Amp preko slusalica?!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Amp preko slusalica?!
kuki:
sta ce mu speaker simulacija,kad ima sve to u softveru?samo je pitanje impendance,nemoj da te bune te marketinske fore.
sve,pa i najjstarije pedale imaju izlaznu impedancu oko 6/7/8 kilooma,cak i one sa true bypass-om,samo kad su u off modu ne konvertuju impendancu,a kad su ukljucene boje signal,sto je super kad ih zelis u lancu (kao ja moju mxr zw) a zajebano kad ih ne zelis.to je dovoljno konvertovana impedanca za igranje po kuci,demo snimanje,preprodukciju,itd.
sta ce mu speaker simulacija,kad ima sve to u softveru?samo je pitanje impendance,nemoj da te bune te marketinske fore.
sve,pa i najjstarije pedale imaju izlaznu impedancu oko 6/7/8 kilooma,cak i one sa true bypass-om,samo kad su u off modu ne konvertuju impendancu,a kad su ukljucene boje signal,sto je super kad ih zelis u lancu (kao ja moju mxr zw) a zajebano kad ih ne zelis.to je dovoljno konvertovana impedanca za igranje po kuci,demo snimanje,preprodukciju,itd.
Hmm, pazi. ako hoce da koristi amlitube, ili Guitar rig, onda mu NE TREBA NI pedala... zar ne..
a ako zeli bez njih, onda mu treba bilo koja gorenavedena sa nekom simulacijom ili DI-box outom...
A najveci fazon jesto on trazi neku soluciju da vezba na sluskama, sam.. kasno/rano nema veze... ja mu dadoh neka resenja, a sta ce to on neka izabere..
Lap-Top, kompjuter i sl. opet.. svako takvo resenje ima svoje prednosti i mane.. ali za cisto vezbanje, gitara u ruke, sluske na glavu...
pa, eto rekoh..
a ako zeli bez njih, onda mu treba bilo koja gorenavedena sa nekom simulacijom ili DI-box outom...
A najveci fazon jesto on trazi neku soluciju da vezba na sluskama, sam.. kasno/rano nema veze... ja mu dadoh neka resenja, a sta ce to on neka izabere..
Lap-Top, kompjuter i sl. opet.. svako takvo resenje ima svoje prednosti i mane.. ali za cisto vezbanje, gitara u ruke, sluske na glavu...
pa, eto rekoh..
iako sam svojevremeno proveo 8 sati praveci peceve drugu pocetniku u varijanti squier bullet plus komp i probao ali svaki krekovani modeling softver,uspio sam svega 2 krstena drajva i jedan prihvatljiv klin da spravim,jednostavno mismatch impendance gitare i ulaza na integrusama itd je prevelik.jedna pedala,koju najcesce i posjedujemo,rjesava stvar.
nije da 'ocu da te diskreditujem,ali stvarno ova kombinacija o kojoj ja pricam je stvarno ok,a vjeruj mi da sam sve stap-kanap varijante probao.ima onih behringer i nux distova-drajvova prejeftinih,nema za te pare krstenog di/boxa,plus ostanes sa pedalom koja ti eto mozda nekad i zatreba,nece ti skoditi.najtoplije preporucujem pedal stimer,najkorisnija pedala koju ce te ikad u zivotu kupiti.
nije da 'ocu da te diskreditujem,ali stvarno ova kombinacija o kojoj ja pricam je stvarno ok,a vjeruj mi da sam sve stap-kanap varijante probao.ima onih behringer i nux distova-drajvova prejeftinih,nema za te pare krstenog di/boxa,plus ostanes sa pedalom koja ti eto mozda nekad i zatreba,nece ti skoditi.najtoplije preporucujem pedal stimer,najkorisnija pedala koju ce te ikad u zivotu kupiti.
Hm, rasprava (zdrava i korektna) nikad nije na odmet,..
ali..
I ja sam sve i svasta probavao i radeo da dodjem do najlakse varijante... nasao sam mnogo toga...
ako ide ovako -> onda radim ovako... a ako ovako >then -> ovako
pedala na off je isto kao i bez pedale.. to sto ti nisi uspeo da nadjes dist, crunch i clean.. ima mnooogo parametara. Rece integrusa.. bullet.. mozda ocekujes previse ili pak obrnuto (ni ja ne zelim da spustam, nego cisto... ono... primer za parametar..) i zato nisi nasao sta te zadovoljava..
Opet, ko zna sta Guitar_thrill zeli... shvatamo drugacije coveka...pa mozda zato ova rasprava .. ali za vezbanje mu ionako, ni slusalice, ni amplitube, ni bilo sta za oko~50 evra nece davati eeeextra sound..
ali..
I ja sam sve i svasta probavao i radeo da dodjem do najlakse varijante... nasao sam mnogo toga...
ako ide ovako -> onda radim ovako... a ako ovako >then -> ovako
pedala na off je isto kao i bez pedale.. to sto ti nisi uspeo da nadjes dist, crunch i clean.. ima mnooogo parametara. Rece integrusa.. bullet.. mozda ocekujes previse ili pak obrnuto (ni ja ne zelim da spustam, nego cisto... ono... primer za parametar..) i zato nisi nasao sta te zadovoljava..
Opet, ko zna sta Guitar_thrill zeli... shvatamo drugacije coveka...pa mozda zato ova rasprava .. ali za vezbanje mu ionako, ni slusalice, ni amplitube, ni bilo sta za oko~50 evra nece davati eeeextra sound..
Ja ne mogu dovoljno da preporucim Behringer GDI21. Trenutno mi je kod ortaka pa ne mogu da probam sa slusalicama, ali cu se iscimati sutra/prekosutra da probam tako 

