Napajanje za pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Napajanje za pedale
da to mi je poznato...pored line selector-a i tuner-a tu mogucnosti ima jos noise supresor od bosovih pedala...
A sto se tice ispravljaca za klavijature verujem da su ti odradjeni besprekorno posto su vec dizajnirani i namenjeni za napajanje muzickih instrumenata tj. klavijatura.
A sto se tice ispravljaca za klavijature verujem da su ti odradjeni besprekorno posto su vec dizajnirani i namenjeni za napajanje muzickih instrumenata tj. klavijatura.
- Rocket Roll
Pretpostavljam da jesu. Ostaje samo da se proveri koliko koštaju i kojeg su napona / vrste voltaže.
- whosyourdaddy
Evo ovako kupis coper od 1A
i spojis ga na MEDUSU

i eto imas napajanje za 10 pedala. Sve ukupno te kosta 30-40e. A ti uvek mozes da kupis istu stvar za 250.
I ko kaze da posle ovakve regulacije cuje brum taj ili nije normalan ili ima GAS

i eto imas napajanje za 10 pedala. Sve ukupno te kosta 30-40e. A ti uvek mozes da kupis istu stvar za 250.

I ko kaze da posle ovakve regulacije cuje brum taj ili nije normalan ili ima GAS

A ta meduza ima da se kupi gde?
- whosyourdaddy
- Rocket Roll
Gorepomenuti HB PowerPlant može da se poruči sa Thomanna - da li preko Lire ili preko Mitrosa, ali nekako će ići.
Pomalo je nepraktičan toliki broj kablića koji viri, a koristiš recimo dva. Brzo ti dosadi rasplitanje kablića, a i konektori mogu da padnu na suprotan pol. Ja sam pravio nešto slično što sam i prikazao na forumu, a razlika je što na kutiji postoje konektori pa ubodem kablova koliko mi treba. Mana ovog sistema su dodatni konektori kao umnožena mogućnost prekidanja, ali moje iskustvo kaže da su problematični oni konektori prema pedalama, a ne ovi prema napajanju. Sve u svemu predložio bih kao bolje rešenje stavljanje konektora na kućište.
Ali ako je moguce, a RR kaze da jeste, prikljuciti taj multi konektor na ispravljac od 500 mA ili 1A onda cemu izdrkavanja sa meduzama i slicnim stvorenjima...pa logicnije je onda uloziti trud u nalazenje i kupovinu ispravljaca stabilizatorom...zar nije tako???
- Rocket Roll
Dva su razloga: spomenuo sam da je dosta "jakih" ispravljača čopersko (što znači tranzistorski, čoperski stabilisano), a to znači da im treba dodatno filtriranje. Zatim, tu je i potreba da se napajanje pedala "razdvoji" jer ponekad jedna drugoj prave probleme ("zagađuju" struju, stvaraju petlju mase) pa zajedno bruje više nego što treba. Nešto više o tome imaš na http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/power/power.htmVlado wrote:...cemu izdrkavanja sa meduzama i slicnim stvorenjima...
Prvi problem je kod nas relativno čest - većina ispravljača blizu ampera je čoperska. (Ipak, mislim da su ispravljači za bežične telefone dobra kupovina, znam da Guv'nor jednim takvim napaja svoje pedale i nema problema sa šumom.) Drugi problem je sveukupno redak, ali se ponekad javi.
Da ne zaboravim, od stvari nabavljivih kod nas, vredi pogledati TRex Fuel Tank: http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 5&art=6201 Malo je skup za to šta nudi, baš kao i Dunlopov DC Brick, ali eto, ima ga.

e ta Medusa je super stvar i mislim da cu da je pravim...tj. ja i ortak koji se malo vise razume u elektroniku od mene. Medjutim jedno pitanje u vezi meduse, za one koji se razumeju: jel se moze u jedan konektor meduse ukljuciti onaj bossov kabl sa 7-8 paralelno vezanih 6mm-skih jackova?
- Rocket Roll
Pa može, ali Meduza po izlazu obično ima par desetina miliampera, jedva ako može jednu ili dve pedale da pogura. A ako ti treba jedan jak izlaz koji ćeš onda razvoditi tim Bossovim daisychain kablom, što bi yebavao ale sa Meduzom? Napravi Tonepad Power Supply ili nešto sa GeneralGuitarGadgets.
- whosyourdaddy
naravno. sad sam merio jedan izlaz na medusi ima 92.6mA. tako da to je kao JEDNA i po pedala.Meduza po izlazu obično ima par desetina miliampera, jedva ako može jednu ili dve pedale da pogura
ja sam tek sad skontao sta on hoce. a sta ce ti daisychain iz meduze? kolko ti to pedala imas? 100?
meduza ima 10 izlaza i na svakom daisychain od po 10 = 100!

Ma ne, medusa je super stvar ali sam mislio napraviti samo jedan kanal pa iz njega razvuci boss-ov kabl...no nema ni veze. A sta je to tonepad power suply, imas li semu za to...ili link ka tom sajtu??
Nasao sam...hvala. E stopiram medusu pa cu videt sta mi je jednostavnije...
E da jos nesto...to sto kazes da na jednom izlazu na medusi imas 92.6 mA, jel to zavisi od toga koliki transformator napaja medusu?