OCeD - point to point OCD
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: OCeD - point to point OCD
Fino zvuci pedala ali mi se klin mnogo svidja. 

Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal. 

Drugačije od OCD-a na koji sam ja navikao, ali sa dobrim twist-om.
Opako, moČno,
, divlje
!
Jedno pitanje, jel' vol pot koćišćen sa V1-V3, da se dere ko nenormalan već na 12 sati, ili sa V4, da je na 12 sati jednaka snaga sa klinom? Ne pitam zbog pedale, jer isto rade samo drugačije dostižu glasnoću, nego zbog kamerice - čisto da imam u vidu koliko je njen mic pretrpeo šamaranja, pošto na trenutke zvuči kao opako dobar mix OCD-a i onih stari, vel'ki i crnih Maršalovih pedala?

Ovo 'ladno mož' da se stavi kao disklejmer za sve od/dist/fuzz pedale.sinisake wrote:upozorenje: ne testirajte pedalu na jazz chorusu, mogli biste se razocarati, zvuci kao jeftina i cudna zujalica; srecom sam je prvo probao na svom pojacalu

Pa čovek ti je stavio sve dobre & stare komponente, ne možeš da pobegneš od dobrog zvuka - čitaj fuzziranog zvuka.sinisake wrote:Na nekim podesavanjima zvuci pomalo fuzzasto, narocito na clean kanalu pojacala, ali to i nije neki problem, vec vise dodatni kvalitet (za one koji vole fuzz).

Jedno pitanje, jel' vol pot koćišćen sa V1-V3, da se dere ko nenormalan već na 12 sati, ili sa V4, da je na 12 sati jednaka snaga sa klinom? Ne pitam zbog pedale, jer isto rade samo drugačije dostižu glasnoću, nego zbog kamerice - čisto da imam u vidu koliko je njen mic pretrpeo šamaranja, pošto na trenutke zvuči kao opako dobar mix OCD-a i onih stari, vel'ki i crnih Maršalovih pedala?

sinisake wrote:Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal.

Kada na drajvu namestiš klin, pa na to pukneš Skredija.... Javi kako radi!

Urla na 12 sati. Samo zahvaljujuci cinjenici da nisam panjio pojacalo, nisam danas izbacen iz zgrade.Jedno pitanje, jel' vol pot koćišćen sa V1-V3, da se dere ko nenormalan već na 12 sati, ili sa V4, da je na 12 sati jednaka snaga sa klinom? Ne pitam zbog pedale, jer isto rade samo drugačije dostižu glasnoću, nego zbog kamerice - čisto da imam u vidu koliko je njen mic pretrpeo šamaranja, pošto na trenutke zvuči kao opako dobar mix OCD-a i onih stari, vel'ki i crnih Maršalovih pedala?

A, da, snimak je prekompresovan, mikrofon je samaran do besvesti, u pravu si... Ne rezi bas toliko.

Ih, sta javi, pa znas da Huawei postize optimalnu radnu temperaturu tek negde iznad 100 stepeniKada na drajvu namestiš klin, pa na to pukneš Skredija.... Javi kako radi!

K'o Aleko Moskvič, pravljen da radi samo u najekstremnijim uslovima!sinisake wrote: Ih, sta javi, pa znas da Huawei postize optimalnu radnu temperaturu tek negde iznad 100 stepeni...

A ovo što Dweezil reče za drajv kanal, nisam imao prilike nikada da probam, ali sam čuo od likova koji su naviklji da sviraju Fenderčiće iz šezdesetih da isto to rade kada im nekada negde zapadne neki Fender Hot Rod. Od drajva naprave klin kanal i onda sve mnogo bolje radi, a i prima pedale ko blesav.

