vidim, veče je donelo neke nove opservacije..
Komile, i dalje smešno pričaš, daj još neki vic
Tommytigh..realno ne fali mu ništa. Zvučnik od 10" je taman mera za prostor koji koristim za muziku. Samo mi je interesantan ovah "procesor" fenomen..
Kao da se neki tehno-rasizam širi ovuda.
Ako nije nešto čistokrvno, onda..hm...nije to baš to..
Jes Fender, al ono "mex" žulja oće mozak da iskopa
Jes Gibson, al ono "china" bode oko i tera ljude da dovate šmirglu i vodene dekale i nalepe "made in usa"..(samo što savest ne može da se prevari, pa se onda godinama ne spava mirno dok se konačno ne kupi original originala, "čistokrvni" amerikanac..(koga su verovatno negde u fabrici pravili neki meksikanci, ili čak kinezi..al ko te pita)
Pa onda, jeste..ima to pojačalo lampe ali..onaj tranzistorčić smeta brate.
Može pojačalo da ima dve i tri i pet lampi, ali ako ima i tranzistorčić..iebiga, nije to to...
A znam i takve tehno-rasiste, čija lampaška pojačala proizvedena dabome u usa, ni pod tačkom raznom ne smeju da troše kineske lampe, jer..to i nisu prave lampe jel'te..
Da vidimo onda dalje..Kristina koristi nekakvu argumentaciju pozivajući se na iskustvo baba slima?
Ne znam čoveka,ali sam bacio oko na youtube snimke te muzike koju svira i mogu samo da kažem - blagi užas.
Ako je to iskustvo upotrebljeno da bi se sviralo neko njesra od tralala muzike, onda džaba ti brate znanje i o pojačalima i o gitarama i džaba ti saveti.Da ne grešim dušu, možda čovek privatno svira nešto vrednije pažnje ali..ovo što videh
Znam čoveka koji ceo život svira, nastupa. Kad kažem ceo život, mislim na nekih 40 godina živog nastupa. I koji i dan danas nije u stanju da oseti razliku u zvuku između tri pojačala i koji nikad ne koristi potove na gitari isl, tako da..sve je to big trt.
Što se tiče male Bugere v5, mogu samo da kažem da je to odlično pojačalo.
Ko hoće eto "čistokrvnog" lampaša, da uči dinamiku odnosa gitara-pojačalo, da upoređuje razlike između tranzistorskog, lampaškog isl..ne postoji bolje. Nije skupo, nije teško, čak je i estetski slatko. Da sad ponovo razmišljam o lampašu ozbiljno bih ga uzeo u obzir.
Nažalost u srbiji nema većeg izbora, pa možda ima i boljih rešenja, ali kod nas je tako kako je. Sad vidim da se prave i mikro-lampaške glave, kabineti..svašta nešto, ali ko zna kad će i da li će uopšte kod nas to da dođe..