Boost-ovanje signala...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Boost-ovanje signala...

Post by dejankuki » 29 Mar 2010, 15:51

Џими wrote:Ово је један од разлога због чега је понекад добро имати процесор. Само ставиш те две боје које ти требају једну до друге.

:mrgreen: :cao: :wink: :ziveli: :mrgreen:

Џими

Post by Џими » 29 Mar 2010, 16:16

Па, мајке ми. :) А ко баш толико не воли процесоре, може да намести да то буду две клин боје које се разликују за нијансу, па да их после провуче кроз педалу или шта већ користи.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Mar 2010, 00:59

Da samo sto boostovanje analognih drajvova analogijom zvuci da se u**kish, a digitalija (bar drajvovi) vecinom zvuci prosecno ili loshe...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Mar 2010, 02:45

Don Djeki wrote:Dakle, hteo bih da mi odgovorite na jedno generalno pitanje: na koji način vi boostujete signal na gitari kad dođe vreme za solo?
Image

Vis to dugme na kome pise...'solo'?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Mar 2010, 07:12

Dersu brate shta ti je? :lol: :XD: :ziveli:

Always subzero wins, you can't hasS victory. Sorry. Not yours.

Can't haS.

Don Djeki

Post by Don Djeki » 31 Mar 2010, 14:14

*nenadnenad: ja ništa nisam menjao, i i dalje otkida jetru koliko je glasno, tako da od prirodne distorzije nema ništa, samo pedale... btw, njegova distorzija kao opcija je teško njesra, slaba i mutna...

* Z*Z*Z i svi ostali koji su predložili: stavljanje SD pre Rata je pomoglo, hvala!! :ziveli:

*Džimi: procesor je umnogome praktičniji, naročito kad ga pikaš direktno u razglas, sve radi, a zvuk-milina... :grummel_2:

* Dersu: da, da, očekivao sam takav komentar, da ne lažem, i ja bi se zezao na taj način, da nisam ubogi student... :ziveli: videćeš ti jednog dana, kad me buduća bivša žena bude ostavila za svagda zbog preterane kupovine gitarska opreme, tad ćemo da merimo ko šta ima... 8) :jedi_fight: :smil_guitar:

:bambi:

andrej]

Post by andrej] » 31 Mar 2010, 15:08

boostovati nesto? bacis kompresor na pocetak, stavis gejna i malo kompresije i eto ti.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Mar 2010, 15:20

Always subzero wins, you can't hasS victory. Sorry. Not yours.
Brate, pominjes me na svakoj drugoj temi. Stop that! :) :lol:

decades07

Post by decades07 » 01 Apr 2010, 21:49

Kod mene je eq booster (DIY) u f-ji kranča, skoro da i ne koristim klin..
A što se faktičkog boost-a tiče: nedavno mi za sića lovu uleteo Bad Monkey, kojeg sam povezao ispred Keeley BD-2, i extremno predrkano modovanog MXR d+, i majmun radi nešto neverovatno lepo što ne umem napismeno da objasnim, ali - upravo je neko ovde spomenuo na koju foru da dodaš SD-1 pre rat-a, i to je upravo TO. Nisam mogao da verujem - moja krndelja od pojačala kao da je dobila lampu!!!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Apr 2010, 22:02

Don Djeki wrote: * Dersu: da, da, očekivao sam takav komentar, da ne lažem, i ja bi se zezao na taj način, da nisam ubogi student... :ziveli: videćeš ti jednog dana, kad me buduća bivša žena bude ostavila za svagda zbog preterane kupovine gitarska opreme, tad ćemo da merimo ko šta ima... 8) :jedi_fight: :smil_guitar:

:bambi:
Da upotrebim besmrtne reci naseg drugara, zna on ko je: "A ja se to malo salim".

A sad ozbiljno. Postoje dva resenja, vizavi buduce bivse, u cilju eliminisanja onog 'bivse':

a) sarmiraj neku shrederku ili djitristkinju generalno, a la Orianthi, napravi od nje 'postenu zenu', pa zajedno skupljajte opremu;
b) sarmiraj neku malu po sopstvenom izboru, napravi od nje 'postenu zenu', pa nek ona tebi pravi drustvo u kupovini gitarske opreme, a ti njoj pravi drustvo u kupovini sexy donjeg rublja (Frederick's of Hollywood ili Victoria's Secret). Stavise, aktivno ucestvuj u odabiranju rublja, zamoli i radnju da se i njihovi modeli malo prosetaju modnom pistom sve u cilju informisane odluke. Znajuci koliko ti tesko pada shopping for lingerie i da bi radije sedeo i probao gitare letnji dan do podne, your honey will love you eternally :).

Case closed :bravo:

Post Reply