u pravu si,ne kontamo se.
prvo napisah da ako mu ne treba mobilnost (naprimjer ne moze da svira ispred kompa) onda ove varijante koje mu preporucujete su sasvim ok.ali,ako svakako racuna na komp,po mom misljenju i iskustvu pandore,poket podovi i mikro ampovi su nepotrebni,jer se vrlo lako moze doci do istog ako ne i boljeg (a ja mislim da se moze postici bolji) tona,i time moze ustedjeti pare,i vrijeme.
ako vec racuna na komp,rijesenje sa kojim se dize kvalitet zvuka je umjesto bosti direktno gitaru u komp,bosti je u neku ne true bypass pedalu,samim tim nece bojiti ton i moci ce da ima vecu fleksibilnost unutar samog softvera.i sa squier-om bulletom razlike su enormne,moj post je bio u svrsi da pojasnim zasto,a i true bypass pedala isto moze posluziti,ali ukljucena i onda je treba tretirati kao u pravom zivotu (evo npr bas moj primjer sa mxr-om,ja bi svakako bilo koje pojacalo tajtovao sa njim).
ako vec nema nijednu pedalu,po meni je bolja investicija kupiti neki drajv (generalno su najjeftiniji) ili jos bolje pedal stimer jer je najefektnija pedala koju ce te u zivotu kupiti,i investicija u takvo nesto je uvijek najpametnija.
di-box-ovi za te pare ne prave nikakvu vecu razliku od pedale,s'toga mu dodje pametnije uzeti pedalu bilo kakvu.
zvuk u ovoj varijanti je sasvim zadovoljavajuc za kucno zezanje,znaci zvuk bilo koje gitare bodene direktno u komp je mnogo,mnogo inferiorniji u odnosu ista gitara-pedala-komp,a pravi di box/audio interfejs/bilo sta pro je takodje znatno bolji od ove kombinacije o kojoj ja pricam,ona je u rangu bas tih poket podova,mikroampova i sl,ako ne i bolja(tj sigurno bolja,ako se posveti vremena i nadje sta i kako sljaka) dok je zadnja kobinacija vec pro stvar.
nadam se da sam sad bio jasniji,pricam ovo iz najbolje namjere.
prvo napisah da ako mu ne treba mobilnost (naprimjer ne moze da svira ispred kompa) onda ove varijante koje mu preporucujete su sasvim ok.ali,ako svakako racuna na komp,po mom misljenju i iskustvu pandore,poket podovi i mikro ampovi su nepotrebni,jer se vrlo lako moze doci do istog ako ne i boljeg (a ja mislim da se moze postici bolji) tona,i time moze ustedjeti pare,i vrijeme.
ako vec racuna na komp,rijesenje sa kojim se dize kvalitet zvuka je umjesto bosti direktno gitaru u komp,bosti je u neku ne true bypass pedalu,samim tim nece bojiti ton i moci ce da ima vecu fleksibilnost unutar samog softvera.i sa squier-om bulletom razlike su enormne,moj post je bio u svrsi da pojasnim zasto,a i true bypass pedala isto moze posluziti,ali ukljucena i onda je treba tretirati kao u pravom zivotu (evo npr bas moj primjer sa mxr-om,ja bi svakako bilo koje pojacalo tajtovao sa njim).
ako vec nema nijednu pedalu,po meni je bolja investicija kupiti neki drajv (generalno su najjeftiniji) ili jos bolje pedal stimer jer je najefektnija pedala koju ce te u zivotu kupiti,i investicija u takvo nesto je uvijek najpametnija.
di-box-ovi za te pare ne prave nikakvu vecu razliku od pedale,s'toga mu dodje pametnije uzeti pedalu bilo kakvu.
zvuk u ovoj varijanti je sasvim zadovoljavajuc za kucno zezanje,znaci zvuk bilo koje gitare bodene direktno u komp je mnogo,mnogo inferiorniji u odnosu ista gitara-pedala-komp,a pravi di box/audio interfejs/bilo sta pro je takodje znatno bolji od ove kombinacije o kojoj ja pricam,ona je u rangu bas tih poket podova,mikroampova i sl,ako ne i bolja(tj sigurno bolja,ako se posveti vremena i nadje sta i kako sljaka) dok je zadnja kobinacija vec pro stvar.
nadam se da sam sad bio jasniji,pricam ovo iz najbolje namjere.
dejankuki wrote:sta ja znam.. ja imam M-audio Black box... ljudi hvale line 6 PODove.. ima ih masa... cak i odskorasnji procesori imaju mogucnost da glume USB interfejse... bemliga.. eto, ja bih RP-355 i da budem miran cel' zivot.. stvarno ne znam konkretno koji... Svi imaju "nesto svoje"
http://www.digitech.com/products/multi- ... /RP355.php
ako dobro kuzim ovo je processor koji eto ima usb vezu ako zelis nesto da snimis na komp?
komp je samo snimac ovde

