OCeD - point to point OCD

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: OCeD - point to point OCD

Post by Funkomat » 13 Jun 2010, 20:12

Fino zvuci pedala ali mi se klin mnogo svidja. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jun 2010, 20:14

Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Jun 2010, 20:14

Drugačije od OCD-a na koji sam ja navikao, ali sa dobrim twist-om. :twisted: Opako, moČno, :D , divlje :oops: ! :ziveli:
sinisake wrote:upozorenje: ne testirajte pedalu na jazz chorusu, mogli biste se razocarati, zvuci kao jeftina i cudna zujalica; srecom sam je prvo probao na svom pojacalu
Ovo 'ladno mož' da se stavi kao disklejmer za sve od/dist/fuzz pedale. :lol:
sinisake wrote:Na nekim podesavanjima zvuci pomalo fuzzasto, narocito na clean kanalu pojacala, ali to i nije neki problem, vec vise dodatni kvalitet (za one koji vole fuzz).
Pa čovek ti je stavio sve dobre & stare komponente, ne možeš da pobegneš od dobrog zvuka - čitaj fuzziranog zvuka. :D

Jedno pitanje, jel' vol pot koćišćen sa V1-V3, da se dere ko nenormalan već na 12 sati, ili sa V4, da je na 12 sati jednaka snaga sa klinom? Ne pitam zbog pedale, jer isto rade samo drugačije dostižu glasnoću, nego zbog kamerice - čisto da imam u vidu koliko je njen mic pretrpeo šamaranja, pošto na trenutke zvuči kao opako dobar mix OCD-a i onih stari, vel'ki i crnih Maršalovih pedala? :)

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Jun 2010, 20:15

sinisake wrote:Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal. :)
::ranting:: Ja mislio ti to već uveliko radiš! :cry:
Kada na drajvu namestiš klin, pa na to pukneš Skredija.... Javi kako radi! :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jun 2010, 20:19

Jedno pitanje, jel' vol pot koćišćen sa V1-V3, da se dere ko nenormalan već na 12 sati, ili sa V4, da je na 12 sati jednaka snaga sa klinom? Ne pitam zbog pedale, jer isto rade samo drugačije dostižu glasnoću, nego zbog kamerice - čisto da imam u vidu koliko je njen mic pretrpeo šamaranja, pošto na trenutke zvuči kao opako dobar mix OCD-a i onih stari, vel'ki i crnih Maršalovih pedala? :)
Urla na 12 sati. Samo zahvaljujuci cinjenici da nisam panjio pojacalo, nisam danas izbacen iz zgrade. :lol: :ziveli:
A, da, snimak je prekompresovan, mikrofon je samaran do besvesti, u pravu si... Ne rezi bas toliko. :D
Ih, sta javi, pa znas da Huawei postize optimalnu radnu temperaturu tek negde iznad 100 stepeni :mrgreen: ... Ce zakacim klipove, ako uspem da nateram klavijaturistu da napravi postene snimke ovog mog cover benda. Imamo sve uslove (snimac+prostor+mikrofoni), treba samo malo dobre volje. Onda ce se zaista cuti sta izlazi iz ovijeh djavoljih sprava. :wink:

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Jun 2010, 20:38

sinisake wrote: Ih, sta javi, pa znas da Huawei postize optimalnu radnu temperaturu tek negde iznad 100 stepeni :mrgreen: ...
K'o Aleko Moskvič, pravljen da radi samo u najekstremnijim uslovima! :mrgreen:

A ovo što Dweezil reče za drajv kanal, nisam imao prilike nikada da probam, ali sam čuo od likova koji su naviklji da sviraju Fenderčiće iz šezdesetih da isto to rade kada im nekada negde zapadne neki Fender Hot Rod. Od drajva naprave klin kanal i onda sve mnogo bolje radi, a i prima pedale ko blesav. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jun 2010, 20:49

Da, mozda nije perfektan klin (odnosno, to malo prljavstine nekom se svidja, pa ga zapravo i cini perfektnim), ali pedale rade sve u sesn'es'! :ziveli:
Probao sam Oktaviju tako, a vi's... ne merem se setiti... mislim da je i TS prosao kroz to...
U stvari, ne znam zasto ne koristim taj feature cesce. :mrgreen:
(Tim pre sto imam foot swtich) :hide:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Jun 2010, 23:24

guv'nor wrote:
sinisake wrote:Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal. :)
::ranting:: Ja mislio ti to već uveliko radiš! :cry:
Gentlemen, you have opened my eyes :shock:
Nikad u milion godina mi ne bi palo na pamet da na crunch kanalu pravim clean ::ranting::. Sad sam na brzaka isprobao i u najmanju ruku zvuci drugacije, a drugacije je uvek pozitivno in my book!
Jedva cekam sutra da mogu posteno da se razsrafim i nakacim pedale :D

:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Jun 2010, 23:42

Pa to, ja tek kada sam čuo za tu foru sam ukapirao koliko je logična i sasvim normalna. :D
Overdrajvovi, fuzzevi u razni busteri su i pravljeni sa idejom da pojačalo koje se muči da uletu u overdrajv (otpanj na pola) ili pojačalo koje je u lepom kranču (otpanj preko pola) uvede u tone heaven, tj da dobiješ malo onoga što ti fali - tako da je ta neka upotreba sroz legalna i logična.
Tek su devedesetih počeli da se zezaju sa stvarima - Imajte full stack sound na fullu u vašoj sobi, bez da bude glasnije od cvrkuta vrabaca. :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Jun 2010, 23:51

Pa to, bas je savrseno logicno, al' nikad ne bih sam krenuo da razmisljam u tom smeru. Ono - clean je clean, crunch je crunch, lead je lead. :facepalm:
Sad jos sto je najcrnje kapiram da mogu totalno da eliminisem potrebu za boost pedalom igranjem sa volume/gain kontrolama na crunch i clean kanalu :D Mislim da je konacno doslo vreme da si kupim footswitch :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Jun 2010, 08:42

Cek bre, jel' se vi zezate ili stvarno nikad do sada niste isli ovom "logikom"??

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jun 2010, 09:45

Ja nisam... svirao sam blago drajvovani crunch kanal al nikad nisam koristio najminimalniji gain setting kao clean

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Jun 2010, 09:58

Brate ja sve vreme sviram na crunch kanalu. Taman da drajvuje kad manijakalno opalish po zhicama, ono, na ivic prljavshtine, i to mi je clean. Meni to gotivniji trip osam puta...nego clean kanali. Mada nisam neshto mnogo vishekanalnih pojachala probao, to stoji.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jun 2010, 10:00

Cortex wrote:Taman da drajvuje kad manijakalno opalish po zhicama, ono, na ivic prljavshtine, i to mi je clean.
Meni je tako i na najcistijem cleanu thanks to EMGs :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 14 Jun 2010, 10:00

Pa, ono...
Ja se userem od muke svaki put kad gledam demoe na youtube-u.
"i`m playing my .....trtrtr....kroz to i to CLEAN" i onda cujes vec neki crunch , drive :XD:
A cesto taj clean zvuci ko dupe da bi mogao biti dobar zvuk kad ukljucis pedalu.

Post Reply