Da, mozda nije perfektan klin (odnosno, to malo prljavstine nekom se svidja, pa ga zapravo i cini perfektnim), ali pedale rade sve u sesn'es'!
Probao sam Oktaviju tako, a vi's... ne merem se setiti... mislim da je i TS prosao kroz to...
U stvari, ne znam zasto ne koristim taj feature cesce.
(Tim pre sto imam foot swtich)

Probao sam Oktaviju tako, a vi's... ne merem se setiti... mislim da je i TS prosao kroz to...
U stvari, ne znam zasto ne koristim taj feature cesce.

(Tim pre sto imam foot swtich)

Gentlemen, you have opened my eyesguv'nor wrote:sinisake wrote:Da znas... ja nesto razmisljam da se prebacim na taj drajv kanal.Ja mislio ti to već uveliko radiš!
![]()
Kada na drajvu namestiš klin, pa na to pukneš Skredija.... Javi kako radi!

Nikad u milion godina mi ne bi palo na pamet da na crunch kanalu pravim clean

Jedva cekam sutra da mogu posteno da se razsrafim i nakacim pedale

Pa to, ja tek kada sam čuo za tu foru sam ukapirao koliko je logična i sasvim normalna.
Overdrajvovi, fuzzevi u razni busteri su i pravljeni sa idejom da pojačalo koje se muči da uletu u overdrajv (otpanj na pola) ili pojačalo koje je u lepom kranču (otpanj preko pola) uvede u tone heaven, tj da dobiješ malo onoga što ti fali - tako da je ta neka upotreba sroz legalna i logična.
Tek su devedesetih počeli da se zezaju sa stvarima - Imajte full stack sound na fullu u vašoj sobi, bez da bude glasnije od cvrkuta vrabaca.

Overdrajvovi, fuzzevi u razni busteri su i pravljeni sa idejom da pojačalo koje se muči da uletu u overdrajv (otpanj na pola) ili pojačalo koje je u lepom kranču (otpanj preko pola) uvede u tone heaven, tj da dobiješ malo onoga što ti fali - tako da je ta neka upotreba sroz legalna i logična.
Tek su devedesetih počeli da se zezaju sa stvarima - Imajte full stack sound na fullu u vašoj sobi, bez da bude glasnije od cvrkuta vrabaca.

Pa to, bas je savrseno logicno, al' nikad ne bih sam krenuo da razmisljam u tom smeru. Ono - clean je clean, crunch je crunch, lead je lead. 
Sad jos sto je najcrnje kapiram da mogu totalno da eliminisem potrebu za boost pedalom igranjem sa volume/gain kontrolama na crunch i clean kanalu
Mislim da je konacno doslo vreme da si kupim footswitch

Sad jos sto je najcrnje kapiram da mogu totalno da eliminisem potrebu za boost pedalom igranjem sa volume/gain kontrolama na crunch i clean kanalu

Cek bre, jel' se vi zezate ili stvarno nikad do sada niste isli ovom "logikom"??
Ja nisam... svirao sam blago drajvovani crunch kanal al nikad nisam koristio najminimalniji gain setting kao clean
Brate ja sve vreme sviram na crunch kanalu. Taman da drajvuje kad manijakalno opalish po zhicama, ono, na ivic prljavshtine, i to mi je clean. Meni to gotivniji trip osam puta...nego clean kanali. Mada nisam neshto mnogo vishekanalnih pojachala probao, to stoji.
Meni je tako i na najcistijem cleanu thanks to EMGsCortex wrote:Taman da drajvuje kad manijakalno opalish po zhicama, ono, na ivic prljavshtine, i to mi je clean.

-
Pa, ono...
Ja se userem od muke svaki put kad gledam demoe na youtube-u.
"i`m playing my .....trtrtr....kroz to i to CLEAN" i onda cujes vec neki crunch , drive
A cesto taj clean zvuci ko dupe da bi mogao biti dobar zvuk kad ukljucis pedalu.
Ja se userem od muke svaki put kad gledam demoe na youtube-u.
"i`m playing my .....trtrtr....kroz to i to CLEAN" i onda cujes vec neki crunch , drive

A cesto taj clean zvuci ko dupe da bi mogao biti dobar zvuk kad ukljucis pedalu.