da li je neko probao ovo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Re: da li je neko probao ovo

Post by dejankuki » 01 May 2010, 21:39

ima tema i tema o phantomskom napajanju na forumu. Ukratko phantom napajanje sluzi dase pobudi KONDENZATORSKI mikrofon.. za obican dinamicki ti phantom +48V ne trebaju, niti ce da radi lepo, ukoliko si ga ukljucio... e sad, nisam siguran da srce struju iz kompa/lap-topa ali nekako mora da je napravi

za elektricnu i ozvucenu gitaru, GX je dovoljan, s tim da si ogranicen na jedan kanal po usnimku... cak je i UX1 jednokanalni..i ni on pritom nema +48V.. dok sa UX2 mozes da snimis dva kanala, ALI jedan intrument i jedan mikrofon. nikako dva mikrofona ili dva instrumenta odjednom... a kamoli svih 4 kanala.. ali ima phantom napajanje.

svi ovi uredjaji su u stvari nesto kao eksterne USB muzicke karte, koje omogucuju najmanju mogucu latenciju, realni monitoring, tj. da u realnom vremenu slusas ono sto sviras i egzaktno tako bude i snimljeno. Plus mogucnost da sam odredis da li ces da snimas farbane kanale, ili suvi signal, koji ces posle farbati nekim svojim third party pluginovima.. e a posebnost line6 proizvoda je taj sto uz uredjaj dolazi softver koji u sebi sadrzi gomilu simulacija pojacala, kabineta, efekata i ostalih chuda-mooda tako da ti u sustini pojacalo i mikrofon ne trebaju..i time moze da se napravi prilicno dobar usnimak... dok npr m-audio ove simulacije nema...

sad, razgovor, zujanje, pistanje kulera... i svi ostali nuszvuci... kad je u pitanju elektricna gitara i drugi instrumenti slicnog tipa, nece se cuju.. ali gde god je ozvucavanje mikrofonom ili slicnim nacinom, vrlo je verovatno... jer mikrofon pokupi usputne zvuke vrlo lako... a narocito to rade kondenzatorski mikrofoni..

na kraju sta reci... uzmi GX ako ne nameravas da pJevas ili snimas gitaru sas kondenzatorski mikrofon... a ako ipak nameravas onda ili UX2 ili fast track.. ili ... nesto bolje..

slobodno postavljaj pitanjca, rado cemo ti odgovarati... :ziveli: ono sto znamo..

dopravka:

Boogie Woogie wrote: 1. direktno snimim akustičnu u komp (sa mogućnošću da zvuk malo eventualno softverski doteram, dodam malo basa, očistim neki muljando isl..)

2. direktno snimim strata (i eventualno nasnimim par traka jedne preko drugih)

3. da mi to sve radi na laptopu (windows 7) te da ne moram da cimam pojačalo svaki put itd...

bilo bi super ako neko ima snimak akustične (koja ima piezo) direkt u komp preko nekog USB interfejsa, čisto da vidim kako to zvuči. (i to ako može neki što razloženiji zvuk, bez drljanja sa akordima)

1. moci ces.. i da doterujes po sopstvenom nahodjenju..

2. to je ki pasulj prosto... ali u nekom multitrack programu... sto otvara drugu temu.. (hint: Nuendo, Cubase, Sonar, Pro Tools, Reaper......)

3. veoma verovatno.. jer je line6 azuran sa drajverovima...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 21:44

txs kuki, kada kažeš "jedan kanal po sunimku" to kapiram kao..ne možeš istovremeno više instrumenata, right?

ali, ima li u okviru Line 6 gx neka softverska opcija da najpre snimim gitaru, pa posle preko tog snimka opet ili gitaru ili nešto drugo, ili da ubacim neku podlogu isl?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 May 2010, 21:53

hmmm ima ali je po meni jadnaaA....i cini mi se da se dodatno placa... moraces da se naucis da radis sa poznatijim markama tipa Steinberg, cakewalk, Cockos, .... etc, etc..