skinuo drajver sa boss-ovog sajta, i sad eto kao sto vidis u GR imam procesor da izaberem, koristim samo tapedeck u GR, ali mogu se koristiti i pojacala/pedale iz GR-a, nema suma ni latencije sve cakumpakum

ili uzmes ovo (nije usb ali je dovoljno PRO

http://www.artist.ba/mex/artikal.php?gl ... 0&art=4557
i u neku mixeticu ubodes ili npr ovako nesto http://www.artist.ba/mex/artikal.php?gl ... 1&art=4487 i imas USB interfejs

- Guitar_thrill
- MF veteran
tako sviram preko desktop racunara, ali preko lap topa ne mogu jer nema line in, ima ulaz za mic, ali je osetljiv, i pravi distorziju na obicnom cleanu na kojem ne bi smelo biti distorzije...tako da bi mi onda trebao neki usb uredjaj ili tako nesto, jer onaj za mic jednostavno nije predvidjen za gitaru, a i zbog mobilnosti bi mi bolje legao ovako neki mali uredjaj kao korg ili line6umart wrote:ma ne treba ti sem ako ti to ne treba zbog mobilnosti,komp je dovoljno dobra sprava za kucno vjezbanje uz dobre sluske.

- Guitar_thrill
- MF veteran
ajde, bio bih zahvalan!cccira wrote:Ja ne mogu dovoljno da preporucim Behringer GDI21. Trenutno mi je kod ortaka pa ne mogu da probam sa slusalicama, ali cu se iscimati sutra/prekosutra da probam tako

