne znamo i ne kapiramo je

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Oct 2010, 21:29

Da, da, sviranje sa osećajem vs. shred, ali koji overdrajv još ponuditi čoveku?

Predlog br. 3586: Chandler / BK Butler Tube Driver, nabaviti kako zna i ume.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Oct 2010, 21:40

Digitech Screamin' Blues...

jes da kazu da je to klon BDdvojke.. no isto kazu da u poredjenju 1/1 ima bas taj transparentniji OD i plus vecu kontrolu jer ima low & high equilizer... naravno, ima i neki Keely mode BD2.. i kazu da tako modovan tek dobije ono sto se trazi... ono sto se prodaje umesto bubrega.. a Screamin' blues to vec ima... plus zvuk gitari ostaje nepromenjen.. samo driveovan.

Image

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 20 Oct 2010, 22:07

a znam @subzero zeam se malo :) ok je Andy respect, sve su to vrhunski djitaroshi, i mnogi su u Serbiji def potcenjeni, a ishire mnogo ima muzike za koju ne znamo i ne kapiramo je

:ziveli:

... ali koji overdrajv još ponuditi čoveku?
Ne ozbiljno, sta nije u redu sa Timom/Timijem ? Na forumima ga hvale, transparentan, bass i treble kontrole, jeftin za jednu butik pedalu, a sema ima na netu ako ce neko da pravi :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Oct 2010, 23:25

E, da, Timmy...

dweezil

Post by dweezil » 21 Oct 2010, 19:23

evo za sve homose sa mf-a, Jim Weider rasvi Analogman King of Tone, taj drajv da kupis @guvnore :bambi:

[youtube]rkzYWV8HJTw&feature=related[/youtube]

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Oct 2010, 19:47

A, dweezil, ko ti je ovaj penzos? Uzbudljiv je kao spasavanje cileanskih rudara, a inventivan kao PR tim Borisa Tadica... Kakve su to provaljene pentatonik fore? :bambi:

Salim se, nije lose. :ziveli:

A evo jednog lepog drajva, mada se ne uklapa bas u guv'norov opis... :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 21 Oct 2010, 19:58

taj greenie ne zvuci loshe, evo josh malo King of Tone-a :bambi: u rivjuu legende :bambi:

[youtube]QEucWxbYKRs&feature=channel[/youtube]

dweezil

Post by dweezil » 21 Oct 2010, 22:08

a i nije neki sound ovde podesio, sad sam preslushao, mogao je svog creamy Les Paula tj. SG-a da shtekne u Dr Z Maz

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Oct 2010, 22:15

sub_zer0 wrote: Da nije likova koji su svirali 12h dnevno ne bi imao danas Surfing with alien, Passion & Warfare, Rising force...
eto, sam si rek'o... dakle ljudi, čuli ste čoveka.. nemojte svirati 12h dnevno, inače smo svi kolektivno najebali...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Oct 2010, 22:26

Duane wrote:
sub_zer0 wrote: Da nije likova koji su svirali 12h dnevno ne bi imao danas Surfing with alien, Passion & Warfare, Rising force...
eto, sam si rek'o... dakle ljudi, čuli ste čoveka.. nemojte svirati 12h dnevno, inače smo svi kolektivno najebali...
:lol: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Oct 2010, 22:29

Cortex wrote: Hm, kad bolje razmislim takvi likovi, a takav sam i ja hvala bogu, su od ukupnog vremena koje su proveli na instrumentu 90% svirali i bavili se muzikom, ili bar muzichkim izrazom svojstvenom sebi.
E ubo si ga samo tako. :)
Upravo to meni najvise smeta kod sredera. Nemoguce je ne cuti razliku izmedju nekog ko "vezba" tako sto svira sta mu dodje i nekog ko vezba tehniku i u vecini slucajeva ne zato sto ovaj sto "vezba" svira lose vec zato sto onaj koji vezba tehniku svira neko sranje ali brzo. I svi mi oni zvuce nekako isto...

Mada postoje izuzetci naravno. Buckethead je za mene jedan od njih. On tehnicki svira ne moz bolje, sto bi rekli, ali ne forsira toliko sred vec svira muziku. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Oct 2010, 22:33

Ma taj Buckethead hoce da pobegne od svoje sudbine... :mrgreen:

Mislim, slusao sam neke albume, i nije bas neki kompozitor, ako cemo pravo, jes' da se trudi, ali... sve jedno te isto, pa jedno te isto...lice te njegove numere kao jaje jajetu. Nema melodijsku inventivnos' koja je potrebna za skladanje hitova, bolje da sreduje. :mrgreen:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 22 Oct 2010, 00:59

Klinac, ta tri albuma su jedni od najvecih u gitarskoj muzici. Toliko bi valjda trebalo da ti bude jasno, cak i ako ne slusas to.
Ali sta danas zna prosecna nevaspitana zatucana klincurija, koja nije ni rodjena kada su oni nastali, osim da jede vnago i hvali marginalne muzicare i bendove.

zato sto onaj koji vezba tehniku svira neko sranje ali brzo.
Sranje je sranje bez obzira na to da li je odsvirano brzo i sporo.

I batalite vise taj offtopic. :)

Post Reply