Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')

Post by Rocket Roll » 10 Dec 2009, 22:59

DrGreenthumb wrote:...bave se razlikama izmedju ovog i onog pojacala od 1+k evra, da li je bolje ovo drvo ili ono, a ne umeju posteno zicu da zabenduju :grummel_2:
To ipak ne znači da treba vežbati na Jolani utaknutoj u Melodiju Mengeš dok se ne postane Geri Mur. Na stranu što se mnoge stvari ne mogu uvežbati na takvim golgotama - ništa ne ubije mogućnost & volju za sviranjem & napredovanjem kao krš oprema.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Dec 2009, 23:20

Rocket Roll wrote:
DrGreenthumb wrote:...bave se razlikama izmedju ovog i onog pojacala od 1+k evra, da li je bolje ovo drvo ili ono, a ne umeju posteno zicu da zabenduju :grummel_2:
To ipak ne znači da treba vežbati na Jolani utaknutoj u Melodiju Mengeš dok se ne postane Geri Mur. Na stranu što se mnoge stvari ne mogu uvežbati na takvim golgotama - ništa ne ubije mogućnost & volju za sviranjem & napredovanjem kao krš oprema.
Ma daj, Pedja, vreme Jolana i Melodija je bilo pre 15 godina. Sada pocetnik za 100 evra kupi pristojnu gitaru koja nije svetlosnim godinama udaljena od "the real thang-a". Vise sam video i svirao dobrih Squire-a i Yamaha, nego Fendera (cost/effect gledano naravno). Apsolutno sam uveren da je oprema danasnjih wannabe muzicara mnooogo bolja od njih samih, technique-wise. Msm, koliko puta mi se desilo da vidim lika koji vadi nekog Amerikanca Strata, ubada u 5 fuzzova/overdrive-a, analognih delay-eva, pun prica zasto je 6L6 bolji nego El34, a u prstima trt! Sto je najgore, mnogi su cak i talentovani i imaju ukusa, ali ne vezbaju niti se bave instrumentom kako valja. Short attention span, sta li...
Uf, trujem coveku temu bzvz...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Dec 2009, 23:30

DrGreenthumb wrote:Sada pocetnik za 100 evra kupi pristojnu gitaru koja nije svetlosnim godinama udaljena od "the real thang-a".
A, to. Da, tačno.
DrGreenthumb wrote:...koliko puta mi se desilo da vidim lika koji vadi nekog Amerikanca Strata, ubada u 5 fuzzova/overdrive-a, analognih delay-eva, pun prica zasto je 6L6 bolji nego El34, a u prstima trt!
Njegov muzički izbor! Ako je on zadovoljan, i ja sam zadovoljan :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Dec 2009, 23:50

Rocket Roll wrote:
DrGreenthumb wrote:...koliko puta mi se desilo da vidim lika koji vadi nekog Amerikanca Strata, ubada u 5 fuzzova/overdrive-a, analognih delay-eva, pun prica zasto je 6L6 bolji nego El34, a u prstima trt!
Dzabe i pedale i N.O.S. lampe, a isto tako i neka 'impresivna' tehnika - ako pravis losu muziku. :ziveli:

izvinjavam se za ot

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Dec 2009, 23:56

kolega surferu uze mi reč iz usta! :) a i počeli smo već da oftopičarimo! :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Dec 2009, 00:09

Kill surf city wrote:
Rocket Roll wrote:
Dzabe i pedale i N.O.S. lampe, a isto tako i neka 'impresivna' tehnika - ako pravis losu muziku. :ziveli:

izvinjavam se za ot
Agreed, ali ne pricam o Dzou Tartufi nego o najbanalnijem bendingu i vibratu. Poenta je da je ocigledno lakse provesti 5 sati na netu proucavajuci opremu nego na ole-skool woodshedding. A cim se pomene vezba ili tehnika, odmah se to smesti u shred korpu i proglasi kao jeres. Less talk - more (higher)action! :)
On topic - Jos malo GAS-inga :D

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 11 Dec 2009, 23:16

Ej ljudi, pazario sam danas pojačalo, dakle VOX AC4TV kombo mi je stigao u kuću. Hvala vam svima na postovima, savjetima i pomoći pri odabiru. Dvoumio sam se jutros da možda ipak uzmem gitarski paket u Sky music-u sljedeće sadržine:

- električna gitara: Aria STG-004, boja po izboru
- gitarsko pojačalo, glava: Vox AC4TVH
- gitarski kabinet: V-112TV
- gitarski kabl(5 m):DH-100LU5

ali osim što bi me izašlo skuplje, ne znam šta bih radio sa tom jeftinom Arijom, jedino da je pokušavam utrapiti nekome za malo para, tako da sam ipak odustao i opredjelio se za kombo.

Prezadovoljan sam zvukom a što ne reći i izgledom
pojačala. Za kućnu varijantu je nakon 22h previše glasno i na 1/4W i četvrtinu/pola volumena, bar za uslove u kojima ja stanujem. Ali što zvuči...

