Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Ja kazem da je najbolje resenje da se skine GGG sema i napravi pedala za 50ak e sa najboljim komponentama. Imam original i pedalu koju sam ja radio i ja garantujem da po zvuku niko nece pogoditi koja je koja. 

- tyler durden
- MF veteran
imam ja najbolje rešenje....kupio sam ts 808 na ebay-u, za 60 dolara.....to je malo preko 40 evra.
..stigla je, nikad otvarana, kao nova....
eeee.....šta je amerika....toliko se više zarađuje, a toliko su jeftine stvari, nije normalno....

Kratko pitanje - za metal on metal prangijanje, tj boost viših srednjih: 808 ili 9?
Probaj bre Trex MicaelAngelo OD. Tremonti ga obozava. Kaze covek da nista nije tako smooth kao ta pedala.tyler durden wrote:![]()
![]()
viđao sam dosta tih modovanih ts-9 na ebay-u. Imaju taj čip slot, i ljudi ih prodaju sa originalnim, + tim iz 808, i još po nekim....to možda nije loša varijanta...dosta su jeftiniji i ti, nego 808
9ka, jos bolje ako naletis na 10ku.nebojsak wrote:Kratko pitanje - za metal on metal prangijanje, tj boost viših srednjih: 808 ili 9?
Neću uzimati, planiram mod esdekeca™ na neki od tih. Je l izvodljivo to na desetku?
Ne znam, to za destku ćeš morati sa pedal-guruima da vidiš, ali ako ćeš već modovati esdea mislim da će sasvim dovoljno biti da mu se obrne kliping (sa asimetričnog na simetrični). Možda i da staviš mini switch da menjaš po potrebi. Tako ćeš taman dobiti one punije srednje TSa (naspram onih lepih šupljikavih koje SD ima), a zadržaće se i ona prijatna oštrina SDa.
jeste vaistinu @guvnore, cim se skine asimetricni clipping odmah postane tube skrimerastija
mogu se ubace i neke druge diode recimo 1N4007 i sl one isto daju tu neku rawness, i cim se stave neki lepsi kondenzatori sa jos drugim vrijednostima na krucijalnim mestima odmah se izgubi ona prshtavost stock SD-1
@nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcu
zhemo se nadjemo na nekoj birki i ponesem ti da cujes ili na probi, cheers

@nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcu

Last edited by dweezil on 30 Oct 2010, 09:28, edited 1 time in total.
moze sd bez problema da se moduje u ts to je 99% ista pedala
Pa kul, aj jedan dan da baneš do bizga na zeznju sa gedžetimadweezil wrote: @nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcuzhemo se nadjemo na nekoj birki i ponesem ti da cujes ili na probi, cheers

aj vazi it would be very drazest indid 

- Guitar_thrill
- MF veteran
jel ti problem da snimis test u svom stilu, oridjinal i taj sto si napravio?Funkomat wrote:Ja kazem da je najbolje resenje da se skine GGG sema i napravi pedala za 50ak e sa najboljim komponentama. Imam original i pedalu koju sam ja radio i ja garantujem da po zvuku niko nece pogoditi koja je koja.

Nije, naravno. Snimicu danas ili sutra. 

Evo snimka:
http://www.box.net/shared/inccotf5d1
Prvi je klon, drugi original. Sve na 50% i na jednoj i drugoj pedali.
- Guitar_thrill
- MF veteran
e hvala puno, iskreno, ako mi se i cini da cujem neku razliku, ide u korist klonaFunkomat wrote:Evo snimka: