HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)

Post by Baba Slim » 20 Dec 2010, 22:52

Kralju, ako ti je stvarno toliki budžet, to otvara ogromne mogućnosti. Gitaru neću komentarisati, moraš se iscimati da odeš i probaš šta god ti padne pod ruku tog dana od 9-20h, po svim mogućim radnjama.

Ali što se pojačala tiče... Sigurno bih otišao po radnjama i isprobao gomilu dobrih sprava, ali bih nakon svega toga lepo otišao kod Pece (P&K Audio) i popričao sa čovekom o tome šta hoćeš da sviraš, kakav zvuk itd., i verujem da bi ti čovek napravio tačno ono što ti treba, ako već nema gotovo da probaš na licu mesta.
Pod tim podrazumevam pojačalo koje ima više opcija što se tiče snage da možeš da ga koristiš i za manje i za veće svirke, zatim da ima i lep prirodan drajv, reverb i fx loop, i sve ostalo šta god ti padne na pamet.
I to sve da ti još ostane para od tih 1000 e što planiraš da daš na pojačalo, taman za tih par standardnih efekata koji bi ti trebali. Neka neko baci link njegovog cenovnika, ima na forumu, cene su i više nego ok, u odnosu kakvu detaljnu, kvalitetnu i pažljivu izradu dobijaš.

Ja pričam delimično na pamet o njegovim radovima (nisam ih svirao, još... ali sam gledao klipove, slike, sve na šta sam naišao). Međutim postoji više prezadovoljnih korisnika njegovih sprava na ovom forumu, koji mogu da kažu svoje iskustvo.

Uvek postoji opcija da ganjaš nekog matorog Fendera, i to što preporučuju Twin Reverba i ostale matore sprave u tom rangu, to je sve haos koliko je dobro (ako nađeš u dobrom stanju), tu nema sumnje, ali meni su se te vataže pokazale preglasne za bilo kakvu adekvatnu aplikaciju. Zato mislim da treba da ideš na max 30W snage, 2x12 kombo (max 2x12), i to je kombinacija koja pokriva sve žive opcije, a koje si ti naveo da su ti potrebne. I više od toga naravno.

Moje (ne baš zlata vredno :) ) skromno mišljenje. :ziveli:

Driver

Post by Driver » 20 Dec 2010, 23:06

:1: :1: :1:

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 23:10

Baba Slim wrote:ali meni su se te vataže pokazale preglasne za bilo kakvu adekvatnu aplikaciju. Zato mislim da treba da ideš na max 30W snage
Opet ovaj Vlatko minira :ma bravo:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2010, 23:12

Šta ću, kada sam komunistički žbir, to mi pos'o. :lol:

Now it's your turn da ga ubeđuješ da nema nitša bez Bassmana sa 4x12... :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 23:17

Nego šta.

Sine, uzmi ti tog Twina, to se dere ko nezdravo, klin ubija, uostalom, kad si video Stivija da svira na 30w?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Dec 2010, 23:20

nebojsak wrote:
Baba Slim wrote:ali meni su se te vataže pokazale preglasne za bilo kakvu adekvatnu aplikaciju. Zato mislim da treba da ideš na max 30W snage
Opet ovaj Vlatko minira :ma bravo:
Vlajko sa Sare ne spava. 100w, ne slusaj ovog udbasa! :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 23:23

Baba Slim wrote:Šta ću, kada sam komunistički žbir, to mi pos'o. :lol:

Now it's your turn da ga ubeđuješ da nema nitša bez Bassmana sa 4x12... :ziveli:
A ti se javi kad budeš naletao u Bg, da te odvedem u bigz, kupimo neki alkohol, i proverimo da li je Bassman kroz 4x12 toliko užasavajuće glasan :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2010, 23:33

nebojsak wrote:
Baba Slim wrote:Šta ću, kada sam komunistički žbir, to mi pos'o. :lol:

A ti se javi kad budeš naletao u Bg, da te odvedem u bigz, kupimo neki alkohol, i proverimo da li je Bassman kroz 4x12 toliko užasavajuće glasan :ziveli:
Deal! :ziveli: :ziveli:

Ponesem PRS-a, koju pedalu možda, i da vidimo starog Bassman-ćaću. :lol:

===================================================================================================================================

EDIT:

Moram da se ogradim, i sebe da citiram, zbog-radi budućih anti-udbaških prozivanja, koja sigurno neće izostati: :XD:
...ali meni su se te vataže pokazale preglasne za bilo kakvu adekvatnu aplikaciju...
Fora je u tome što sviram u prilično tihim bendovima, naročito ona autorska, world-music varijanta, gde jednostavno ne smem da panjim. Zato sam išao ka tišim rešenjima. Kada sam gore izneo mišljenje, ograničio sam se na to što je rekao da mu treba za manje, bluz svirke. Kapiram da mu u malom lokalu baš i ne treba 50+W sa više od 2x12. But than again, that's just me... :ziveli:

Ali poziv za Bigz i isprobavanje Bassmana jednom prilikom prihvatam svakako. :)
Last edited by Baba Slim on 20 Dec 2010, 23:42, edited 2 times in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Dec 2010, 23:39

I ovo obavezno da poneses:
Image

mis'im, 100W je to, ej...

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 23:43

I nitroglicerin. Jbg, opreza nikad na odmet.

A poziv za bizg naravno stoji. U međuvremetu, evo malo 30w :mrgreen:

[youtube]xX-GJ46kiCo&feature[/youtube]

Kurtz

Post by Kurtz » 20 Dec 2010, 23:50

Thanks to all! :D A jel svirao neko vibroluxa, njega nismo spomenuli?

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Dec 2010, 00:09

Imaš budžet za šta oćeš, jebo Vibrolux (osim Mese, naravno, ali za to i Čak Noris mora u banku po kredit).

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Dec 2010, 00:12

nebojsak wrote:Imaš budžet za šta oćeš, jebo Vibrolux...
:1:

Hahaha, nemojte više zbunjivati čoveka za Mesu, jer 99% nema pojma odakle ta priča vuče korene... :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Dec 2010, 01:00

:1: za Boogie. Znaju momci ipak sta pricaju, ja sam ih poslusao i nikad srecniji nisam bio.

Uzmi nesto ovakvo za pocetak:

Image

Sto se gitara tice, tu nema puno izbora, ovo je jedino sto valja poslednjih godina:

Image

Image

Image

Image

Svira ih i onaj Vlatko sa Sare, tako da ne mozes da omasis. Kad je dobro njemu...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 Dec 2010, 01:14

Svakako™ da čovek izbroji onda i još para za put do USA i probere lepo koja mesa i koja GKG gitara....mislim samo koja hiljada više :mrgreen:

Post Reply