Ipak, imam par zamjerki u vezi kupovine:

-Nisam dobio nikakvu kutiju uz njega, ambalažu, što bi po svakoj logici moralo da se da uz novo pojačalo, već su mi ga upakovali u kesu, kao da sam kupio paradajz na pijaci.
-Kabal za napajanje koji mi dadoše uz njega je bio vidno korišćen i prljav, mada ne i oštećen. Jes da to može biti i usljed čestog isprobavanja u radnji i pomjeranja, mada sumnjam, najiskrenije rečeno.

Tješim se time što pojačalo radi, dobro zvuči i ima garanciju na godinu dana, pa makar bilo i polovno, što ne odbacujem kao moguću opciju. Inače je serijski broj VOX 00640.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 12 Dec 2009, 02:02

nije ni jive king mnogo tishi kad se desektuje vataza :mrgreen: tj kad se stavi na 5w sa 22w

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Dec 2009, 09:21

Čestitke! :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Dec 2009, 14:28

Cestitam!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Dec 2009, 15:01

Cestitke i od mene! :ziveli:

Zanimalo bi me samo kakvo je ovo pojacalo u poredjenju sa Epiphone valve junior-om i onim malim Fender champion reizdanjem, tj. ako ste iste probali, naravno?

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 13 Dec 2009, 21:07

Hvala svima još jednom i na čestitkama! :ziveli:
Ja lično nisam imao prilike da uporedim VOX AC4TV ni sa jednim od ta dva, mada sam imao neku varijantu da kupim i Blues Championa, ali se sa čovjekom tokom komunikacije mejlom nisam našao oko cijene (u pitanju je bilo polovno pojačalo). Ovako sam, preko onog što sam pročitao na netu dao prednost VOX-u iz nekoliko razloga:
-zvučnik od 10'' sigurno je glasniji od champ-ovog (6')'. Samim tim, sa VOX-om možeš svirati sa bubnjarem (o tome nisam ni ja znao, već mi je napisao Rocket, ali evo sad nakon što sam ga kupio mogu definitivno da ti to potvrdim). Isprobavanje pojačala u radnji je automatski privuklo pažnju svih onih koji su bili tamo u tom trenutku, i izazvalo komentare u stilu "kakav snažan i kvalitetan zvuk iz tako malog pojačala!"
-na VOX-u imaš tri potenciometra, a na champu samo jedan, lakše je pronaći i kontrolisati ton koji ti više u trenutku leži
-na demo snimcima isprobavanja VOX-a i Fender Championa sa YouTube-a meni je VOX moćnije zvučao
-bolji vizuelni utisak, ljepši dizajn ali to je već stvar ukusa i ličnog izbora

Naravno, ovo su samo moje impresije i ubjeđenja, ako možeš, nađi način da isprobaš uporedo te modele i onda ćeš znati preciznije.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Dec 2009, 23:33

Hvala na info-u :ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 14 Mar 2010, 17:34

Nakon par mjeseci korišćenja ove VOX-bombonice mogu napisati da sam vrlo zadovoljan njegovim zvukom, zbog predivnog lampaškog „klina“ i mogućnosti dobijanja različite boje zvuka korišćenjem potenciometara na pojačalu i gitari.
Međutim, ipak moram da se požalim na mali problem:
Odnedavno sam primjetio da se iz pojačala čuje čudno „šuštanje“ koje je najuočljivije pri okidanju samih „praznih“ A i E bas žica i čini mi se posebno poslije par sati rada pojačala. Naravno, što radi na većoj snazi, to je i izraženije. Kada se svira na svih 4W, sa potenciometrom „volume“ pojačanim do pola, onda je baš primjetno, i prilično iritantno.
Sam zvuk tog šuštanja je teško opisati, nije zujanje ni brujanje, već više ima tih i limenkast isprekidan zvuk, što reče bubnjar s kojim sviram, „kao da neko tiho pipka po činelama“. Ili po meni, kao da neko u pozadini rukom podiže i ispušta sitne limene končiće(znam da zvuči suludo, ali bolje trenutno ne mogu da opišem). Nakon okidanja žice, prvo se čuje regularan ton, a onda kako se ton sa gitare utišava, šuškanje iz pojačala biva sve prisutnije. Prema pojačalu se odnosim vrlo pažljivo, nije bilo izloženo vlazi, promjenama napona, potresima niti bilo kakvim zahvatima koji bi mu mogli škoditi. Doduše, desilo se da je jedan lik nakratko prikopčao neku SX ozvučenu akustaru na njega i začula se jaka mikrofonija u dva navrata, ali ne vjerujem da je to moglo da izazove ovako nešto.
Ako imate ideju šta bi ovo moglo biti, pomažite ljudi! Pojačalo mi je u garanciji do novembra tekuće godine, ali opet ne bih odmah da ga vučem i ostavljam da ga nose u servis ako ne moram.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 14 Mar 2010, 17:53

lampe se tresu?

Post Reply