Za slusalice treba veliko pojacanje signala gitare,line izlaz iz procesora ne moze.Mikofon daje napon od 2,5mV,gitara do 15mV.Da bi prikljucio gitaru na lap top treba da smanjis signalgitare na vrednost signala mikrofona.Kako,ima na forumu elektronicara pa neka se jave.
Digitech RP serija procesora ima baš izlaz za sluške, i to onaj od 3,5 mm. Dok sam imao jedan, zapravo sam ga najviše koristio za "gluvo" vežbanje, pošto mi je bio manje-više neupotrebljiv ispred pojačala... bar za ono što mene interesuje. Jedina maleracija je bila što ne šljaka na baterije, pa sam morao da imam utičnicu negde blizu. Imam Amplug, i nije to tako osetljiva spravica kako ti se čini. Ja sam izuzetno pažljiv sa opremom, i meni takva sprava može da traje ono... večno... Osim ako je slučajno ne zgazim, ili tako nešto. Od skora ipak koristim izlaz za sluške sa pojačala, jer vežbajući često dobacim do termina kada klinci idu na spavanje, pa da ne bih sve prekopčavao, samo bocnem sluške u pojačalo.
ja bi preporučio amplug, imam ga i sasvim sam zadovoljan. Nije nežan koliko misliš a mali je i zgodan, možeš ga poneti u džepu. Osim toga, made in Japan što isto nešto znači. Slobodno mu daj šansu
Sve je to ok ali ja uvek gledam naj jeftiniju varijantu,amplug je 40e,procesog jos viseKristijan wrote:Digitech RP serija procesora ima baš izlaz za sluške, i to onaj od 3,5 mm. Dok sam imao jedan, zapravo sam ga najviše koristio za "gluvo" vežbanje, pošto mi je bio manje-više neupotrebljiv ispred pojačala... bar za ono što mene interesuje. Jedina maleracija je bila što ne šljaka na baterije, pa sam morao da imam utičnicu negde blizu. Imam Amplug, i nije to tako osetljiva spravica kako ti se čini. Ja sam izuzetno pažljiv sa opremom, i meni takva sprava može da traje ono... večno... Osim ako je slučajno ne zgazim, ili tako nešto. Od skora ipak koristim izlaz za sluške sa pojačala, jer vežbajući često dobacim do termina kada klinci idu na spavanje, pa da ne bih sve prekopčavao, samo bocnem sluške u pojačalo.

Moram da podsetim da GDI21 nema mogucnost za slusalice, tj. da se prikljuce slusalice. Njega sam pomenuo kao uredjaj koji ima i DI-box out i simulacije nekih pojacala (pogledajte u dedicatet temi za GDI21 i primere...)
Sledece, maltene SVI danasnji procesori imaju izlaz za slusalice... s tim da ovi slabiji, RP-55, 90, 70 imaju mogucnost i da rade na baterije..
Naravno, USB veza sluzi da se procesor iskoristi i kao externa zvucna kartica... dakle USB interfejs... najjeftinija varijanta je RP-150/155 on je oko 9000..
A tek sta moze da se uradi dodatnim pluginovima. ihaaaa... ali opet ponavljam, nije to tema ove teme...
decko je trazio nesto da se ne bode.... u lap-top...
ako sam opet ja dobro shvatiJo...
Sledece, maltene SVI danasnji procesori imaju izlaz za slusalice... s tim da ovi slabiji, RP-55, 90, 70 imaju mogucnost i da rade na baterije..
Naravno, USB veza sluzi da se procesor iskoristi i kao externa zvucna kartica... dakle USB interfejs... najjeftinija varijanta je RP-150/155 on je oko 9000..
Da, tu si u pravu... generalno ne primetis neku razliku.umart wrote:di-box-ovi za te pare ne prave nikakvu vecu razliku od pedale
Pa upravo i ja to pricah, u komp, u line in mozes da bodes ovako ili onako, nijednom solucijom nece biti 105% zadovoljan... ili bice zadovoljan za vezbanje... u tome se valjda slazemo...umart wrote:zvuk u ovoj varijanti je sasvim zadovoljavajuc za kucno zezanje
Ja tebe apsolutno razumem, nadam se i ostali. Obzirom da smo o ovoj problematici pricali i pricali... nije na odmet cuti jos jedno misljenje.. ali generalno sve je to isto... sa pedalom ili bez nje, maltene isto je..umart wrote: nadam se da sam sad bio jasniji,
A tek sta moze da se uradi dodatnim pluginovima. ihaaaa... ali opet ponavljam, nije to tema ove teme...
decko je trazio nesto da se ne bode.... u lap-top...

ako sam opet ja dobro shvatiJo...