a da, jedan kanal je jedan jedini kanal... sem ako pre GXa stavis miksetu pa ubodes cijeli orkerstar...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 21:54

evo, ja bih bio sasvim zadovoljan da mi gitara zvuči ovako kada je snimim u laptop.

doduše ovo je snimano sa nekim Behringer UCG102 Guitar to USB Interface-om, ali..šta znam.
Ne mogu da nađem ovakav neki snimak sa Line 6 gx pa da uporedim

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 May 2010, 22:02

paaaa, pazi taj UGšljžlj je ovo
Image

cenim da je line6 barem 5x bolji.... mada ne podcenjivati behringera nikako.. ume on i da zabode dobro parce opreme... e sad, taj UGšljžlj ima samo muz. karticu u sebi i sa sobom... dok GX ima puno vise toga... ali principi rada su isti...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 May 2010, 22:38

mada... sada povodom tvog ovog issuea sam malo obnovio gradivo...

ovo mi se verry dojmi..

http://www.thomann.de/gb/alesis_multimix_4usb.htm

4 kanala
2 kanala sa XLR ulazima i mogucnost ukljucivanja +48V phantoma
mogucnost ukljucivanja gitare bez preampa.. tzv. hi-Z ulaz...
USB veza sa kompjuterom..
i jos neke dzidza-bidze...

a i ovo je po meni 105% cool...

http://www.thomann.de/gb/alesis_io2_exp ... xpress.htm

2 kanala simultano
XLR sa +48V (on/off.. po zelji..)
line/guitar ulazi.. sa gainom..
MIDI in/out..
USB konekcija..

jedino sto nema dodatni softver... ali... ionako ti nece trebati nesto preterano, jer imas gomilu VST simulatora, koji opet rade isto/slicno/bolje nego POD farm od line6...

:ziveli:

e, da. sve je slicne cene.. oko 90ejra..

MUzzY

Post by MUzzY » 01 May 2010, 22:46

E bravo Dejane! Zaboravih na taj mali alesis io2! Odlicna sprava!

@bugi: Piezo uvek zvuci nekako plasticno kada se snimi. Mikrofon je bolja opcija ali je jako zahtevan po pitanju sobe... jbg. A3 - Amplitube 3, najnovije izdanje gitarskog simulatora pojacala i njega ti preporucujem posto smu mu klasicna pojacala odlicna (pogotovo twinreverb).
Ako bi se otvorio za fishman Aura pedalu (oko 200e) mogao bi poprilicno da dobijes na kvalitetu snmka piezo akustare. Ja sam je kupio i to je moja najpametnija investicija u neko parce opreme do sada... Imas na mom myspace-u "Uspavanka" koja je snimljena bas tako kako ti hoces: Ibanez akustara u fishman pedalu pa direkt u audio kartu...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 22:53

saću da pogledam šta preporučuješ, samo da okačim ovo
ovakav bih zvuk hteo da postignem

[youtube]GZcV1kYEYa8&feature=PlayList&p=EDA8A8EA37891B39&playnext_from=PL&playnext=1&index=90[/youtube]

kolko kapiram lik koristi M-Audio MobilePre USB,

ako ovakav zvuk ne može da se postogne sa Line 6, onda da lobujem lajn siks..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 22:58

izgleda super alesis io2, mnogo ulaza i opcija za pristojnu kintu samo..ne videh da ima kod nas negde u ponudi

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 23:41

izgleda da imaju u Player-u
Dopada mi se ovaj iO2, deluje mi solidno..samo ne mogu da nađem da li uz njega isto ide neki softver sa simulacijama raznih ampova, kao kod Line 6 npr..?

MUzzY

Post by MUzzY » 02 May 2010, 10:17

Ne ide. Koji ce ti? Skini Amplitube 3 nemoj biti lenj :). Bolji je od bilo cega sto ide u paketu sa karticama.

bato87

Post by bato87 » 13 May 2010, 17:43

Neko je tu spominjo da se moze snimiti samo jedan kanal,jel to samo u tom programo koji se dobija pri kupovini ili uopste.Zanima me da li sa nekim programom kao sto je Nuendo,ili tako nesto,mogu da se snime vise kanala.

Post Reply