Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Gledao sam nesto oglase,cisto onako,da vidim da li ima nekih novih fantom macana sa svojim nebuloznim cenama ili slicnih pojava,naleteh na ovo i u trenutku sam se osecao "sto nemam sad pare??!??!? " uvek kad naletim na nesto interesantno u totalnom sam haosu sa parama....
- Guitar_thrill
- MF veteran
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-p ... up_id]=553
jel moze neko ovo da mi objasni jer mi nikako nije jasno...kontaktirao sam coveka, kaze da stimer radi odlicno, nista mu ne fali, u dobrom je stanju.....pitam ga zasto bi ga onda menjao za drugi stimer, kaze kao da hoce malo da promeni.....mislim razumem da neko menja dist,delay,chorus,wah....ali da hoce malo da menja stimer......
jel moze neko ovo da mi objasni jer mi nikako nije jasno...kontaktirao sam coveka, kaze da stimer radi odlicno, nista mu ne fali, u dobrom je stanju.....pitam ga zasto bi ga onda menjao za drugi stimer, kaze kao da hoce malo da promeni.....mislim razumem da neko menja dist,delay,chorus,wah....ali da hoce malo da menja stimer......

Sve je jasno... Zaobidji! 

Slazem se. I mene je jako zbunio taj oglas, video sam ga ranije.
I jbt zasto su stimeri tako skupi :/
- Guitar_thrill
- MF veteran
ne znam...i ja se isto pitamStanko wrote:Slazem se. I mene je jako zbunio taj oglas, video sam ga ranije.

- Hotstepper
Shto tako?Guitar_thrill wrote: ...jedino behringer
Ja sam odushevljen kako taj behringer radi... Imaju ga par momaka ovde sa foruma, probao sam ga kod njih, i chim budem malo komotniji sa parama, menjam ovaj svoj i uzimam sebi behringer.. cena/kvalitet--> optimum.

- Guitar_thrill
- MF veteran
da, naravno za tu cenu ne osporavam kvalitet....medjutim ja nekako razmisljam ako vec kupujem, da kupim nesto bas kvalitetno, a ne da imam 5 dobrih pedala, i jedan jeftini stimer koji ce da mi kvari zvuk.....Hotstepper wrote:Shto tako?Guitar_thrill wrote: ...jedino behringer
Ja sam odushevljen kako taj behringer radi... Imaju ga par momaka ovde sa foruma, probao sam ga kod njih, i chim budem malo komotniji sa parama, menjam ovaj svoj i uzimam sebi behringer.. cena/kvalitet--> optimum.
ovo se naravno ne odnosi direktno na ovaj behringer stimer, jer ne znam da li kvari zvuk, neki kazu da, neki ne....zato se i dvoumim

U tom slucaju:

Boljeg nema

Boljeg nema

- Hotstepper
...iskreno, mislim da se necesh pokajati ako uzmesh behringer...
Baba Slim ga koristi svakodnevno pa je bolje da pitash njega,
on ce ti mozhda razjasniti nedoumicu oko zvuka, dal kvari neshto/menja i sl.
ja nisam primetio.
Korg i sl. su ipak mnogo skuplji..
Mada, ima necheg i u tome shto ti kazhesh, kad vec kupujesh, da reshish za sva vremena...
ja nisam primetio.
Mada, ima necheg i u tome shto ti kazhesh, kad vec kupujesh, da reshish za sva vremena...
- mislim_stvarno
Jedno pitanje imam vezano za tunere. Ja imam ovaj:

dobio sam ga na poklon pre par godina. E sad stvar je u tome sto je mnogo neprecizniji u odnosu na stimer sa korg procesora ili sa guitar riga/amplitube-a
Jel potrebno da se menja ona kalibracija, meni stoji na 440, ali stimer ne stima kako treba...

dobio sam ga na poklon pre par godina. E sad stvar je u tome sto je mnogo neprecizniji u odnosu na stimer sa korg procesora ili sa guitar riga/amplitube-a
Jel potrebno da se menja ona kalibracija, meni stoji na 440, ali stimer ne stima kako treba...
- rock action
mozda mu je slaba baterija?
- mislim_stvarno
moguce je. Jel to ima tolikog uticaja da ne radi kako treba sa polupraznom baterijom?

- rock action
pa ima, stimer se "zbunjuje" jer nema dovoljno "snage" da izvali koji je ton 

- mislim_stvarno
pa, ovaj, kad nema dovoljno struje, on cuti, kao da ne cuje ono sto mu dolazi, ali ovo sto sam pitao, on pokazuje pogresno.
ma verovatno je to u pitanju... i onako koristim stimer sa procesora...
ma verovatno je to u pitanju... i onako koristim stimer sa procesora...
Guitar_thrill wrote:da, naravno za tu cenu ne osporavam kvalitet....medjutim ja nekako razmisljam ako vec kupujem, da kupim nesto bas kvalitetno, a ne da imam 5 dobrih pedala, i jedan jeftini stimer koji ce da mi kvari zvuk.....Hotstepper wrote:Shto tako?Guitar_thrill wrote: ...jedino behringer
ovo se naravno ne odnosi direktno na ovaj behringer stimer, jer ne znam da li kvari zvuk, neki kazu da, neki ne....zato se i dvoumim![]()
Evo meHotstepper wrote:...iskreno, mislim da se necesh pokajati ako uzmesh behringer...
ja nisam primetio.

Par stvari mogu sa popriličnom sigurnošću da tvrdim:
1) ne utiče degradativno na zvuk, koliko sam mogao da čujem, a pomno sam ispitivao 10 minuta tako što sam štimer vezao u posebnu petlju, i naizmenično propuštao signal kroz njega ugašenog i mimo njega, i iskreno, ama baš nikakvu promenu nisam uočio, na moje zadovoljstvo. Moguće je naravno da ima promene, ali ja je nisam primetio.
2) za sve žice reaguje trenutno i precizno, osim za debelu E, za koju mu zaista treba neko vreme da skonta šta se dešava. Kad treba nju da preštimam za stepen dole u D, to uvek malo potraje jer je tu kanda malo gluv, i to je koliko sam ja do sada primetio, jedina mana. Kome to ne smeta, štimer je za svaku preporuku, jer po meni, ako te ovo kašnjenje ne iritira, kupovina bilo kog drugog štimera koji radi istu stvar, a koji pri tome košta bar 4 puta više, apsolutno nema smisla.
E sad, koliko će raditi ispravno, niko ne može da garantuje niti da predvidi. Možda služi večno bez greške, a možda mi rikne sutra. Videćemo

Za sada sam zadovoljan.
EDIT: Na kraju krajeva, ako ne možeš da nađeš da ga probaš, javi se, dođi po njega, nosi ga i probaj pa sam vidi kako ti odgovara.